Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój 4 arowy azyl... 23:18, 04 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
No nieźle z tymi opieńkami U mnie za to wyrosły we.....wrzosie Dzisiaj patrzę, a tu grzyby mi w kffiatku wyrosły

Sebek, Ty się módl, żeby to nie były opieńki!
Wilcza Góra 19:53, 04 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne fotki Mi najbardziej żal hortensji bukietowych - były cudnie różowo-beżowe,a teraz całe brązowe....Idę dalej sprzątać

Sebek..właśnie dlatego wklejam te poranne zdjęcia bo jak mróz zelżał i słoneczko przypiekło cały ogród zbrązowiał ... jutro polecę do ogrodu po zdjęcia pod tytułem "Wilcza w sepii"

Małgosiu.. tak się stało już w południe, wszystko zbrązowiało
byłam rano w domu i miałam szansę "schwytać" resztkę kolorów tego sezonu
Wilcza Góra 19:46, 04 paź 2013

Do góry
Ale cudne fotki Mi najbardziej żal hortensji bukietowych - były cudnie różowo-beżowe,a teraz całe brązowe....Idę dalej sprzątać
Jurajski Ogród 18:39, 04 paź 2013

Do góry
Aniu, no niestety, mróz nas nie rozpieszcza skutkami jego działalności, poza jego niezaprzeczalnym artyzmem rankiem

Irenko, gdyby to było takie proste...

Betko, no tak, ranek był śliczny, południe pokazało jednak skutki "ślicznego" poranka.

Ewo, dziękuję, wydaje się, że miejsca jest dużo, ale przestrzeń jest już tak "zapchana", że nie mam miejsca na nowe nasadzenia (jedynie wymiana). Chodzi o to, by nie "przeładować" ogrodu. Krajobraz Tworzysz piękny, więc rób to nadal.

Sebek, no tak to już jest z naturą - potrafi być piękna i nieobliczalna.

Gocha, oj prawda, prawda. Sama się o tym dzisiaj przekonałam.

Postawić trawkę nad i... 14:17, 04 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie zapomnijcie aparatu

......
Postawić trawkę nad i... 12:21, 04 paź 2013

Do góry
Nie zapomnijcie aparatu
Jurajski Ogród 12:06, 04 paź 2013

Do góry
Mroz niefajny,.... ale widoki maluje nieziemskie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:31, 03 paź 2013

Do góry
Tematy bożonarodzeniowe? Szczerze to też ostatnio o Świętach myślałem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 03 paź 2013

Do góry
Też będę sadzić w weekend, ale chyba nie wszystko, bo jeszcze nie mam jednej odmiany tulipanów, a chcę duet
Ogród cioci 21:14, 03 paź 2013

Do góry
Jakie fajne spotkanko miałyście Macham do Was obu
O....! 20:18, 03 paź 2013

Do góry
Sebek, właśnie tak 'coś za coś'...
Debra, no, lubię ograniczone ryzyko co do tych kani, byłam jednak pewna po edukacji internetowej, przecież wiem, że wątrobę mam jedną , szczawiki trójkątne też polubiłam , mam nadzieję, że w końcu będzie ta droga, oczywiście na miarę naszych możliwości
Marzena, no niestety, ale droga to konieczność, taką drogę jak Ty mialaś wcześniej, też moglabym mieć...u mnie dodatkowym problemem jest spadek drogi i pojawiające sie strumienie wody podczas deszczu...
Joku, to jest ok 300 m, było tak jak piszesz, dokładnie tak samo..., będą kamienie tzw kliniec
Agnieszko, no mam nadzieję, ze bedzie można spokojnie zjechać, na razie trzymam swój samochód w garażu sąsiada te 300 m powyżej mojej posesji, zrobię fotki, na razie właśnie inne sprawy 'mam na głowie'

dzisiejsza droga z częściowo położoną włókniną...

Po prostu ogród... 10:30, 03 paź 2013

Do góry
trafo napisał(a)
Sylwia popieram ... myśl ...
I ja nabrałam ochoty na hortensjowy wianek, a te haczyki z drutu sama robisz czy też można je kupić?

trafo - haczyki robię sama z drutu florystycznego, takie wygięte w kształcie litery U, drut nie może być za cienki, żeby nie giął się w czasie wbijania w podkład

asc, baraga, Bea, Sebek - pozdrawiam
Kubusiowo II 10:04, 03 paź 2013

Do góry
Sebek bo dom to jak ogród Trza mieć szkielet, żeby sie bawić Ja pokój Kuby musiałam zrobic "uniwersalny" bo zmiana wszystkie za 2 czy 3 lata nie wchodzi w grę
Kondziowy Ogród :) 09:35, 03 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

No to mnie powaliło najbardziej - wyszło świetnie Czy to jeszcze część z projektu czy własny pomysł ?
Danusia mi zrobiła projekt wokół domu a to od gapiłem z projektu Danusi
Moja bajka 01:04, 03 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Dzięki za inspiracje Sebek, na pewno pokombinuję Mogę się założyć, że jedno z tych zdjęć z brzozami jest w książce pt. "Pokochać ogród" Mai Popielarskiej Zgodzisz się ze mną Uwielbiam brzozy, bo są takie... dystyngowane

W książce Mai jest wiele moich realizacji, są w spisie zdjęć, do kogo należy.
Kondziowy Ogród :) 23:38, 02 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

No to mnie powaliło najbardziej - wyszło świetnie Czy to jeszcze część z projektu czy własny pomysł ?
Po prostu ogród... 23:32, 02 paź 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Gabrysia - tak u Rojka (na piętrze) są podkłady mniejsze o średnicy 25 cm po 2,85 a większe 30 cm po 3,08

Enya - fajny pomysł tylko jak to z czasem pogodzić, wieczory mam wolne, muszę pokombinować

No, kombinuj Może świąteczne?
Moja bajka 23:31, 02 paź 2013

Do góry
Dzięki za inspiracje Sebek, na pewno pokombinuję Mogę się założyć, że jedno z tych zdjęć z brzozami jest w książce pt. "Pokochać ogród" Mai Popielarskiej Zgodzisz się ze mną Uwielbiam brzozy, bo są takie... dystyngowane
Kubusiowo II 23:14, 02 paź 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
W żadnym klimacie Chciałam by był uniwersalny ale, że grac można było dodatkami

Ahh jak to dobrze wiedzieć, że tak wiele osób ma takie zdanie na temat urządzania wnętrz Sam tak obmyśliłem prawie cały dom i muszę przyznać, że to świetne rozwiązanie Mam szkielet, bawię się kolorem w postaci dodatków, a jak mi się znudzi to zmieniam W salonie latem dodałem turkus, a w kuchni i łazience pomarańcz - i na razie jest git

Moja bajka 22:51, 02 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)

Danusiu miło mi niezmiernie Cieszę się, że mnie odwiedzasz Twoja pomoc jest nieoceniona, więc jeśli mam okazję pewnie, że z radością skorzystam z Twojej pomocy. Poniżej wkleiłam zdjęcie powstającej rabaty. Jest jeszcze brzydka, wiem, ale robię co mogę, a z czasem mam kiepsko. Jest tam duża wierzba mandżurska, ale powoli ją wycinamy bo biedactwo się po prostu rozpada, więc taka jakby jej już nie było. Za nią rosną piwonie, z tym, że przy piwoniach muszę tak poprowadzić rabatkę, żeby jej krawędzie były tuż przy piwoniach, bo inaczej brama się nie otworzy. Na rabacie są przy samym ogrodzeniu dwa młodziutkie miskanty (te wielkie, nie pamiętam nazwy), bo chcemy się troszkę od sąsiadów odgrodzić. Poza tym dwie duże azalie (takie biedniutkie, bo rosły w kiepskim miejscu, w tym roku je przesadziłam i zobaczę, czy odbiją na wiosnę). Jest tez młodziutki klon palmowy (czerwony) i kilka mniejszych traw i krzewuszka. Chciałam mieć taką szumiącą rabatę Gosia mi podpowiedziała, żeby zamiast wierzby posadzić tam jeszcze jednego miskanta, do rabatki dosadzić jeszcze jedną dużą azalię, a z przodu wrzosy. Pomysł mi się podoba, ale zamiast tej wierzby chodzi mi jeszcze po głowie ambrowiec amerykański (ta niska odmiana do 5 m), albo brzoza taka mała. Zresztą zobacz Danusiu sama i powiedz proszę co o tym myślisz. Z góry Ci dziękuję
Rabatkę pociągnę w stronę domu, żeby ta śliwka jeszcze w nią weszła, ale to później, bo na razie nie mam jeszcze zdjęć tej części.

A ja myślę, że skorzystaj z gotowców Twój ogród ma mnóstwo drzew - wg mnie pięknie wyglądałaby taka trawiasta rabata jak tutaj w ogrodzie angielskim
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-w-stylu-angielskim

Pooglądaj jeszcze to - tutaj są już nawet brzozy i większe drzewa, będziesz wiedziała co pod nie posadzić
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-brzozami
http://www.gardenarium.pl/realizacje/miejski-ogrod-rodzinny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies