Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:26, 05 gru 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Hej Miro, jak zdrowie?

Taczki mam aluminiowe. Najważniejsze są dobre koła i wygodne rączki wg mnie

Miro, jak tam Twoje ogórki? Zastanawiałaś się nad puszczeniem ich w górę, jak pnącza. I co? Wypróbowałaś tą metodę? Nie pamiętam czy coś pisałaś na ten temat. Ja w tym roku właśnie tak puściłam ogórki, po kratce metalowej w górę i bardzo spodobała mi się ta metoda. Ogórkom chyba też się podobało

Anda dziękuję, zdecydowanie lepiej, musiałam dwa tygodnie odchorować i ostatnie piękne dni przepadły wraz z pracą w ogrodzie. Mam róże nie okopczykowane.
Widzę w prognozie znaczny wzrost temperatury więc może wtedy się uda.

Jeśli chodzi o ogórki to tak zrobiłam i chyba sporo osób też tak robiło że stawiali podpory i puszczali je jak pnącza. Ogórki to bardzo lubią i chyba wszyscy pisali same pozytywne opinie. Istotną jest też odpowiednia, spora ilość wody i u mnie tego zabrakło. Na pewno w kolejnym roku będę chciała posadzić ogórki przy kratce takiej najzwyklejszej - uwielbiam smak ogórka prosto z krzaka.

Moje skrzynie warzywne z dzisiaj - przynajmniej nie widzę tego czego nie zrobiłam - lubię takie oszukaństwo

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:17, 05 gru 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ha, taczki na tapecie Głębokie plastikowe dobre jak Hania pisze, ale kółka urwałam, było nie ładować gliny Szpadelek wąski do przesadzania bylin super, ale trzonek złamałam w tym sezonie trzy razy. Latorośl się zbuntowała i przywiózł mi cały metalowy ale ten nie taki poręczny i cięższy. Taczki aluminiowe zaanektował eM w starym, ale jak potrzebuję bardzo to użyczy
Pachnącą hostę o białych kwiatach kupiłam latem, ale mam też kilka innych kwitnących na biało. Jesienią zrobiłam im drugą przeprowadzkę.
Może Mikołaj doczyta prośbę, czego szczerze życzę. Muszę też coś wymyślić.

Och moja Mikołajkowa prośba to była raczej fanaberia /kolorowe taczki /ale jak widać temat taczek okazał się interesujący - czasem warto spojrzeć na sprzęt

Czy te hosty pachnące mają takie twarde liście że ich ślimaki nie bardzo chcą - tak jak te hosty niebieskie?
Po tym mokrym lecie boję się że znów się poczują u mnie lepiej. Dwa lata upalne i suche trochę ich ograniczyły nie wiadomo jak teraz będzie. Ale niebieskich kulek sypać nie będę.

na razie mam jeszcze różowe kulki

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:10, 05 gru 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Oj, to ogrodowe marzenia macie, a ja jeszcze nie pomyślałam co chcę dostać.

Wózek głęboki plastikowy przydatny, służy mi do wożenia i przetrzymywania małych narzędzi ogrodowych motyczki, grabki, sekatory, sznurki, spinki do roślin itp. i mniej latam po ogrodzie ciągnę go za sobą jako podręczne.

Budowlane ciężkie ale dobre do wożenia kompostu i ziemi.

Najlżejsze to z blachy ocynkowanej ale są słabe.
Po dwóch sezonach wymieniłam w tym roku na nowe koło, bo sparciało pewnie od słońca, nie da rady zadbać o wszystko by schować pod dach.

Wiosną miałam pomalować, zrobię to następnej i będą kolorowe.
Tak naprawdę nie widziałam kolorowych.

No zimą to choć pomarzyć można nawet o kolorowych taczkach.
Ja mam zwykłe budowlane - są fajne mi wystarczają bo i tak za wiele w nich wozić nie mogę. Ale takie zwykłe ogrodowe byłyby fajne bo są głębokie i doniczki by się nie wywracały.
O pełnych ziemi nie mam mowy.
Te wózek dobry jest - mam też .

tak wyglądają taczki ogrodowe

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:01, 05 gru 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ja też potrzebuję nowych taczek - lekkich przede wszystkim, aluminiowych, kolor dowolny, mogą mieć rączki kolorowe. Gdzie dają kolorowe taczki, bo nie widziałam. Chyba że masz na myśli taki plastikowy wózek, głęboki.
Kompost popieczarkowy - można mieć za darmo pieczarki w ogrodzie, dodatkowy bonus.
Co do funkii, to mam upatrzone miejsce na wiosnę, może się uda dostać dwie sadzonki, także dla koleżanki.

Takie lekkie kolorowe widziałam w Anglii. I do nas przyjdą na razie są bardzo drogie.
Taki plastikowy wózek mam - wożę trawę po koszeniu albo co innego lekkiego - zresztą ja wożę tylko lekkie

Ta informacja o funki sprawiła mi wielką radość - od razu czuję się lepiej
Jesienią znów powsadzała trochę funkii - zawsze mam jakiś kawałek kopnięty w donicy. Obiecywałam sobie że już funkii nie będę chcieć - ślimaki mnie za bardzo irytują - no ale żeby nie mieć pachnącej

grzeję się kolorem

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:53, 04 gru 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
A ja myślałam, ze to tawuła japońska..
Tawuła Snowmound kwitnie na zeszłorocznych pędach więc zdecydowanie zostaw na razie czurynkę a podetniesz tuż po kwitnieniu A potem w sezonie znów się trochę rozczochra krzaczek - ale to nawet ładniej wygląda jak w trakcie kwitnienia trochę gałązki zwieszają się pod ciężarem kwiatów

Bardzo, bardzo lubię tawuły. Za ich wszechstronność i w zasadzie za to że nie chorują a cięcie znoszą z godnością - to cięcie przed kwitnieniem.
Mam ich sporo ale nie mam chęci ciąć przed kwitnieniem. Tak wyglądają uroczo jak zwieszają się gałązki z kwiatami. Mam też o innych pokrojach.
W tym roku też kupiłam tawułę ale zapomniałam nazwy brr - podsadziłam pod różą.

Te przy schodkach tnę na kule ale dopiero po kwitnieniu

Ogród Mirelli 23:45, 04 gru 2017

Do góry
Taki wianek zrobiłam synkowi do przedszkola

Pszczelarnia 23:29, 04 gru 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Tak, to fotel bujany do kompletu ogrodowego, mam jeszcze tylko takie:

A tutaj biały koc z fotela się zsunął:

Ogród z wilkiem zamkn. 22:59, 04 gru 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Już Mikołaj do Ciebie przyszedł ..... ale Ci fajnie ..... ale tak do końca ,to chyba nie byłaś grzeczna ,skoro bez wideł
Do mnie też już przyszedł ale nie ogrodowy ( foch ) ..... firanki nowe mi przyniósł hihi .......to ja Mikołajowi kupię dywan hihihi

A ja sobie zrobiłam wazonik zimowy

Jakie romantic firanki, ja z partii gołooknowców choć mam zasłony lniane, bo mąż dziwnie się czuł bez niczego w oknach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:54, 04 gru 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Do tematu chemii w ogrodzie. To sa pomidory wychodowane na ciezkiej chemii, kupione w Netto. Kielkujace pestki pomidora... w pomidorze, efekt zabojczej chemii.

Kiedys u siebie na watku pisalam o tym, znalazlam nawet nazwe tego srodka...

biedne pomidorki z winy "człowieka" a mogły być tak cudowne, jak zmachane poliki w słońcu mojej Krasnalki ,sama natura

Wśród brzóz i dębów 22:46, 04 gru 2017

Do góry
Wszystkiego co NAJ Basieńko.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:36, 04 gru 2017

Do góry
boguslaw_grzybowski napisał(a)
....

musiałam edytować na prośbę Bogdana ,wczytał zdjęcia nie adekwatne do sytuacji-za bardzo sie pospieszył,i dałam kropki bo nie wiedział na co ma zmienić,nie ważne

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:34, 04 gru 2017

Do góry
ubrały brzozę purpurea

de ja wu ..... a jednak nie inna sikorka
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:33, 04 gru 2017

Do góry
grudniowa pastella

pizmóweczka

widoczek grudniowy

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:31, 04 gru 2017

Do góry
Adriana kupuje głównie przez internet w naszych rodzimych szkółkach , jak i na cos bardzo sie nakręcę , a u nas nie ma to za granicą .
Wybrałaś juz jakie róże chcesz posadzić ?

Moja tegoroczna debiutantka, która od pierwszego kwiatu mnie urzekła a czaiłam sie na nią z 2 lata

tak prezentuje sie w grudniu -Sophy Rose

mam nadzieje, że bez szwanku przetrwa zimę i bedzie w przyszłym sezonie cieszyc oko .
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:29, 04 gru 2017

Do góry
Do tematu chemii w ogrodzie. To sa pomidory wychodowane na ciezkiej chemii, kupione w Netto. Kielkujace pestki pomidora... w pomidorze, efekt zabojczej chemii.

Kiedys u siebie na watku pisalam o tym, znalazlam nawet nazwe tego srodka...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:28, 04 gru 2017

Do góry

nieostre bo z daleka bardzo, ale to znowu ktoś nowy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 04 gru 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:17, 04 gru 2017

Do góry
Hortki nawet teraz zdobią
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:15, 04 gru 2017

Do góry

kret bombarduje z pod śniegu

ptaszki śladami upstrzyły cały ogród
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:13, 04 gru 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
żeby chociaż słonko świeciło....

Ależ pejzaże,u nas padało przez chwilkę
roślinki przykryte białą pierzynką,bardzo Ci dziękuję za tak cudowną zimę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies