Dzisiaj piękna pogoda dużo zrobiliśmy z EMem. EM bez mojej kontroli zapedzil się i igolił sosny za bardzo tragedia. Prześwit jak Ch... Twierdzi, że teraz wszędzie dojedzie traktorem aby skosić. To małe pocieszenie dla mnie bo niestety łyso.
Liście rododendronów zwiniete. Poniżej biały w zeszłym roku w maju zmarł obecnie ma dużo pączków kwiatowych
Basiu wpadłam do ciebie zimową wizytą i co widzę? zaczęłaś ósmy rok bytności na Ogrodowisku gratulacje
Tym samym uświadomiłaś mi, że ja też zaczęłam ósmy rok z Wami
Ale się tu zadomowiłyśmy
Pamietam jak sie cieszyłaś ze swojego Mój takiego ładnego księżyca nie robi , ale przez szybę coś takiego mi wyszło
Nie umiałam się pozbyć tego odbicia
Witam. Chciałabym posadzić Hakonechloa odmianę zieloną na miejsce liliowców. Słońce jest tam od rana do godz. 15-16. Nie wiem czy da radę na takim stanowisku. Ewentualnie mogę zostawić liliowce lub posadzić inne rośliny / ale jakie będą pasowały /. Proszę o rady. Dodam tylko,że czerwona róża będzie zmieniona na jasno różową.
Popatrzyłam co robiliśmy w ogrodzie rok temu... wnioski słabe. Były pierwsze spore nasadzenia, dużo przekopane a teraz...
Odwiedziny w drugim „ogrodzie” były wiec pocieszeniem. Macham w oczekiwaniu
Skoro jest zdjęcie to będzie i pytańko Jaka szeroka jest ta rabatka tuje hortensje jeżówki selseria? KF jak zakwitnie to jest wyższy od hortensji? Masz może jakieś hortensje a za nimi lub w tej samej lini jakieś miskanty?
Wiem że po głowie chodziły Ci fale a wygrały kreski Dlaczego? jakiś powód? Chodzą mi po głowie proste linie (ale w rzeczywistości są fale) i cały czas myślę o Twoich początkach Przy koszeniu chyba lepsze fale, ale mój eM stwierdził że prosty ogród wygląda na bardziej zadbany
Będzie dużo pytań o trawki różne w zamian mogę body prasować