widzę ,ze Ania już odpowiedziała ....geranium tak w planie....no chyba ,że znajdę te epimedium ......teraz zaczynam planować tyły .....zatem zapraszam bardzo z pomysłami
Jolu w marcu mam fachowców do ścieżek zamówionych ....będę z nimi rozmawiać ,jak i za ile .....ta skarpa faktycznie jest za stroma i denerwująca w utrzymaniu
jak będziesz mieć chęć i czas i bedziesz się nudzić ,to proszę Cię ładnie o pomoc z tyłem ogrodu lecę rysować wymiary i pózniej wstawię ,a tu fotka dla przypomnienia jak tył jesienią wyglądał
oczywiście wszystkie chętne Dziewczyny proszę też o udzielanie się w dyskusji ....każde zdanie się dla mnie liczy
Witaj Madziu. Widzę, że planujesz małe remonciki w ogrodzie.. Jeśli uważasz, że masz za stromą rabatę przy tarasie, zrób poziomy. Kamienie wykorzystaj bo dodają uroku
Żywopłot z cisa jest piękny szkoda byłoby go zasłoaniać serbami a nie chcesz po całości ich posadzić sobie przy płocie a w dole w rogu zagajnik brzosowy po skosie , serby wtedy by stanowiły tło i zapore przed wiatrami,jakbyś zostawiłam na przeciw serby i po prawej posadziła nie miałabyś naciaprane,przed serbami po prawej dać na przemian Limki z ML po całość np jeżówki przed nimi ta żeby nie przesadzić za bardzo rodzajem a pod brzozami też jakieś trawki zwiewne z czymś kwitnącym tak żeby wykorzystać te rośliny co już masz.
Cześć Agata .....remonciki planuję ,bo zima ,a już by się chciało w ogrodzie działać
teraz dobry czas na planowanie
skarpę tylko po prawej stronie chcę wystopniować ,bo pozostała część mi się podoba
może Aniu i tak zrobię ....jedynie te serby na wprost ....hm....em chce ,żeby tam nic nie zasłaniało pól i gór ....nie możemy się dogadać .....a w sumie to i tak tylko ja robię w ogrodzie,a em dyryguje ....
a jakby były serby po całości z tej prawej strony (czyli od połowy płotu )a na wprost cisy ? czy tak dopiero się zrobi chaos zupełny ? ....
kurczę ,nie wiem jak to sensownie ogarnąć ,żeby wilk był syty i owca cała
dobrze ,że ta zima trzyma ,bo jest czas na plany ....
ile ta rabata po prawej musiałaby mieć szerokości ,jakby tłem były serby ,pózniej limki z ml ,jeżówki i coś niskiego jeszcze ? 4 metry pewnie za mało ?
no i jeszcze koniecznie chcę ten zagajnik brzozowy po prawej stronie na dole ....
......
i jeszcze muszę powybierać drzewka ,które chcę ,żeby zostały ,a które oddać ....
....
jakieś przesilenie w planowaniu mam ...pustka w głowie