Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:58, 25 lut 2018

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny podczas mojego wagarowania.
Grudzień i styczeń był u mnie dość ciepły i pogodny, nie brakowało słońca. Dzięki temu wyczyściłam cały ogród, jestem więc z pracami do przodu.
Przez to ciepełko rośliny szybko ruszyły, po czym końcem lutego przyszedł mróz, śniegu nie ma, nie ma pierzynki i jak to rośliny przetrwają, nie wiem.
Na dodatek cały luty pełen słońca. Susza w ogrodzie okropna. Ponoć ma tak nas męczyć do 8 marca.
Zatem aby do wiosny. Tego wam i sobie życzę

Ciut obrazków styczniowych i lutowych.

ostatnia róża kwitła 28 stycznia

w donicy ukorzenione laurowiśnie i Eden Rose, czy w takiej malutkiej te mrozy przetrwają?...nie wiem, bo ja nic nie okrywam.

szałwia cały czas utrzymuje liście

ta też nadal w kolorze

Ogród pod akacjami 19:47, 25 lut 2018

Do góry
Przesyłam zdjęcia dalszej części ogrodu
Pozdrawiam
Gardenia 2018 - 24.02 (sobota) 19:41, 25 lut 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Dziękuję Renacie i Ani za pogaduchy
To my

Kwiaty, kwiaty, kwiaty nawet na naszych bluzkach.
Pozdrawiam piękne kwiatuchy
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:37, 25 lut 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Wiosennie już u Ciebie, skoro o wysiewach mowa, ale mrozik nas nieźle studzi, póki co, pozdrawiam

Przecieram oczy - jak się cieszę że jesteś chyba Cię myślami ściągłam.

U mnie wiosennie ale na parapetach się robi bo w ogrodzie wiosna zasypana - w końcu luty - tyle że strasznie jesteśmy zachłanni i już by się w ogrodzie popracowało żeby jakoś ogarnąć po zimie -

będziemy tak ogarniać do listopada

pozdrawiam

na razie wiosna w domu

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:33, 25 lut 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Coś tam posiała Mireczko?

Ano nic nie siałam aż do wczoraj.
Jak patrzyłam na prognozę i widziałam ciemne chmury to jakoś mnie coś wstrzymywało z sianiem.
Wreszcie wczoraj się zmobilizowałam i wysiałam te nasiona w zasadzie do siania w lutym choć już marzec już prawie.

Napisy mam takie
Jeżówka Ewa, Rudbekia Ewa, dalia Gabrysia, koniczyna z Sielgrasen, perłówka Margaretka
ale też lewkonie, goździki szabo - te w ub roku mi się nie udały więc ostatnia szansa
kleome w kolorach, stipę, dalię zmienną pomponową, szałwię jednoroczną i poziomki

za miesiąc będzie pikowanie - a za tydzień sieję kolejną partię - tym razem głównie papryki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:31, 25 lut 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Cudowne plenery
Oby twój wypad marcowy przypadł już razem z ciepełkiem, pozdrawiam Aniu

Irenko mam nadzieję, ale jakoś kiepsko to wygląda
Pozdrawiam

25 luty ubiegłego roku

Ogród z wilkiem zamkn. 19:23, 25 lut 2018

Do góry
anulajda napisał(a)

Żywopłot z cisa jest piękny szkoda byłoby go zasłoaniać serbami a nie chcesz po całości ich posadzić sobie przy płocie a w dole w rogu zagajnik brzosowy po skosie , serby wtedy by stanowiły tło i zapore przed wiatrami,jakbyś zostawiłam na przeciw serby i po prawej posadziła nie miałabyś naciaprane,przed serbami po prawej dać na przemian Limki z ML po całość np jeżówki przed nimi ta żeby nie przesadzić za bardzo rodzajem a pod brzozami też jakieś trawki zwiewne z czymś kwitnącym tak żeby wykorzystać te rośliny co już masz.

może Aniu i tak zrobię ....jedynie te serby na wprost ....hm....em chce ,żeby tam nic nie zasłaniało pól i gór ....nie możemy się dogadać .....a w sumie to i tak tylko ja robię w ogrodzie,a em dyryguje ....
a jakby były serby po całości z tej prawej strony (czyli od połowy płotu )a na wprost cisy ? czy tak dopiero się zrobi chaos zupełny ? ....
kurczę ,nie wiem jak to sensownie ogarnąć ,żeby wilk był syty i owca cała

dobrze ,że ta zima trzyma ,bo jest czas na plany ....

ile ta rabata po prawej musiałaby mieć szerokości ,jakby tłem były serby ,pózniej limki z ml ,jeżówki i coś niskiego jeszcze ? 4 metry pewnie za mało ?

no i jeszcze koniecznie chcę ten zagajnik brzozowy po prawej stronie na dole ....
......
i jeszcze muszę powybierać drzewka ,które chcę ,żeby zostały ,a które oddać ....
....
jakieś przesilenie w planowaniu mam ...pustka w głowie

Gardenia 2018 - 24.02 (sobota) 19:16, 25 lut 2018

Do góry
Urzekły mnie
Gardenia 2018 - 24.02 (sobota) 19:14, 25 lut 2018

Do góry
Szkoda że mimo czekania na antresoli,nikogo nie spotkałam podobnie jestem zawiedziona targami jak większość.Kupiłam tylko 3 roślinki reszta to ozdoby,dekoracje do domu

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:11, 25 lut 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Mira sieje, porządki robi.. planuje..
Skąd pietruszkę do doniczki? Głupie pytanie..

Abiczku Mira miała ferie z wnukami i teraz to będzie porządki robić i robić
Pietruszka - kupujesz na targu taką od baby żeby ta dupka była wyraźna i najlepiej jek coś się zieleni - odcinasz i kładziesz na talerzyk z wodą do podpędzenia albo od razu do ziemi lekko wciskając.

Mira sieje - wczoraj wreszcie wystartowałam

Osiedlowy ogródek 19:10, 25 lut 2018

Do góry
Kupiłam same cebule lilii białe, jasnoróżowe i bordowe :

Rialto
Marco Polo
Montezuma
Tiny Puppet
Landini

I dwa drewniane, składane małe taboreciki na balkon

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:06, 25 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przydałaby nam się taka uniwersalna skrzyneczka z przegródkami albo komódka z szufladkami oznaczona napisami: zielnik, warzywnik, rabaty, przedogródek, etc. oraz marzec, kwiecień, maj, czerwiec. Szufladki drewniane, żeby można było od razu do ogrodu wynieść.

Zajęcia ogrodnicze z wnukami! Prawdziwe warsztaty dla maluchów.

A takie są w tym skandynawskim sklepie.
Ale jakoś ja wolę moje pudełka - Mam koszyczek i tak wkładam co na dany czas i z koszyczkiem na grządki.

Miałam warsztaty od 9-tej do 9-tej domu się chyba do świąt nie dosprzątam

Cebulki wsadzone ale najpierw dekorowaliśmy doniczki. Najważniejsze że zielone jest na kanapki.

Słoneczny Ogród 19:06, 25 lut 2018

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie też strasznie sucho, jak tylko plusy nastaną, pierwsze musi być mocne podlewanie. Rodki o tej porze u wszystkich tak wyglądają, nie martw się

Irenka , ja wiem , że rodki się zwijają, ale jeden dostał chyba fytoftorozy juz jesienią, temperatury były za niskie na oprysk i patrze na niego a ratować nie mam jak.
Zobacz , moje rodki mają ok 9-10lat, ten pierwszy otula się przed mrozem, ale drugi... już jesienią się skręcał i strasznie zbladł, a miał niemalże granatowe liście.

Ogród w remoncie 19:04, 25 lut 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dwa dni przerwy w relacjach z kiełkownicy a tymczasem kiełki już"dojrzały"do spożycia i cieszą się dużym powodzeniem

Dziś wysieję już następne pewnie
Smacznego Asia!
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:02, 25 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gabrysiu, zachęcam do uruchomienia warsztaciku z linijką i kredkami. Szlagmetale i werniksy odłożyć proszę na razie na bok.

No widzisz co to się porobiło
Werniksy na bok !!!!

Nawet debatowałyśmy z Ewą nad Twoją metamorfozą warzywnika.
Konkluzja jest taka. Kieliszek nalewki z róży i duża biała kartka albo dużo kartek.
I rysujesz zapominając co tam jest - nic Cię nie może ograniczać żadne drzewa krzaki. Najwyżej ilość nalewki w butelce.
Działaj!

pozdrawiam

do wiosny daleko choć tak blisko

Daleki od ideału..... 19:01, 25 lut 2018

Do góry
Koliberku specjalnie dla Ciebie kolejny odcinek.

Podwórkowa rehabilitacja 18:59, 25 lut 2018

Do góry
Kupiłam sobie na Gardenii:
3 dalie doniczkowe Melody Allegro,
20 frezji,
3 goryczki,
doniczkę z liściem laurowym,
gar na kiszonki,
i oczywiście malowaną rdzą jeżówkę, zdaje się, że to jeżówka blada
Fotek zakupów brak ale wstawię i tu pamiątkową ze spotkania z Anią i Renatką.

Podpisuję: pierwsza od lewej to ja-Ryska, obok mnie Ania-GorAna a kolejna piękna pani w kwiecistej bluzeczce to Renata-Kokesz

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:57, 25 lut 2018

Do góry
MEGA wielkanocne jaja
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:57, 25 lut 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
"Sekretne zycie drzew" bardzo przyadlo mi do gustu, natowmist "Duchowe zycie zwierzat" tego samego autora mniej. Prywatne zycie laki juz wpisalam na liste zakupow

Bardzo zmotwowalas mnie Ty i Ewa Pszczolka do przegladu nasiennyh zapasow, jak tylko sie uporam z papierzyskami wyciagam pudelka
Kmicice tez lubie
Zdrowka w ten niezrownowazony pogodowo czas

Czytam tą łąkę od czasu do czasu i tak sobie myślę że już inaczej postrzegam słowo łąka. Jestem pewna że Ci się spodoba.

Mam nadzieję że już grzebiesz w pudłach nasiennych, ja już kilka remamentów zaliczyłam i zakupy też. Uwielbiam je.

Pozdrawiam serdecznie

19.03 ub roku - moja łączka krokusowa

Słoneczny Ogród 18:56, 25 lut 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Jajeczka super

Jajeczka, jajeczka większe jak głowa, bo 30cm wysokości
I jeszcze takie dwa do kompletu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies