Szałwia pięknie wygląda z seslerią . Też mam podobny zestaw.
Czytam, że masz szałwię Deep Blue. Jak duża u Ciebie rośnie i czy nie rozkłada się? Musze wymienić swoją nn na niższą i bardziej zwartą bo mi się rozwala na samym brzegu rabaty a miała za obwódkę robić...
Asiu,
szałwia New Dimension Rose daje czadu
Bodziszek Max Frei, choć podzielony na maxa, wziął się za siebie ostro
rozplenice też się wybrały, wyraźnie się ostatnio zazieleniły, ale jeszcze są mało fotogeniczne
Werbena pierwszy raz przezimowała i cieszę się,bo niedługo będzie spektakl
Na tej rabacie jest Caradonna i mniejsza Depp Blue/chyba tak się pisze/ w towarzystwie seslerii jesiennej i Heufleriana oraz stipy
Spokojnie możesz przenieść siewki do gruntu
Ale wielka ta werbena. U mnie ,wysiana z Twoich nasionek, jeszcze w domu ale chyba czas już ja wysadzic na zewnątrz. Szałwia u Ciebie boska! !!!!!!!Co to za odmiana? Co jej towarzyszy?sesleria?
I moja łączka przy oczku. Rosną tu: stipy, kostrzewy, orlaya, krwawniki, maki, szałwie, gaura i ostróżeczki ogrodowe.
Póki co tylko szałwia ma kwiatuszki. Reszta to zielony busz.
Płotek chroni roślinki przed czworonogami ale nie zostanie tutaj.
Powiem Ci Kasia, że ta okazja wynikała chyba z niewiedzy. Coś im urosło, nie wiedzieli co więc sprzedali jako szałwia zwykła a jestem na 90 procent pewna że to Carradon
Wczoraj w CO uratowałam trzy szałwie. Miały tak bardzo sucho, że płakać się chce. Na etykiecie szałwia farina. Wydaje mi się, że to może być Silver Blue - delikatny srebro-niebieski kolor (w realu jaśniejszy niż na zdjęciu).
Szkoda, że to chyba jednak roślina jednoroczna.
Rh faktycznie ma piękny kolor, ale wiesz nie jest zdrowy. Żal mi go bardzo, bo każdego roku pięknie góra kwitnie, a dół łysy i liście też schorowane.
Szałwię też bardzo lubię, ale najbardziej jak jest w pełnym rozkwicie.
Wczoraj w CO uratowałam trzy o delikatnym jasno-niebieskim kolorze. Zaraz wstawię fotkę
Powiem Ci, za mam wrażenie, że w tym roku wszystko za szybko przekwita.
Dobrze, że już szałwia zaczęła to będzie kolor w ogrodzie. Ale jak tak dalej pójdzie, to i jeżówki na s zaraz zaskoczą
Czosnkow mi szkoda. Robią niesamowity efekt.
Kupiłam w Biedronce agapanty, muszę posadzić, to będzie coś podobnego.