Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 15:19, 29 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Tyły przechodzą kompletna metamorfozę . Ładnie będzie . A co chcesz posadzić w tym odzyskanym miejscu?
tam będzie kontynuacja tyłu czyli derenie, hortki, magnolie, jarzmianki, ciemierniki. Trochę zimozielonych. Na rogu może różany kąt. Zobaczę jak to wyjdzie. Będę dziś lub jutro układać to, co mam, zobaczę co brakuje i w piątek sadzenie. Może jedno drzewo na środku. Magnolia lub ambrowiec. Waham się. Tam jest ograniczona ilość słońca. Dom zacienia więc jest słońce na połowie rabaty tylko rano i potem dopiero po 17-tej. Z tego też powodu umieszczenie tam skrzyń na warzywa to nie był dobry pomysł. Człowiek uczy się całe życie i głupim umiera
inka74 15:20, 29 kwi 2020

TAR napisał(a)
U mnie mezaty na razie nie chce sie pozbyc trawnika, argumentuje ze mam jeszcze rabaty do obsadzenia. No w tym ma racje, jak juz nie bede sie miescic to zabiore mu trawe. Ale trawą on sie zajmuje, kosi, nawozi , odchwaszcza, nie moge zlego slowa powiedziec. Na poczatku nawoził zwyklym siewnikiem to tez paski mu sie robily. Zakupilam mu siewnik tarczowy rozrzutkowy, ten rowno sypie. ale zanim kupilam sasiad swoj nam wypozyczyl na sprobowanie. Tak wiec ten rozrzutkowy sie sprawdzil. Nie znasz kogos kto by i Tobie na wyprobowanie użyczył?
a jaki ten siewnik masz??? Taki w ręku trzymany i kręcony?
Kokesz 17:47, 29 kwi 2020

inka74 napisał(a)
Wrzucam zaoblony tył, zdjęcia na szybko. Jeszcze będzie drobna korekta linii

Zdecydowanie lepiej, nawet bardzo a eM przeżył tą grabież trawnika, podoba mu się?
inka74 18:55, 29 kwi 2020

był foch, nawet spory. Przez tydzień obiady gotowałam więc trochę przeszło )

A tak serio to najpierw obraził się, potem jęczał, że nie można mnie spuścić na chwilę z oczu a po wczorajszej wizycie Makadamii, która to wieczorkiem, w ciągu 15 minut przyjechała na hasło - glinę wykopuję, to już przestał cokolwiek komentować tylko patrzy z lekkim politowaniem
AnnaCh 19:29, 29 kwi 2020

Ja pierdziu ile roboty
Bardzo fajnie wyszło i przejście i grabież trawnika
Mój już też się nic nie odzywa jak widzi jak z jakąś koleżanką maniaczką zaczynam nawijkę ogrodową, wie, że jest nas więcej
U mnie padało 5 minut przed chwilą...
Monia81 19:32, 29 kwi 2020

Iwonka jest super a faceci, jak to faceci ponarzekać muszą czasami buziak
Helen 20:43, 29 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)

... wie, że jest nas więcej

Ania, trafiłaś w punkt
Anda 22:11, 29 kwi 2020

Narobiłaś się i fochy znieść musiałaś, ale efekt jest świetny. Trud się opłacił
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 22:18, 29 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Ja pierdziu ile roboty
Bardzo fajnie wyszło i przejście i grabież trawnika
Mój już też się nic nie odzywa jak widzi jak z jakąś koleżanką maniaczką zaczynam nawijkę ogrodową, wie, że jest nas więcej
U mnie padało 5 minut przed chwilą...
roboty trochę było mimo iż w sumie kawałek mikroskopijny porównując do działań i terenów innych. Siedzę z zeszytem i kombinuję nasadzenia ale i tak chyba skończy się na układaniu w terenie. Miałam dziś temat ogarnąć ale dopadła mnie proza życia i praca i trochę potem pokapało a w deszczu już mi się nie chciało robić. Weekend majowy się zbliża, 3 dni kopania ))
inka74 22:19, 29 kwi 2020

Monia81 napisał(a)
Iwonka jest super a faceci, jak to faceci ponarzekać muszą czasami buziak
Docenił moje poświęcenie i robienie sałatek bo co jak co ale gotować to ja nie lubię )) muszę go pochwalić, bo zostały zalane kotwy pod pergolę na huśtawkę... robi dzielnie sam.