Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:43, 22 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja też ściskam I jak zwykle się zachwycam - jednak ciekawi mnie czy te cisy na nóżkach przy oknie tarasowym będą zimować w donicach czy dasz je do garażu?

W zeszłym roku były zakopane z donicami w gruncie na bazie, ale też jedna strona kulki przemarzła. Teraz nie wiem co robić w sumie, chyba zostawię na tarasie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:53, 22 paź 2013

Do góry
Ja też ściskam I jak zwykle się zachwycam - jednak ciekawi mnie czy te cisy na nóżkach przy oknie tarasowym będą zimować w donicach czy dasz je do garażu?
O....! 23:47, 21 paź 2013

Do góry
Nowe koło mnie zaintrygowało No i podziwiam te setki bukszpanów wyhodowanych samodzielnie
Znowu na wsi 23:42, 21 paź 2013

Do góry
Jolu, tak, miałam werbenę na parapecie. Przyniosłam do domu małe sadzonki, takie jak Twoje. Ale po posadzeniu wcale ich nie przycinałam. Trzymałam u nich temperaturę 12-15 C. Niżej w mieszkaniu nie mogłam. Najlepiej by było około 5 C, ale ja takiej możliwości nie mam. No i w lutym zaczęły się wyciągać i zakwitły na Wielkanoc.
Jak tylko mogłam wysadzić, zaniosłam do ogrodu, i tez nie przycinałam. Rosły dalej i kwitły do tej pory. Ale co to jest kilka sztuk? Nic. No i teraz wiem, że przycinać warto, nawet kilka razy, będą bujniejsze.
Sebek miał na oknie, ale przycinał, to mu ładnie przezimowały.
Czyli za 2 tygodnie pierwsze cięcie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:11, 21 paź 2013

Do góry
Ojjj nie wiem czy będę potrafił wybrać którą skopiować wiosną Te błękity powalają!
Pszczelarnia 23:02, 21 paź 2013

Do góry
Piękna jesień Pszczółko u Ciebie - a liści masz po prostu tony! Życzę wiatru, żeby je wywiało do sąsiada
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:49, 21 paź 2013

Do góry
Nati napisał(a)
piękne fotki robisz wow!!

Dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:49, 21 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dlaczego bylinówkę skończyłeś pokazywać na lipcu??

Troszkę nadrobiłam zaległosci...

Przy okazji zapodałam temat.. dla M.... chodzi i myśli.. na kiedy Ci to potrzebne?

Na razie przypomniał sobie doświadczenie ze szklanka wody i kartką.. może bardziej to chemiczne?? I z tego powodu zalałam całą kuchnię.. ....... ale prawie sie udało.... trzeba chyba jeszcze dopasować szklankę i wielkość kartki....

Ania - wymyśliłem coś innego - zastosowanie mikrofali do podgrzewania żywności - i zrobiliśmy zapiekanki dla wszystkich No i dostaliśmy po -5...śmieję się, że minus, bo bez ketchupu

A bylinówki w całości chyba dalej nie mam...Chyba, bo nie szukałem
O....! 20:23, 21 paź 2013

Do góry
no to jeszcze weekendowe zdjęcie z moim słupem

zawitko, spytałam M, kamienie ze slepienia piwniczki zostały pokryte papą a potem ziemią...

a tu widok m.in na piwniczkę

Sebek te liście z winobluszcza, to tzw 'pikuś' mam znacznie wiecej w innych miejscach, ale na razie mam inne zajęcia w ogrodzie... za chwilę pokażę...
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 21 paź 2013

Do góry
Mi też się już front podoba - jeszcze kora i miodzio A po azofosce wiosną jak to wszystko ruszy to w ogóle będzie super
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:44, 21 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)

coś się Marzen wymyśli jeszcze ..... również tak pomyślałam o tej lawendzie ..... nadal dumam bo tam mi dużo roślin nie wejdzie ..... a może te trzy kulasy na pniu wsadzić w kostki bukszpanowe i trawki ???? (tylko te kulki bym od siebie bardziej rozsunęła) ????

Miałem napisać to samo co Marzenka Cisy kolumnowe out, a rozsunięte cisy w kostki bukszpanowe tak jak piszesz I wszystko ubrać w zwiewne trawki w dwóch szeregach- Frosted Curls albo Amazon Mist
I tyle - piękno tkwi w prostocie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 15:36, 21 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ha - a ja już mam zmienione!

Sebek a ja jeszcze chyba poczekam kolejny tydzień. Dzisiaj oglądałam prognozę i podobno mrozów nie widać.
Ogródek wśród borówek 12:46, 21 paź 2013

Do góry
ufff, po roku mogę się odezwać, bo cos tam zdziałałam. niestety nie potrafię tak regularnie pisać, po prostu nie było się czym chwalić, dopiero teraz trochę wszystko urosło......nie odzywam się zbytnio, ale czytam....

dzięki Zawitko za odkopanie mnie z forumowej czeluści

12 stron temu żaliłam się, że nie wiem co począć z długim suchym obrzeżem lasu przylegającym do mojego podjazdu do domu. Sebek straszył dziką zwierzyną z lasu........ myślałam, że jałowce płożące załatwią sprawę. otóż nie - nie chcą w ogóle rosnąć, nawet dla nich jest za sucho.
ale w końcu wzięłam się do roboty, pod waszym przemożnym wpływem przede wszystkim, i jedna trzecia jako tako jest już zagospodarowana. rośliny jeszcze małe, ale rosną. następnej wiosny chcę zrobić resztę.
cóż, musiałam zmniejszyć trochę teren "pustynny" poprzez zakrycie go żwirem, dzięki temu uzyskałam miejsce na odgarniany śnieg. zdobyłam ziemię po pieczarkach i założyłam kawałeczek trawnika, postawiliśmy drewutnię, która wyznaczyła granice między ogródkiem a dzikim lasem.

no to parę zdjęć:
lato:

Wilcza Góra 00:28, 21 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie stół właściwie jest dość nowoczesny, bo jeszcze ma stalową opaskę wokół - jednak tak sobie myślę czy do Twojego wnętrza nie pasowałby bardziej biały stół - bo ciemny niedługo przeklniesz - nawet mimo tego, że jest śliczny - uwierz mi na słowo Zresztą widać na nim każdą ryskę...
Zerknij na te białe stoły
http://www.pinterest.com/pin/231794712042256234/
http://www.pinterest.com/pin/195554808790767888/

I te krzesła...
spadam spać...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 20 paź 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Sebastian, juz nigdy nie wleze do Ciebie na watek przed snem...o nie, nie nie Bo pozniej chciejstwa szepcza mi pod poducha..kup kup kup i z sincami pod patrzalkami chodze
Pieknie,serio,cudo,tak trzymaj Sebastian

Dzięki - macham!!!

Wiecie - właśnie szukam pomysłu na doświadczenie na fizykę co mam jutro zrobić i jedyne co znajduję to wybuchy i pioruny....A ja chcę mieć 5, a nie uwagę w dzienniku za wzniecenie pożaru.... No i jak żyć?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:57, 20 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

NOM bo ławeczka miała inny kolor niż pamiętałam ślicznie jest u Ciebie ale wpadam w komplesy, że u mnie już takich kolorów nie ma

Huśtawka była w tym roku malowana - i może dlatego kolor Ci się zmienił
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 20 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Podkręcam

NOM bo ławeczka miała inny kolor niż pamiętałam ślicznie jest u Ciebie ale wpadam w komplesy, że u mnie już takich kolorów nie ma
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:43, 20 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjęcia ze spotkania. Pozdrawiam i czekam na zdjecia z wycieczki.

Marzenko dziękuję za zdjęcia - planuję zrobić wątek w spotkaniach z nasza relacją tylko weny mi brak

Bogdziu - aparat w bagażniku został za to ja więcej widziałam - na szczęście mamy sporo pięknych dni
ale mało wody - u mnie jest bardzo sucho dziś trochę podlewałam ogród

Sebek no sporo spotkań ale to dobrze

u mnie się spotkały kwiatki

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:05, 20 paź 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Marzenko oj chyba wszyscy na Ogrodowisku byliby zadowoleni, gdyby zimy nie było. A dla narciarzy w górach śnieg się zawsze znajdzie. Planuję w przyszłym tygodniu zmieniać opony w samochodzie, to może jednak nie warto ?

Ha - a ja już mam zmienione!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 20 paź 2013

Do góry
Lawenda to eminencja.....która odpowiednio traktowana pokazuje same zalety - dłużej kwitnie, ale nie wszędzie da radę - no i jeśli jest to ta lepsza odmiana to mamy szarą kulkę zimą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies