Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą
23:45, 10 lis 2017
Sylwia! Myślę, że mówisz o wrzosowisku mojej siostry (pokazywałam kilka stron wcześniej) Moje trochę skromniejsze - zwłaszcza po tegorocznym pogromie wrzosów i wrzośców.
Bukszpan już wiekowy - pewnie będzie miał z 30 lat (sadził go jeszcze mój Tata). Długo, długo tak sobie rósł na wielkiego krzaczora, aż któregoś dnia kilkanaście lat temu wzięłam się za jego ujarzmianie (chociaż wtedy o bukszpanach a zwłaszcza ich cięciu nie wiedziałam prawie nic
)
Co do jego wartości - to dobrze że taki kolos i raczej trudno byłoby go wykopać i przenieść
Niestety w pobliskiej miejscowości w jedną noc zniknęło kilka (wsadzonych dzień wcześniej) cudnych cisowych niwaki. Draństwo! Myślę, że ja mogę spać spokojnie 
Pozdrawiam cieplutko
Rozchodnikowo jeszcze
Bukszpan już wiekowy - pewnie będzie miał z 30 lat (sadził go jeszcze mój Tata). Długo, długo tak sobie rósł na wielkiego krzaczora, aż któregoś dnia kilkanaście lat temu wzięłam się za jego ujarzmianie (chociaż wtedy o bukszpanach a zwłaszcza ich cięciu nie wiedziałam prawie nic

Co do jego wartości - to dobrze że taki kolos i raczej trudno byłoby go wykopać i przenieść

Pozdrawiam cieplutko
Rozchodnikowo jeszcze