Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 16:47, 11 lut 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Kochana, każdy kiedyś zaczyna, chęci się liczą i trochę wytrwałości oraz czasu
Miłe to co piszesz, ja z samego środeczka Polski jestem, ale nigdy nic nie wiadomo, może się spotkamy kiedyś Ozdoby robię sama. Szczegóły mogą być na pw.

Ogłaszam koniec bombkowa na ten rok
Pokazuję prawie wszystkie zbiorczo, więcej bombkami tej zimy przynudzać nie będę

Chyba dobrze że tu trafiłam

Twoje prace zachwycają. Jeśli mogę to kilka pytań na PW wrzucę

A rabata pod magnolią cudowna. Moja magnolia jest jeszcze mniejsza i też pod nią cuduję, do Twojej daleko.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:31, 11 lut 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

oooooo !
nawet ambitnie podeszlam do temtu spojrz

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:09, 11 lut 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Ewuś, a ten ciemny ciemiernik jaką ma nazwę?
Nie jestem fanką tych roślin, no ale ten fiolecik wygląda zjawiskowo w tym okresie.
Ogród Muszelki 15:57, 11 lut 2018

Do góry
Świat jest piękny...

Przedziwny Ogród 15:54, 11 lut 2018

Do góry

Kochani.... Dzisiaj mija miesiąc, kiedy założyłam wątek na Ogrodowisku. Niesamowite przeżycie, byś wśród tak wielu cudownych osób.....

Ogród Muszelki 15:54, 11 lut 2018

Do góry
Karkonosze z czeskiej strony (w pobliżu Voseckej Boudy):

Pszczelarnia 15:48, 11 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I tak zbudowaliśmy bazę wiedzy dla tematu figa.

Mnie za każdym razem zdumiewa, że na początku sezonu w warzywniku jest tak:

a w sezonie

piękny busz
Testowe dodawanie zdjęć 15:38, 11 lut 2018

Do góry
Sielsko - anielsko 15:33, 11 lut 2018

Do góry
Do budowy ścieżki wykorzystałam okazyjnie zakupione płyty betonowe, które zostały pomalowane specjalną farbą do betonu na kolor brązowy. Całość miała być wysypana płukanym żwirem ale mój M przywiózł rażąco biały żwirek. Coż było robić - wszystko zostało wysypane takim to właśnie żwirkiem

W obwódce bukszpanowej został posadzony stary migdałek. Całość została podsadzona krzewami lawendy. W środku - przy migdałku - posadziłam czosnki olbrzymie.

Potem, rzutem na taśmę, wytyczyłam kształty przyszłych rabat. Jak zawsze w takich przypadkach stosuję metodę węża ogrodniczego. Sprawdza się doskonale

Potem posadziłam Tuje Szmaragdy. Wiem - niezbyt lubiane roślinki wśród ogrodników, ale muszę zaznaczyć, że u mnie jest dosyć duży spadek terenu - to raz i duży ruch na drodze - to dwa. Chodziło mi o pewnego rodzaju odseparowanie się od hałasu i ludzkich oczu. Tuje w planach będą cięte w żywopłot i będą stanowiły tło dla innych niezbyt wysokich roślin.

Wydaje mi się, że jak na sadzenie "na oko", bez sznurka i liniki wyszło całkiem prosto

Dalszy ciąg nastapi
Ogród Eli 15:30, 11 lut 2018

Do góry

pozdrawiam zaglądających i oby do wiosny
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:29, 11 lut 2018

Do góry
Wiecie co? Słyszałam dzis rano klangor żurawi...chyba wróciły te moje

wiosno przybywaj!!!!

Ogród Eli 15:29, 11 lut 2018

Do góry
Anulata słodka psina to straszny niszczyciel, jak nie wyrośnie z tych psot to nie wiem czy będziemy żyć w zgodzie

Dorota mój klon za ,,młodu'' wiele przeszedł... ale pokazał, że twardy z niego krzak i teraz jest ozdobą ogrodu

Agata winobluszcz piękny dopóki nie zżuci liści

Ola dzięki mamuśka

Basia pod świerkami ani nigdzie indziej nie mam nawadniania i co roku praktycznie zmieniam nasadzenia pod nimi bo kiepsko tam cokolwiek rośnie
co do szałwii to nazwy nie pamiętam ale akurat ta jest sztywna , ale w innym miejscu mam chyba inną odmianę bo się pokłada , takie brzydkie gniazdo z niej się robi, jak odnajdę nazwę to ci napiszę

Przy okazji wrzucam szybkie, zimowe fotki
Ogród Muszelki 15:23, 11 lut 2018

Do góry
W zimowej szacie to nawet zardzewiałe żelastwo na Szrenicy wygląda... kosmicznie
Zdjęcie wykonałam o brzasku.

Do raju daleko - u Ewy 15:16, 11 lut 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

W tym roku pomalowaliśmy karmniki, bo ładniej wyglądają na drzewkach. Martwi mnie tylko to, że teraz mniej ptaszków przylatuje.

Chyba kompleksów nie mają.....
Sielsko - anielsko 15:15, 11 lut 2018

Do góry
Dawno mnie tu nie było Dużo się zdarzyło od tego czasu. Wszystkie wolne chwile spędzam w ogrodzie. Zimą natomiast nadrabiam czytanie. I planuję ... Planuję co jak zmienię, co dosadzę, która z roślin zmieni miejsce zamieszkania. Cały czas coś.

Szkoda tylko, że czasu tak mało. Obawiam się, że nie dam rady z wszystkimi planami. Ale przecież nikt nie powiedział, że już w tym momencie należy mieć wszystko.

Przez ten czas, kiedy tutaj nie zaglądałam dużo się w moim podejściu do ogrodu, do roślin zmieniło. Teraz mogłabym pozwolić sobie na kupno większych roślin i szybsze tworzenie ogrodu. Mam też już sprecyzowane plany i ogólne spojrzenie jaki efekt chciałabym osiągnąć.
Póki co czekam na wiosnę

A teraz, żeby troszeczkę uporządkować i przedstawić z czym i o co przyszło mi walczyć wrzucam kilka fotek - przed i po.
Oczywiście walka wciąż trwa a efekt dalej nie jest zadowalający. Ale chyba ogrodnicy tak już mają

Najpierw była zachwaszczona, wypalona trawa. I tak miało zostać. W końcu trawnik to też ogród .
Nie będę ukrywać, że ta część ogrodu powstała pod wpływem Ogrodowiska. Tutaj wykorzystałam wiele pomysłów z Waszych ogrodów. To na Ogrodowisku zakochałam się w hortensjach i czosnkach. I dzięki niemu zaprosiłam te rośliny do siebie.

Potem, powoli zaczęło mi to przeszkadzać i powstał plan - przedogródka. Nie chciałam całkowicie rezygnować z trawnika, tylko trochę go wzbogacić. Na pierwszy rzut poszła studzienka , którą spróbowałam zakryć obwódką bukszpanową. Żeby nie niszczyć trawnika było dojście do tej części ogrodu powstała ścieżka. Nie jest doskonała - drażni mnie zbyt biały kolor żwirku - ale w tym sezonie zamierzam wprowadzić małe zmiany.

Do raju daleko - u Ewy 15:06, 11 lut 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Zdjęcia zjawiskowe, piękna zima! U nas tylko mróz, śniegu brak

U nas piękna zimowa pogoda nastała dopiero w lutym. Jeszcze ten tydzień będzie tak biało (tak przewidują prognozy).

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:58, 11 lut 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Na parade dzis nie jedziemy, bo jestesmy zaproszeni na urodziny ale po miescie juz sie rozne pojazdy i rozne stworki przemieszczaja wiec zrobilam kilka karnawalowych fotek

Ale wesołe buźki i jak pasują do naszego forum
Do raju daleko - u Ewy 14:58, 11 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Twoje kolorowe karmniki pięknie zdobią zimę

W tym roku pomalowaliśmy karmniki, bo ładniej wyglądają na drzewkach. Martwi mnie tylko to, że teraz mniej ptaszków przylatuje.

Między sosnami 14:42, 11 lut 2018

Do góry

A to jedno z moich ulubionych zajęć z książką na hamaku

Pszczelarnia 14:36, 11 lut 2018

Do góry
Krótka relacja.
Suchelce jeszcze cieszą. Agastache

Aster wieloletni

Skąpo kwitnie oczar

Ktoś jeździł na sankach po ogrodzie

Azalia pontyjska obiecująca

Pod dębem

W szklarni słońce już nagrzewa:

Ciemierniki cuchnące

A topniejącemu bałwankowi smutno, trzeba go zawieźć pod K2.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies