Po pięciu latach czas odświeżyć ten wątek.
Kilka dni temu upiekłam kulebiak, a właściwie dwa z przepisu z netu. Farsz z kapusty kiszonej, z pieczarkami i grzybami suszonymi.
Ciasto drożdżowe z 1/2 kg mąki.
Farsz
Przed pieczeniem. Jeden posypałam kminkiem, żałuję, że nie dałam go więcej. Nakłułam też w kilku miejscach ciasto.
Witam Przemku przyszłam od Mirki zafascynowana fotami traw, ze tez wczesniej nie zawitalam do twojego watku.
Przepiekne foty, ogrod nie z tej ziemi, stwarza wrazenie, ze nigdy sie nie konczy. Czy ty masz ogrod ogrodzony bo nie widze plotu na horyzoncie pola i lasy. A co ze zwierzetami dzikimi czy omijaja twoj ogrod.
Powyzsza fota werbeny przepiekna, musze w przyszlym roku tez takie skupisko nasadzić bardzo mi sie podoba.
Robisz foty i swietnie operujesz swiatlem.
W wizytowce tulipany jak w Holandii ilez tego masz ile to roboty kolo tych cebul.
Piekna ta rozplenica, ale jednoroczna i tu jest problem.
Mirka, ale jakie ty masz rzadeczki tych wysiewow. Robisz wszystko z glowa. Jak bedziesz ogrod robila wszystkie rosliny bedziesz miala pod reka, a nie tak jak ja w szkolkach.
Teraz jakbym zaczynala tez bym siala, ale bylo minelo juz nie chce niczego wiecej bo sie za tyram.
A zamiast tych kamieni i cegieł będzie obwódka z bukszpanów... Już nie mogę doczekać się wiosny.
Między żurawkami a kamienną obwódką rosną hosty, więc obwódkę muszę nieco przesunąć, żeby wszystko zmieściło się.