Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Pszczelarnia 13:52, 21 paź 2013

Syla te piękne cisy to od szyb nie poschną? One lubią mikroklimat a tutaj tylko tafla szkła. Chcesz te szyby wysłonić cisami? Może była dyskusja ale ja nie kumam dlaczego te cisy siedzą w tej skrzyni przy oknach? Na co to jest widok? Na ścianę wodną? Piszę zwięźle ale na pewno zrozumiesz moje obawy o zdrowie takich ładnych cisów. Siedząc we wnętrzu chcesz mieć parawan z cisów?

WilczaGora 13:54, 21 paź 2013

jakie wspaniałe i dużeeeeee zmiany
będzie pięknie że aż boli

pozdrawiam,
Ewa
leon60 13:55, 21 paź 2013

Sylwuś rewelacja ! ściana wodna wymiata, gabion pięknie obsadzony i jeszcze warzyniczek będzie znów muszę szukać szczęki
Miłego dzionka
Syla 14:02, 21 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Syla te piękne cisy to od szyb nie poschną? One lubią mikroklimat a tutaj tylko tafla szkła. Chcesz te szyby wysłonić cisami? Może była dyskusja ale ja nie kumam dlaczego te cisy siedzą w tej skrzyni przy oknach? Na co to jest widok? Na ścianę wodną? Piszę zwięźle ale na pewno zrozumiesz moje obawy o zdrowie takich ładnych cisów. Siedząc we wnętrzu chcesz mieć parawan z cisów?

tylko Ewuś z tej jednej strony będą cisy (odmian David - nie rośnie szybko i nie jest wysoki) .....tam nie mam żadnych widoków , jedynie w odległości 2m mam ogrodzenie sąsiada .....to takie przejście do ogrodu ..... w tym miejscu jest przewiew (gdzie go u mnie nie ma )
Syla 14:05, 21 paź 2013

leon60 napisał(a)
Sylwuś rewelacja ! ściana wodna wymiata, gabion pięknie obsadzony i jeszcze warzyniczek będzie znów muszę szukać szczęki
Miłego dzionka

ściana wodna wymiecie jak zadziała ..... na razie stoi i straszy dziękuję za odwiedziny Oluś .... miłego dzionka
Syla 14:05, 21 paź 2013

WilczaGora napisał(a)
jakie wspaniałe i dużeeeeee zmiany
będzie pięknie że aż boli

pozdrawiam,
Ewa

Witaj Wilcza Góro działam , sadzę i przesadzam ..... oby do przodu .... dzięki
Sebek 16:44, 21 paź 2013

Syla napisał(a)

coś się Marzen wymyśli jeszcze ..... również tak pomyślałam o tej lawendzie ..... nadal dumam bo tam mi dużo roślin nie wejdzie ..... a może te trzy kulasy na pniu wsadzić w kostki bukszpanowe i trawki ???? (tylko te kulki bym od siebie bardziej rozsunęła) ????

Miałem napisać to samo co Marzenka Cisy kolumnowe out, a rozsunięte cisy w kostki bukszpanowe tak jak piszesz I wszystko ubrać w zwiewne trawki w dwóch szeregach- Frosted Curls albo Amazon Mist
I tyle - piękno tkwi w prostocie
Madzenka 18:19, 21 paź 2013

Oj tak same kulki cisowe w trawkach
Syla 19:26, 21 paź 2013

Sebuś, Marzen .... nie, nie, nie kulki cisowe i bukszpanowe będą na tej szerokiej gabionowej z trawami a tu jednak postanowiłam , że jednak tak zostanie ...... przystrzygłam żywopłocik i jest ok .... dokupiłam jeszcze parę sztuk żurawki i jedną trawkę (bo więcej nie było ) .... jutro dosadzam i koniec z tą częścią .... Ten żywopłot nie zasłania mi niczego co chciałabym oglądać .... natomiast widok z dużego gabionu będzie ważny .....
bociek 19:59, 21 paź 2013

Ale super Sylwia. Na wiosnę jak ruszysz z sadzeniem to będzie miód malina. Pozdrawiam