Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

beata_m 14:27, 12 kwi 2018

Magleska napisał(a)

czołówka dobra myśl ....ale juz nie dziś ,bo padam na pysk
jak burza .....chciałabym ,aby móc szybciej jeszcze robić ,ale nie da się
na dowód tego ,ze az tak dobrze jeszcze nie jest

A co to za rozróba?!?!? Madzia co Ty znowu szykujesz????
Nowalijka 14:34, 12 kwi 2018

DorKa napisał(a)
U mnie podobnie dlatego tym bardziej czekam z utęsknieniem na weekend bez dzieci ( u teściowej ) Mogę wtedy bezkarnie od bladego świtu umorusana chodzić a mężusiowi nawet brak obiadu wtedy nie przeszkadza bo sam zajęty swoimi tematami. Weekndzie przybywaj

Drogie dzieci jak będziecie to kiedyś w przyszłości czytały to wiedzcie,że to wszystko dla Was, żebyście piękny ogród do zabawy miały

Dorka święte słowa. Weekendzie przybywaj. Czas na aktywny wypoczynek)))))
anpi 16:40, 12 kwi 2018

My na razie jedziemy na rozmrażanych pierożkach,dobrze że za dużo ciasta mi się ostatnio rozrobiło i musiałam farszu dorabiać,to są ruskie i z kaszą z serem.
A jeszcze gorąco... to jeść się nie chce ,tylko pići jaka korzyść dla sylwetki:...obojga
Basilikum 16:48, 12 kwi 2018

a co do obiadu to ja jesienia zrobilam z ogrodowych darow takie pyszny sos slodko-kwasny (przepis w ogrodowej kuchni na forum) i gotuje tylko ryz. Ostatnio przez trzy dni byl rosol a dzis z tej wymeczonej kury zrobilam szybka salatke

Magleska 16:57, 12 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

haha, pamietam jak róże sadziłam z latarką w ręce - łatwiej byłoby z czołówką faktycznie

Czasm tak się smiałam sama z siebie, że jak sąsiedzi widzą mnie łażącą po ogródku z latarką, to pewnie już mają mnie za lekko fiśniętą

moi to tylko mówią ,że chyba dużo nagrzeszyłam w życiu ,bo non stop na kolanach mnie widzą nad czołówką pomyślę hihi

Anitka napisał(a)

Moi tyle już widzieli, że nic ich już nie zdziwi. A teraz to tak zarośliśmy, że nas nie widać i mogę różne dziwactwa ogrodowe czynić Nieraz tylko zapachy mikstur do nich dolatują.

ciekawe co sobie myślą o zapachach .....ja też zamierzam gnojówki czynić w tym sezonie

kasja83 napisał(a)

O wow...ale bajzel

żeby nie było ,że tylko ładnie

kasja83 napisał(a)

Nawet nie...choć nie pijam w ogóle. Bardziej chodzi o to, że roboty tyle

teraz kapuję
Magleska 16:59, 12 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu co kolwiek zrobisz w ogrodzie to bedzie super zazdroszcze tych widokow na gory i sobie wyobrazam jakbym to ja u ciebie siedziala latem na tarasie popijajac herbatke patrzyla na ten piekny ogrodek i nasze Polskie gory

zapraszam ponownie przyjeżdżaj
pierwsze tulipany przesadzane zaczęły kwitnąć

Magleska 17:05, 12 kwi 2018

DorKa napisał(a)

no takie widoki to ja rozumiem Przeciez nie może być wszędzie tak pięknie A tak w ogóle to co zamierzasz z tą ziemią robić ?W górach jesteś to może wyciąg albo skocznie

ziemię rozplantuje część pójdzie do skrzyń ,placyk trzeba też obsypać ,umbrową zasypać .....
tu już mi sie podoba bardzo

a tu wylądowały serby i brzózki ze skarpy
i też nie jest jeszcze tu pięknie

anna_t napisał(a)

jestem identyczna w domu mordor ale kanciki zrobione

w domu mordor w sezonie ogrodowym mam zawsze pizza zamawiana na obiad ,ewentualnie spagetti

mrokasia napisał(a)

he, he, he, dobre
mój mąż na polecenie zrobienia zakupów po pracy bo ja muszę do ogrodu westchnął i mruknął pod nosem - "zaczyna się"

hihihi u mnie to już nic nie mówi

effka napisał(a)

Hehe jak i u mnie
mój mąż już się wkurza, że znów ogród sie zaczął a w domu syf i brak obiadu, ale Bozia rączki dała więc może sam ugotowac i posprzątać

dokładnie rączki mają .....ja też chętnie zjem jak ktoś inny zrobi
Magleska 17:09, 12 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Podlewanie roślin na tej skarpie to wyzwanie

niestety
i jeszcze raz moja ulubiona część ogrodu
Magleska 17:14, 12 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uśmiałam się bo dziewczyny ostatnio pisały, że jak się ogród wiosna zaczyna to obiadu po kilka dni nie ma, żeby jak najwięcej zrobić przy pogodzie
Użyłam tego jako argumentu u siebie w domu
Do czołówki zawsze jesienią cebulowe sadzimy i rośliny na zimę zabezpieczamy, inaczej się nie da jak dzień krótki
U Ciebie nawet sterta ziemi wykorzystana na zadołowanie roślin czekających

w stercie pełno roślin ,ale już zmieniają miejscówki
muszę też sobie zacząć przygotowywać żarełko ,żeby było do odgrzania coś na szybko
w sezonie nie ma czasu na gary

anna_t napisał(a)
Ja to już robię tak że w piątek obiad na weekend gotuje żeby w sobote mieć już spokój A kiedyś obiady w weekendy na tydzień podszykowywałam

muszę też tak zacząć robić

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jałowce na stromej skarpie to idealne rozwiązanie szybko zadarnią, będą trzymać korzeniami ziemię żeby się nie osuwała i nie trzeba ich specjalnie podlewać.
Tulipany już ???? To one taki kolorek mają, będą zielonobiałe pewnie spring green. Też je mam.

Daria jałowce już tam były ,ale porozrzucane teraz je dałam w grupie na najbardziej stromą część mają ją zarosnąć
la_estrellita 17:14, 12 kwi 2018

Pięknie jest