Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:36, 09 paź 2013

Do góry
Ale cudne kolory pokazałaś Też liczyłem na taki spektakl kolorów, ale mróz był za duży i jest buro....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:27, 09 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ania - i tak wszyscy wiemy, że nas powali nowy front - wyjdzie cudownie - ot tak mimo woli

Dokładnie będzie tak jak Sebek napisał

Kulkowanie cisa pieknie ci wyszło!!! Nie wiedziałam że jeszcze można ciachnąć....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:21, 09 paź 2013

Do góry
Ania - i tak wszyscy wiemy, że nas powali nowy front - wyjdzie cudownie - ot tak mimo woli
Ogród Dominiki 20:34, 09 paź 2013

Do góry
Domi napisał(a)

Seba, powiadasz, że kule śnią Ci się po nocach...ciekawe co by na to powiedział Freud...

Raczej nie chcę tego wiedzieć....Nawet nie mam czasu, żeby się zastanowić.....Ostatnio śniło mi się, że się przygotowuję do Olimpiady wiedzy ekonomicznej....Oczywiście w realu nie podjąłem żadnych kroków A dziś jestem na etapie starożytności i tylko wzdycham: Boże coś Polskę antykiem obdarzył.....Oh God, Why ? Macham do Ciebie i ucałuj dzidziusia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:59, 09 paź 2013

Do góry
Blusz na siatce odradzam.... U mnie wymarzl... a wygwizdow mamy oboje
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:53, 09 paź 2013

Do góry
U nas tez dziki grasują i to dosc ostro.... Juz raz mialbym po aucie, ale zdazylem wyhamowac, bo szedl po drodze.... Nie wspominajc o zrytych sasiednich dzialkach.... Ale u nas.... prowincja Nie Rzeszow
Ogród niby nowoczesny ale... 16:33, 09 paź 2013

Do góry
Jestem pod ogromnym wrazeniem kompostownika i warzywniaka, cudenka
Co z tym ogródeczkiem począć 12:36, 09 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Fajne to Twoje ciurkadełko!! Dobrze że Danusia i Sebek doradzają bo dalibyśmy ciała

Marzenko a ja bym was posłuchała jak by nie żonuś ,który darł się
-POMYŚL KOBIETO LOGICZNIE ,BO MNIE ZARAZ COŚ TRAFI
Myślę sobie ...może chłopina ma rację dlatego zapytałam Sebka,a że Danusia przeczytała więc mi odpowiedziała i temat zamknięta

beta napisał(a)
jestem

Ewka, a co to za jęczenie ja widzę?!

Beaciu Madzia ma racje ten typ tak ma i nic na to kobito nie poradzisz

Magda70 napisał(a)
Ten typ tak ma...musi pojęczyć

Madziu tę wypowiedz pozostawiam bez komentarza ;P;P;P
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:45, 09 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Niby nudy...Ale jak wałkuję już to 4 lata i mi to nawet wychodzi to trudno jakoś mi to kompletnie rzucić....

Eee tam Sebek, to żaden argument.
Ponoć tylko krowa zdania nie zmienia, a syndrom konsekwencji (polega właśnie na tym, że trudno nam zmienić raz podjętą decyzję i brniemy w coś, do czego nie mamy pełnego przekonania) niestety już nie jednego w pole zawiódł. A co jeśli stwierdzisz po studiach, albo po 20-tu latach, że przecież zawsze marzyłeś o czymś innym... wtedy łątwiej będzie Ci przewrócić życie do góry nogami? Teraz jesteś u progu swego dorosłego życia. Przemyśl to dobrze. Wsłuchaj się w to, co Ci w duszy gra Pamiętaj też o teorii zmiany. Tylko zmiany prowadzą do poprawy sytuacji, stagnacja nie przynosi postępu w społeczeństwie (to a'propos tego, że " trudno jakoś mi to kompletnie rzucić").
No, chyba że masz pełne przekonanie do finansów. To wtedy od razu z grubej rury, tak jak sugerowałam: ACCA, CFA, może CPA. KIBR - po studiach (jeśli uznasz, że jeszcze potrzebujesz). Inwestuj w siebie (nie w rośliny ).
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 08 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
No to mamy razem dylematy..co począć z ciągiem dalszym żywota... Dzięki za sugestie.. będę myśleć intensywnie, ale nie dziś... . muszę sie oswoić z rzeczywistością aby nabrać dystansu Na razie mam szok...

