Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 19:11, 21 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Mi się juz podoba rabata, podlejesz wiosną florovitem albo nasypiesz azofoski i latem będzie busz
kurcze co z robić z psem, jaki sposób na niego? Może środek odstraszający psa od rabaty??
A może spróbujesz go potresować smakołykami?

Marzenka.. jak mój pies przeżyje zimę to ... będzie sukces.. i sie ucieszę... niech już ją kopie i niech będzie ten płot.... trochę sie po wnerwiam i oswoję sie z widokiem siatki.. zrobię ścieżkę ,podsypię kamyki i korę to sie zrobi schludniej.. posprzątam, bo na razie to porażka..
To już za stary pies by go szkolić.. już głuchy, ślepawy.... wróciliśmy z wesela to tak mocno spał, że nie słyszał jak wróciliśmy, przechodziliśmy nad nim, bo leżał w drzwiach, stukaliśmy drzwiami... a on spał... to staruszek... wiekowy staruszek.. licząc na ludzi to już ponad 100 lat

Muszę sie oswoić z płotkiem.. myślę co dać by nie raziło... i było bezpieczne np jak ktoś sie posliznie ..i upadnie..

Ścieżka z kamienia będzie tak jak czarny wąż za płotkiem... ależ znów demolka..

Gardenarium 19:12, 21 paź 2013

Ręka mi drżała, nie umiem myszką rysować. Kule z cisa trzeba jeszcze skorygować bokami. Resztę dociąć. Będzie ładnie, wiadomo kto wymyślił. musi być ładnie tylko wykończysz rabatę.
Dodasz żółtego

Instagram Ogrodowiska
Sebek 19:13, 21 paź 2013

Mi też się już front podoba - jeszcze kora i miodzio A po azofosce wiosną jak to wszystko ruszy to w ogóle będzie super
Mala_Mi 19:13, 21 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Mnie się zdaje, że tamte kulki pod cisami małe na brzegu powinny być w zaniżeniu posadzone bo sa jak na nóżkach i to chyba przeszkadza w widoku.

Teraz ostatnie fotki fajne, tylko trzeba wszystko podocinać, ekran z cisa pierwszy do cięcia poziomego

Dlatego Danuś piszę, że jak sie robi z tanich rzeczy to od razu potem widać ... mankamenty... musze na chwilkę od komputera ..zaraz wrócę i myśl rozwinę..
Gardenarium 19:15, 21 paź 2013

Te nóżki mi przeszkadzają, a co to ten nie pionowy patyk? po lewej?

Instagram Ogrodowiska
bogumila 19:17, 21 paź 2013

asc napisał(a)

Skalniak nietypowy, bo u mnie chyba wszytko nietypowe.. tak to jest jak sie robi samemu bez inspiracji...

Moja goryczka to Gentiana (goryczka) Alpine Succes Blue... należy do goryczek krzyżowych Gentiana cruciata..tyle udało mi się znaleźć w necie... kwitnie bardzo późną jesienią w odróżnieniu od popularnych goryczek.. i jest wysoka... , moja ma ponad 60cm. Nazwa i odmiana jest opatentowana i nigdzie nie można jej kupić, bo chętnie bym powiększyła ilość... dzielić sie boje by nie zepsuć tego co mam..

Maczki są jednoroczne... wysiałam chyba w maju... nie podlewałam chociaż są na skalniaku i rosną

Płaz był posadzony w zeszłym roku.. taki malutki, a już w tym roku trochę osób obdarowałam tym co sie namnożyło..
.

Piękna goryczka japońska.Mam podobną - Makinoi Marsha...obydwie kwitną jesienią,są wysokie
.
Gardenarium 19:21, 21 paź 2013

Twój "tani" towar nie jest wcale zły, dobrze wygląda, bo krzywy nie jest

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 19:24, 21 paź 2013

A teraz zobaczyłam ostatnie zdjęcie! Ciski na nóżkach rewelacyjne!
Agania 19:27, 21 paź 2013

Aniu, dla mnie Twój Ewerest,

to najgrzeczniejsza psina na świecie, gdzie on w rabatach, taki milusi, siedzi na straży i pilnuje bramy i te oczęta, mówią co Ty ode mnie chcesz, a ja Cię tak bardzo kocham, nie to co moje łobuziaki, nawet w oczku zimą musiałam jednego wyciągać, bo z rozpędu pędząc przez rabatę, plusnął do wody, a ja piżamie i w klapach po niego wchodziłam do lodowatej wody Przedogródek ciekawie wygląda, podoba mi się bardzo, też taki kcem, albo coś właśnie z buksikami i ekranem z cisa, więc podglądam i będę, przez zimę muszę coś nakreślić i poszukać, gdzie będę mogła zrobić zakupy, najszybciej, to zrobię buksikowe przedszkole
alinak 19:36, 21 paź 2013

asc napisał(a)

Skalniak nietypowy, bo u mnie chyba wszytko nietypowe.. tak to jest jak sie robi samemu bez inspiracji...

Moja goryczka to Gentiana (goryczka) Alpine Succes Blue... należy do goryczek krzyżowych Gentiana cruciata..tyle udało mi się znaleźć w necie... kwitnie bardzo późną jesienią w odróżnieniu od popularnych goryczek.. i jest wysoka... , moja ma ponad 60cm. Nazwa i odmiana jest opatentowana i nigdzie nie można jej kupić, bo chętnie bym powiększyła ilość... dzielić sie boje by nie zepsuć tego co mam..

..

Anka ruszaj w góry . pełno ich na szlaku do doliny pięciu stawów . wyszabrowałam , ale moje padły