Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

mirkaka 08:03, 30 kwi 2020

Kasiu, dopytaj męża jak głębokie są te fundamenty betonowe.
Mam ogrodzenie z drewnianych sztachet, zaczynają się już rozsypywać. Słupki mam z żółtej cegły licowej. Cały czas myślę jak zmienić to ogrodzenie, odległości między slupkami mam spore. Myślę żeby zrobić taki niski murek jak u Ciebie i ponad dać metalowe pręty albo dalej drewniane. Nie wiem tylko czy mój fundament betonowy to wytrzyma, bo jest dość płytki, chyba na 20-30 cm w głąb.
popcorn 09:03, 30 kwi 2020

Ojej jak macie pięknie Kasiu!
AnnaMS 11:27, 30 kwi 2020

Kasiu jestem i podziwiam, domyślam się ile wysiłku Was to kosztowało i troszkę jeszcze przed Wami, efekty widać, będzie super
Piękne te kwiatuszki wiosenne
Jak rozkwitnie Twoja magnolia to będziesz mogła porównać ją do mojej, obecnie stawiam że masz 'Susan'
dominka 12:18, 30 kwi 2020

KasiaWB napisał(a)

) oj tak trzeba trochę porządków zrobić bo póki co nie jest tak ładne jak bywało ale sezon przed nami, zobaczymy co uda się zrobić
Miskanty już posadzone na nowej rabacie Mam nadzieję, że ładnie ruszą
Miło mi, że się przyjęły niech się zdrowo rozwijają
Tak, to clematis Maidwell Hall, wcześnie kwitnie jest śliczny jutro zrobię mu więcej zdjęć
Serdecznie pozdrawiam

Maidwell Hall oglądałam go bo sama potrzebowałam dokupić drugiego, on ma takie piękne, zwiewne sukieneczki

Pozdrawiam Kasiu, wstawiaj zdjęcia
nicol21 14:18, 30 kwi 2020

Piękny ten clematis maidwell hall - pooglądałam i zapisałam w inspirkach. Czy on duży Ci rośnie? bo czasem te opisy nie do konca korespondują ze wzrostem roślin.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Pola 14:27, 30 kwi 2020

Zmiany, zmiany fajnie to wygląda, ale teraz zgłupieli ten bluszcz to na tym cudnym murze z cegieł
Zagajanka 14:57, 30 kwi 2020

KasiaWB napisał(a)
magnolia nn

Może to Nigra?

A jak tam najpiękniejsza Louise Odier Ogrodowiska się ma?
Czekam z niecierpliwością na letni widoczek tej róży przy murze.
KasiaWB 20:58, 30 kwi 2020

mirkaka napisał(a)
Kasiu, dopytaj męża jak głębokie są te fundamenty betonowe.
Mam ogrodzenie z drewnianych sztachet, zaczynają się już rozsypywać. Słupki mam z żółtej cegły licowej. Cały czas myślę jak zmienić to ogrodzenie, odległości między slupkami mam spore. Myślę żeby zrobić taki niski murek jak u Ciebie i ponad dać metalowe pręty albo dalej drewniane. Nie wiem tylko czy mój fundament betonowy to wytrzyma, bo jest dość płytki, chyba na 20-30 cm w głąb.

Mirka, mam nadzieję, że trochę rozjaśniliśmy temat muru u nas
Pozdrawiam
KasiaWB 21:00, 30 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Ojej jak macie pięknie Kasiu!

Karola, to zbyt przesadzone ) teraz wszystko rozkopane z dalszą pracą muszę poczekać jak trochę podeschnie. Znowu weekend bezproduktywnie minie Kwiatki do doniczek może posadzę
Pozdrawiam
KasiaWB 21:05, 30 kwi 2020

AnnaMS napisał(a)
Kasiu jestem i podziwiam, domyślam się ile wysiłku Was to kosztowało i troszkę jeszcze przed Wami, efekty widać, będzie super
Piękne te kwiatuszki wiosenne
Jak rozkwitnie Twoja magnolia to będziesz mogła porównać ją do mojej, obecnie stawiam że masz 'Susan'

Aniu ważne, że już przeniesione w tym roku ryjemy w ziemi )
Dostałam tą magnolię dawno temu i pani też nie wiedziała co to Ładne ma kwiatki przez ten deszcz to nie wiem czy zobaczę jej pełny rozkwit, bo najpierw mróz ją liznął a teraz deszcz więc nie wiem jak będzie.
Pozdrawiam