A ja chyba potrzebuję odpocząć.....Dzisiaj jak na matmie zacząłem liczyć to oboje się z nauczycielką śmialiśmy co robię....A teraz myślę dlaczego nie wiesz co ze sobą począć....I dlaczego chcesz zmieniać profesję......
Ale na razie muszę wykuć kilka tysiącleci na czwartek - cała Biblia i antyk I za chwilę idę sprawdzać o co chodziło z tym Kainem z kablem
Ogród Dominiki 21:21, 08 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Kurcze...zapomniałem dodać między innymi

Nooo to jak miedzy innymi , to jesteś rozgrzeszony ..., Włascicielki ni ma , a my tu szalejemy
Kolorowe Rabaty Martek 20:57, 08 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Martuś bardzo się ucieszyłam że się pojawiłaś. Miło zawsze Cię widziec. Sebek wkleił mnóstwo tulpanów a ja jesiennie dzisiejsze zdjecia zimowitów.Mnóstwo uścisków zostawiam.

Piękne są te zimowity najbardziej przemówiły do mnie te białe .
Dziękuję Bogdziu .
Bożenko pozdrawiam i ściskam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:56, 08 paź 2013

Do góry
Czytam Sebek o Twoich wyborach życiowych, wiem, że to niełatwa decyzja, dlatego nie doradzam, to Ty musisz coś wybrać. Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 08 paź 2013

Do góry
Ja tak jak radzi Sebek, posadził bym w narożniku najwyższego, a po bokach mniejsze. Następnie albo drugiego takiego klona w środek, albo dla nadania lekkości kompozycji wsadził tego cisa i robił ładne kulki, a pod spodem po całości hakonechloa. Wtedy całość uzyskałaby takiej lekkości i bryły zostałyby przełamane, a poza tym pasowały do klona
Tak bym je zamienił miejscami

Bonsai kiedyś będzie bonsai, ale musi osiągnąć chmurki Za jakieś 3 lata przestanie być drapakiem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:13, 08 paź 2013

Do góry
Nie obraź się, ale głupio to wygląda....Ten bonsai jakby był wielki i nie dla ubogich to byłyby super....Ale kupiłabyś równie dobrze auto z salonu za równowartość takiego okazu....

No zabij mnie, ale jakby to był mój ogród to bym podmienił bonsai z klonem palmowym.....Bo te cisy konkurują ze sobą i ani jedno ani drugie nie jest wyeksponowane....Ale klon palmowy i tak nie zmieni miejsca, bo pamiętam jak go broniłaś
Do tego nie widzę takiej ilości małych kulek....Zrobiłbym z nich zawijasek....

Mam jeszcze dwa pomysły - albo cisy pod ścianą albo tak jak je ustawiłaś po rogach (jak dasz najwyższego w narożniku to zniknie różnica wysokości) - a na środku w miejscu bonsai dałbym purpurowego buka - albo Purple Fountain albo Dawyck Purple....I tyle - podsadzenie takie jakie miało być....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:15, 08 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
zdjęcia milusińskie
bardziej wodne niż mroźne..(na szczęście)
bo u nas było "na groźno" -7 w zeszłym tygodniu przy gruncie i wsio ścięło

-7??? Toż to szok W październiku zapodali temperatury styczniowe....Ale u mnie lepiej nie było....Raz widziałem -6 - w słońcu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:12, 08 paź 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Sebek...życzę ci samych trafnych decyzji
Czytałeś "Bogaty ojciec,biedny ojciec"?
...podsunęłam teraz mojemu 15-sto latkowi do przeczytania

Kiyosaki będzie teraz w stolicy,jak ja żałuję że nie mogę pojechać
...moje koleżanki jadą

Dostałem tę książkę po konkursie Ale nie przeczytałem....Chyba muszę to zrobić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:11, 08 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Sebek, wiadomo, zrobisz, jak uważasz, po przeanalizowaniu wszystkich 'za i przeciw' ...
ale pzrede wszystkim, tak myślę, wybierz i dostań się na studia, które Cię interesują...
tak sobie myślę, że rachunkowość to totalne nudy...ale oczywiście konieczne i przydatne każdej firmie...
zastanów się, wybierz to, co Cię 'kręci'

Niby nudy...Ale jak wałkuję już to 4 lata i mi to nawet wychodzi to trudno jakoś mi to kompletnie rzucić....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:10, 08 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Patrzę, ale decyzji nie ma To aktualnie jest teraz w Twoim życiu chyba najciekawsze

Nie ma....Może nie najciekawsze, ale na pewno najtrudniejsze...
Po prostu ogród... 08:43, 08 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetna instrukcja Teraz to chyba nici z warsztatów skoro wszystko wszyscy wiedzą....

Pewnie tak,

ale może ktoś się załapie na dodatkowe ćwiczenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies