Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 21:19, 09 lis 2017

Do góry
c.d.

Ptasi gaj 21:17, 09 lis 2017

Do góry
Trochę fot z wczorajszego dnia

Sekwoja juz opada igliwie

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:16, 09 lis 2017

Do góry
Robię w miarę staranne zapiski ogrodowe i wyszło mi że wrzesień i październik bardzo mało pracowałam w ogrodzie. Ale w listopadzie to nadrobiłam i mam za sobą 4 udane dni w ogrodzie ha.
Sporo zrobiłam co nie oznacza że to koniec. Zresztą ja nie wiem co to koniec prac, to aura kończy albo życie i tyle.

Kompost ogarnięty, skrzynie przewalone, opróżnione i już napełniają się - to mnie cieszy zwłaszcza że z jednej skrzyni był cudny kompościk

ogarnięte skrzynie warzywne, wypełnione prawie po brzegi tym złotem

ogarnięty jagodnik - bardzo z grubsza - detale wyłażą
maliny nie oplewione - po ścięciu widać co tam się nasiało
a w kwaterach z porzeczkami nasiało się orlików od groma - lubię ja te kwatery są ładnie oplewione ale z orlików plewić nie będę

wykopałam większość dalii - suszą się
schowałampelargonie jakoś musze przechować
suszą się kanny, begonie i eukomisy

i wstawiłam do garaży agapanty z przyciętymi liśćmi - doczytałam się że w zimie się agapantów nie podlewa więc tego się trzymam - do marca

powsadzałam jeszcze moje zdobycze które długo czekały czasem kilka miesięcy

no ale to tak jest, teraz można przyciąć coś wysadzić, przesadzić i to coś wsadzić - w sierpniu było jeszcze upalnie,wrzesień lało, październik lało więc teraz mi się to udało

6 listopada ze zdumieniem utrwalałam co jeszcze kwitnie
kalina

róże i lwie paszczki

rudbekie

Ptasi gaj 21:14, 09 lis 2017

Do góry
To dla Mirki obiecałam pokazać serby wąski i szeroki.

Ogród bacowej 21:13, 09 lis 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Trochę jesieni u mnie .

Ewa co to za miskant?
u mnie limki brązowe juz od miesiąca..ciekawe od czego to zalezy bo start miały poźny. u wszystkich juz byly a u mnie nic
Atacama pod lasem 21:11, 09 lis 2017

Do góry
Mamy też dochodzącego kota.
Zdjęcia już trochę nieaktualne - kot jest znacznie szerszy.

Atacama pod lasem 21:06, 09 lis 2017

Do góry
Zamieszkaj na wsi mówili!
Będziesz miała ciszę i spokój mówili!
Będziesz żyć w zgodzie z przyrodą mówili!

Pewnego niedzielnego poranka przyleciał dzięcioł i wykuł nam dziuplę w elewacji!!!
I jak tu żyć w zgodzie z przyrodą?

Moja bajka 21:02, 09 lis 2017

Do góry
niezwyciężone Lupo

resztki koloru na jarząbku
Atacama pod lasem 20:59, 09 lis 2017

Do góry
Trójkątna w jesiennych odsłonach:

Moja bajka 20:59, 09 lis 2017

Do góry

bardzo podoba mi się ta zieleń skimii
Moja bajka 20:56, 09 lis 2017

Do góry
wspominki ze słonecznego poniedziałku

buczek z niemal czarnego zrobił się rudy
Ogródek Ewy 20:51, 09 lis 2017

Do góry
Basiu, dosadziłam tulipanów, szafirków, cebulic
Przed nadejściem zimy czeka mnie jeszcze sporo pracy i mam nadzieję że zdążę.
Zimą uwagę skupię na rabacie z różami.
Muszę w końcu podjąć decyzję co tam posadzić, bo na chwilę obecną rosną tylko róże.

