Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:45, 09 paź 2013

Swoje mogę spartolić.. mam łopaty i dobre chęci........
Ale spartolić projekt Danusi to już wyjdę na pacana, nieudacznika, ignoranta, kretynkę i wogóle......
Wracam do grzybów.. bo do rana nie skończę..
Dziękuję Danusi za pomoc..
Dziękuje za wpisy...
Dziękuje za słowa otuchy.. i wiarę we mnie, że mimo woli coś sie uda
Madzenka 22:46, 09 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Aniu, ja obstaję przy tym, ze bonsai poczochraniec nie powinien być tutaj, ale zrobiłam chyba opcję, że można to jeszcze przełknąć, choć trudno, muszem popijać ostro

No więc

- ścieżkę od schodów powinnaś poszerzyć po pogibane to jest, macierzankowane i porąbane, więc trzeba to ogarnąć. Prosta linia nijak się ma do reszty, jeszcze z tym bonsaiem to całkiem gimza. Musi być tak jak na czerwono namalowane ( żeby choć trochę to płynne było (no jak picie to picie)

- bonsai poczochraniec (nr 4) musi być przy schodach w wyżwirkowanym placyku, albo wcale nie może być. Powinien być oddzielony od reszty przedogródka żeby stworzyć iluzję, że to oddzielna kompozycja jest.

Ta fala to niski bukszpanik (nr 5) przycięty w obwódkę, czyli żywopłocik. Jako łącznik z resztą będą białe kulki bukszpanowe (nr 3), które rozsypią się dalej pod cisy kule na pniu. Za bukszpanikiem.

Tylko na Twoim rysunku naliczyłam 18 sztuk a tu potrzeba więcej albo i nie, Rozstawisz je tak, żeby starczyło.

- przed kulkami trawki (Carex testacea Prairie Fire) nr 6, albo inne niskie cosik co masz, ale ładne

- do tego dobieraj kolory żurawek i trawek, aby rośliny były idealne cały rok (to przedogródek, nie ma mowy o jeżówkach czy ostróżkach. Muszą kontrastować ze sobą. Jak bordowe coś, to obok żólte, jak żółte to obok czarne itp.

nr 1 to ewentualny ekranik z cisa, jak w mojej I propozycji, ale nie wiem czy on nie mógł tam być, dlaczego, nie pamiętam. Może ekranik z berberysu? albo nic. Ale przyda się przy balustradzie.
Ekranik powinien być bardzo szczelny i od razu docięty, albo wcale

- generalnie nie zgadzam się z obecnością bosaia tutaj ale to może by niegłupie było, kulki powiążą te dwie sprawy, Kulki muszą być jednakowe.

Efekt kuleczkowy będzig boski!!!! Ale będzie się działo. Czekam jutro na premierę
Madzenka 22:47, 09 paź 2013

asc napisał(a)
Ale spartolić projekt Danusi to już wyjdę na pacana, nieudacznika, ignoranta, kretynkę i wogóle......
Dziękuję Danusi za pomc..
Dziękuje za wpidy

Po takiej deklaracji nie możesz spartolić trzymamy kciuki
Mirka 23:09, 09 paź 2013

Uf przeczytałam 10 stronek ale się dziejeczekam na efekt końcowy projekt Danusi genialny trzymaj się go a będzie wspaniały przeogródekpozdrowionka ze słonecznego Mazowsza
kaisog1 23:16, 09 paź 2013

asc napisał(a)
Dziękuję Danusi za pomc..
Dziękuje za wpidy

hahhaaaha Ania padłam ze śmiechu
Madziarzeszow 08:15, 10 paź 2013

Ty nie potrafisz spartolić musiałabym Cię uczyć miesiącami
Pozdrawiam i już się nie mogę doczekać jak wieczorem luknę na efekty
Pszczelarnia 08:21, 10 paź 2013

Ania, posadziłam w skrzynce - jeszcze wczoraj. Ale tego było!!!!!!!!!!

Co do przedogródka - Ty masz dylematy ale nauka dla nas wszystkich płynie. Pokazując zmagania, wiedz, że robisz to dla LUDZKOŚCI!

I tak mimo woli mamy nowy jesienny serial ogrodowiskowy!
Gabrysia_ 08:34, 10 paź 2013

Ania...to czekamy na przedogródek i kibicujemy
leon60 08:46, 10 paź 2013

Aniu wiem, że doskonale sobie poradzisz
Kibicuję, trzymam kciuki i macham
Magda70 08:48, 10 paź 2013

asc napisał(a)
Bukszpan na obwódkę zakupiony
Niczego w ogrodzie tak nie przeżywałam jak tego przedogródka... i będę dalej przeżywać..
Wybaczyć moja małomówność, ale mi też sie zdarza że zapominam języka w gębie..
I pierwszy raz żałuję, że cos mam zrobić na forum publicznie.. bo sie stresuje..

Haha...nie stresuj się...
Czytam i czytam i też miałam napisać, że posadź 3 kule i całą resztę a na 4 kulę zostaw sobie miejsce i dokupisz ja później...wiosną.