Anita ogród w odcieniach żóltego-pomarańczowego i czerwonego zachwyca!!!
Dzisiaj zobaczyłam że wszystkie moje hosty się tak wybarwiły i szukałam w google czy to efekt temepratury (a lrzecież teraz zrobiło się ciepło) ....okazuje się że to brak światła... Ale żeby tak ekspresowo w dwa dni!!!
Aniu graby na żywopłot były kupowane przez moją architekt krajobrazu. Prawdopodobnie na jedynej plantacji grabów w naszej okolicy... W tym samym miejscu nie udalo mi się kupić 10 szt wiosną....
Graby miały 1,2 m wysokości ale miały juź dosyć grube patyczki, to były chyba 3 letnie sadzonki, po 8 zł za szt. Dwa lata póżniej kupowałam cieeeeeeniutki sadzonki (0,7m) po 1 zł... I do tej porty te drugie nie wyglądają tak jak pierwsze sadzonki przed 3 laty....
Ja już co miałam to przekopalam ... Zostało mi do posadzenia ok 2 tys cebul.... Z ubiegłego roku (wszystkie wykopalam po wizycie w Keukenhoff) i z tego roku.....
Irenko chętnie, tylko o 21 dzisiaj podlewałam rośliny sadzone w sobotę rano... Nie mogę się ogarnąć czasowo i jak na razie do kóńca miesiąca wydaje się że nie będzie lżej...
Wierzę że wytrzymasz i z czasem czołgu nie będzie oraz zapomnisz, że bolał Cię kregosłup a i kolano wróci do dawnej formy!!
Trzymam kciuki za miejsce dla graba