Atacama pod lasem 20:51, 09 lis 2017

Do góry
Miłorzęby posadziłam "jakiś" czas temu. Jednego w miejscu docelowym (przy wjeździe), dwa pozostałe w miejscu tymczasowym i ewentualnie na zapas, gdyby ten właściwy padł lub okazał się "samicą".
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:44, 09 lis 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Miro niewysiewanie będzie oznaczać nie szukanie nowości Będzie jak zwykle pewnie i tak

No... te wszystkie deklaracje, to chyba jakieś życzenia

ja sobie postanowiłam nie kupować za wcześnie cebul - teraz są takie przeceny - tylko musi być długo jesiennie a ja lubię grzebać w ziemi jak jest zimno

sadzę i sadzę a jeszcze mi zostało

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:41, 09 lis 2017

Do góry
Konrad - doganiam Cię - ostatnie 4 dni się orobiłam, sadziłam i sadziłam te zdobycze z donic i sprzątałam i przepiękny mam teraz nowy oddział szpitalny hehe i ani jednego pacjenta hihi

kwitną kosmosy już smętnie ale nich są - te się już nie rozkwitną, dziś stałam nad trilobą i się gapiłam i prosiłam żeby była

Mirka - mi chodzi o to żeby ogród nie był formalny a był stale w miarę atrakcyjny jak dla mnie oczywiście bo jak ktoś lubi formalność to moje chaszcze nie będą do przyjęcia

Wendy, Bogdzia - każdy jak wpada wiosną do ogrodu to jest jak wyścigówa - tyle że w swoje kategorii wiekowej
ja wreszcie się dorwałam do ogrodu i po 4 dniach jestem padnięta - trochę pracy zrobione, trochę albo bardzo dużo - nie robiłam dziś fot a tak pięknie się zrobiło po koszeniu - to na chwilkę bo liści jeszcze sporo i dobrze
będzie jeszcze gimnastyka oczywiście w mojej kategorii

Hania-Gruszka - mój buk to właśnie nie wiem jaki jest - kupiłam jako buk i teraz rośnie i rośnie a aż tak nie może więc nie wiem co będzie
rodgesji jak nie musisz nie przesadzaj - podobno tego nie akceptują lepiej coś innego przesadź

Siewki naparstnic Gabrysia wskazała - co Ty takiego oka nie mam, a najlepsze że dwie rzeczy kopałam i nie wiem co to drugie

Ewa to jednak coś zrobiłaś - umyte donice nie każdy ma, ja miałam to w planie na dziś ale brakło mi paliwa :
miałam teraz kilka dni i zbiegło się że miałam czas, miałam moc i pogoda była dla mnie /chłodno i bez wiatru/ więc wykorzystałam jak mogłam - posadziłam jezówkę paradoxę kupioną na wycieczce i inne wcześniejsze nabytki też

były zaległości

Justynko liście będą ....do marca - nie mam ich za wiele ale jakoś stale się gdzieś pochowają i dopiero wiosna je zakrywa

Ogródek Ewy 20:37, 09 lis 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

A w ogródku roślinki zmieniają kolory

Piękny dębczak
Ogród zielonej AniaK 20:35, 09 lis 2017

Do góry
Kiedyś miałam ogród na balkonie, który znajdował się w bloku na drugim piętrze i tez byłam szczęśliwa sadząc kwiaty w doniczkach
Tu moje pelargonie surfinie cynie bidens

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:32, 09 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Co Ty....patrz co przypadkiem mamKupiłam,bo chciałam dorzucić do kompletu stołowych i rozglądam się za tańszą alternatywą.Ale niestety muszę je puścić w obieg dalej,są zdecydowanie za niskie do stoliszcza, który mam.Szukam zatem dalej...a Podoba mi się motyw pomikszonych krzeseł przy stole.

ile chcesz za nie???
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:30, 09 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A te posadzone tej samej wielkości dwa lata wcześniej już takie
WOW jakie ładne brzuzki już masz.To jednak ładne drzewa.W tym roku długo liście trzymają. W zeszłym roku już w październiku miałam łyse.
Mój 4 arowy azyl... 20:27, 09 lis 2017

Do góry
Zaczynają kwitnąć grudniki, ale ciekawsze kwiaty będzie miał Storczyk Cattleya. Niewielką sadzonkę dostałam od sąsiadki, u której świetnie rośnie i obficie kwitnie.
Nie mam doswiadczenia w uprawie tej odmiany, ale ponieważ to storczyk niższej kwalifikacji, zakładam, że w uprawie kłopotów z nim nie będzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies