Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

sylwia_slomc... 20:12, 29 kwi 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Tak. Ja sadziłam takie w maju i były owoce. Jak tylko dostaną słońca to wypuszczą liście właściwe. Wszystko pewnie też zależy od ilości słońca w sezonie.

To super, dziękuję
sierika 20:43, 29 kwi 2020

Bez względu na długość wiosny człowiek goni z pracami a ogon i tak z tyłu zostaje, szybsza jestem w opryskach bo OW i PW już było ale co do reszty niekoniecznie, dzisiaj np. pół dnia pikowałam różności, a właśnie narosły mi setki siewek dzięgla z zimowego siewu, zaledwie 60 sztuk ogarnęłam reszta na kompost, ależ to plennewystarczy jak 10 urośnie, urocze są nie powiem ale 60 sztuk?
Urszulla 09:55, 30 kwi 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Kasiu, zaraz będzie kolejny. Łąka z daleka a rabaty po bokach do pielenia, mocy przerobowych brak.

Warto te obrazy zatrzymać. Teraz po deszczach wszystko się zmieni.
magnolia 14:42, 30 kwi 2020

jak się ogarniesz to i ja poproszę kilka kadrów jeszcze... lubię bardzo, bardzo je kontemplować.

Dziś dopadłam czubatkę ubiorkolistną w kolorze fuksji- do szarej donicy będzie mocno i ładnie. Znasz się z czubatką,ja ja dotychczas tylko widywałam z rzadka
Malgosik 18:05, 30 kwi 2020

To mnie pocieszyłaś, że ustalasz priorytety, a nie że masz wszystko opielone. Teraz chwasty dostały speeda.
Agania 16:58, 01 maj 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Rabarbar jest już widoczny.

Odnosząc się do ogółu jest pięknie, nawet jesteś przygotowana do bielenia rabarbaru, albo to już po...opowiedz jak i kiedy to się robi i gdzie można zdobyć taki dzban do bielenia
paniprzyroda 09:35, 03 maj 2020

Zachwyt swój zostawiam
Wendy79 10:02, 03 maj 2020

Dobrze, że i najlepsi "gaszą pożary". U mnie teraz na pierwszy ogień musi iść nawożenie róż i hortensji, bo spóźniona jestem okrutnie. Dzisiaj ma jeszcze coś padać, to więc szybki plan na dziś.
Pszczelarnia 11:11, 03 maj 2020

Wendy79 napisał(a)
Dobrze, że i najlepsi "gaszą pożary". U mnie teraz na pierwszy ogień musi iść nawożenie róż i hortensji, bo spóźniona jestem okrutnie. Dzisiaj ma jeszcze coś padać, to więc szybki plan na dziś.

Najlepsi... hihi!

Trzeba się zmierzyć z chwastami.

Pszczelarnia 11:17, 03 maj 2020

Malgosik napisał(a)
To mnie pocieszyłaś, że ustalasz priorytety, a nie że masz wszystko opielone. Teraz chwasty dostały speeda.

Tulipany na kwiaty cięte, tak chwasty mają się dobrze .