Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 22:58, 15 sty 2018

Do góry
A tu inna część ogrodu

Mój zakątek - początki 22:42, 15 sty 2018

Do góry
Oj dawno mnie nie było. Po budowlanych akcjach na podwórku wiele mam do naprawy na wiosnę niestety. Jest smutno w tym moim ogrodzie. Za to elewacja w 90% skończona.
Jeszcze malowanie nas na wiosnę czeka jak będzie ciepło.

Mam tylko zdjęcie z nocy. Jakoś w dzień nie było kiedy.

Teraz mam motywację żeby przed domem zrobić zmiany.
Co się stało kwiatom ... 22:37, 15 sty 2018

Do góry
Agata, witam się z Tobą, naprawdę byłam po wielokroć i nadal jestem
Ogródek Ewy 22:25, 15 sty 2018

Do góry
Mirello, dla Ciebie kurka. Dziś lepiona, dziś pieczona i malowana.

Co się stało kwiatom ... 22:22, 15 sty 2018

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewa

Z ogrodowych mam takie obserwacje..wygląda jak...nie powiem co

i takie..

Naprawdę byłaś w Sandomierzu i w Opatowie?
Ogród w remoncie 22:20, 15 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia wiesz że ja minimalistka według mnie powtarzaj gdzie się da to co na froncie. Niech twoim spoiwem może będą Bergeni, carex i runianka? Co myślisz? I hortensje ofkors

Dokładnie tak samo myślę

Tyle ,że zastanawiam się czy nie przysłonić się nieco i nie posadzić na tej rabacie przy domu czegoś wyższego. Nie chcę tam zwartej ściany a raczej może jakieś drzewo niewielkie bądź krzew,sama nie wiem. Chodzi mi o to miejsce na niebiesko

Po przeciwnej stronie jest ten drugi niwak sosnowy.
Przedziwny Ogród 21:42, 15 sty 2018

Do góry

Co się stało kwiatom ... 21:42, 15 sty 2018

Do góry
Ewa

Z ogrodowych mam takie obserwacje..wygląda jak...nie powiem co

i takie..
Ogród w remoncie 21:41, 15 sty 2018

Do góry
Pod pissardii wsadziłam te moje derenie nn,najprawdopodobniej to White Gold. W ich okolicach myślę posadzić ciemierniki. Powinno być ok. Co tam jeszcze zobaczę już później. Teraz zastanawiam się co zrobić w tych miejscach

Na razie tak to wygląda

Te granitowe kostki przy rabacie przed domem znikną i chcemy tam zrobić równo. Cała ta rabata do zmiany.
Muszę tu planować tak ,żeby miało to spójność wszystko razem.
Przedziwny Ogród 21:28, 15 sty 2018

Do góry
Może jeszcze parę fotek mojej zimy

Znowu na wsi 21:07, 15 sty 2018

Do góry
Joku napisał(a)
Śniegu na razie jak na lekarstwo ale ja za nim nie tęsknię. Wolę taką zimę jak teraz mamy. Bałwana nie ma z czego ulepić więc musi taki wystarczyć

Życzę wszystkim zaglądającym udanego sezonu ogrodowego.

cudeńko fajny patent "psi fotel "ja mam koci przeganiamy się z Pusiem jak ja na nim przed kompem to on na koszu na bieliznę buziaki Jolcia
Moja działka na Dębowym Lesie 20:56, 15 sty 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Hmm,koniecznie.Bezproblemowe,raz na tydzień do podlewania.
A kwiaty wdzięczne i piękne .

Zimno, brr.Mrozik -7.
Dziś najlepiej tak jak Fiona, przy kominku

I pilnować tylko ognia

mmmm cudna czarodziejka imienniczka mojej psinki
Co się stało kwiatom ... 20:56, 15 sty 2018

Do góry
Ewa, napisałam że odpoczywam, trochę mi zejdzie ,pewnie do wiosny.

i kulturalnie też jest...zapraszam na koncert
https://youtu.be/Wqji7p_5WRI

Ogród z widokiem na jezioro 20:52, 15 sty 2018

Do góry
yolka napisał(a)
W drodze do pracy byłam na tamie, chyba zanudzę Was, a jutro tez ma być szron
Na zdjeciach widać, że jezioro zamarzło w jedna noc,bezwietrznie było

Yolcia ale cudnie zazdraszczam na moje jezioro Płoń to w jedną stronę mam 4 kilosy samej to ponuro wędrować ach.... buziaki
Co się stało kwiatom ... 20:26, 15 sty 2018

Do góry
Zbyszek, pewnie masz rację , bardziej interesuje mnie to co znajduje się w tzw.kuchni proboszcza .
Coś z galerii osobliwości, fota z tel jest kiepska, sosna pospolita na szczudłach, czy pospolita i zwyczajna ? ,raczej niezwykła.

Ania,góry.. są dla mnie najważniejsze,bywam bardzo często o każdej porze roku
Dla Ciebie fotka

Żywopłotki cisowe. 19:47, 15 sty 2018

Do góry
A tu nasza Gabrysia podsunęła mi myśl, że kulę styropianową można powiesić do sufitu.
Hak w suficie był, kulę jeszcze miałam 20 cm. materiał znaleziony, Czasu też dużo i wisi.

3 wianki zrobiłam po świętach, wiszą na oknach.

Komputer nowy zamówiłam w sklepie i na drugi dzień miałam pojechać a znajomy majsterek wskrzesił mojego starego starucha.
straciłam dużo zdjęć, na szczęście część została w telefonie i w dwóch aparatach fotograficznych.
Żywopłotki cisowe. 19:32, 15 sty 2018

Do góry
Materiały kupione na obrusy ogrodowe leżały 6 lat i czekały aż kupię lamówkę, zawsze nie podrodze mi było.
Teraz znalazłam lamówki i już obszyte na okrągłe stoliki ogrodowe.
Czerwono/ różowe kwiaty, a lamówka jest czerwona, może być, choć miałam kupić różową.

drugi materiał z filetowymi kwiatami, a lamówkę wykorzystam kremową.
Po dwa obrusy z koloru wyszły.

teraz tylko czekać trzeba na gości w ogrodzie.

Żywopłotki cisowe. 19:20, 15 sty 2018

Do góry
komputer wysiadł to zabrałam się do szycia.
wyszperałam dużo skarbów głęboko schowanych.

koronki całe motki, chwosty opakowania, przydadzą się do bombek,
Lamówki

tasiemnki do jajek, jeszcze znalazłam więcej.

Frędzli całe pudło, coś trzeba wymyślić na wykorzystanie.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:20, 15 sty 2018

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie byłam u Ciebie kupę czasu. Fajnie że się pokazałeś u mnie. Dekoracje świąteczne fantastyczne. A światło robi swoje.
Taki wianek wiosennie nastraja chciałoby się go mieć
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:11, 15 sty 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Mam do Ciebie prośbę, ponieważ jestem na stronie 55 i jak do tej pory nie znalazłam dokładnego opisu jak robiłaś te obmurowania z kamienia, czy mogłabyś to napisać, a jeśli masz zdjęcia to poprzeć ten opis zdjęciami? Np podpory na których stoi altana, pisałaś że jakieś wkłady kominowe? czy coś takiego? Ale one są chyba okrągłe a Ty zrobiłaś słupy kwadratowe, jak to zrobiłaś? Jakiej zaprawy użyłaś? Czy mróz i woda zimą nie rozsadza taj zaprawy i nie musisz poprawiać? Czy elewację na domu mieszkalnym też sama robiłaś?
Donice na froncie domu są pomalowane bo mają taki kolor jak kamień elewacyjny? Jeśli tak to czym je pomalowałaś?. Pięknie to wygląda I widzę wreszcie kolor pomarańczowy
Jeszcze jedno pytanie, na kilku zdjęciach jest skrawek jakby ogrodu zimowego, czy się mylę ? Mogłabyś go pokazać?

Obmurowania- maja fundament betonowy w ziemi, około 1 m głębokości, to co powyżej ziemi jest wymurowane z najtańszych bloczków/pustaków betonowych. Od wewnątrz jest taka "bąbelkowa", czarna gruba folia. I żeby nie gromadziła się za nimi woda jest położona rura drenażowa obsypana żwirem i piaskiem. Woda odprowadzana jest do studni.

Ja kleiłam kamień na zaprawie Webera elastycznej zewnętrznej i na razie wszystko się trzyma. Mocno dobijam kamień takim młotkiem gumowym.
Elewacje robił nam jeden Pan kamieniarz, ja byłam przez całe lato jego "pomocnikiem" i zarazem uczniem. Musiałam mu kamień przebierać, myć i nakładać do wiaderek, które wyciągał na górę. On używał jakiejś innej zaprawy, ale to był jego sekret, którym się nie chciał podzielić Obserwując jak on to robi wiele się nauczyłam.
Słupy to pustaki wentylacyjne. Mam zostały takie po budowie - w środku są okrągłe, ale mają drugą ściankę kwadratową, bo nie umieliśmy sami wyszalować z desek takich słupów.
http://www.leier.pl/3482_wentylacyjne_1a.php
Do środka włożyliśmy wszystkie pręty i druty, które nam zostały po budowie i zalaliśmy środek zaprawą z piasku, cementu i wody.
Donice na froncie są z tworzywa i taki mają kolor, nie są malowane, akurat się udało.
No i jak widzisz kolory, za którymi nie przepadam, u mnie się pojawiają. Na święta był i czerwony
Ale masz Mirko wprawne oko. Ja się tu staram ze wszystkich sił, żeby tego ogrodu zimowego na zdjęciach nie było widać, ale nie zawsze się to udaje.
Ale jak prosisz to pokażę. Zdjęcia zrobiła dzisiaj przed pracą dla ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies