Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

mira 21:32, 17 sty 2018

viva napisał(a)

Ogrodowisko fajne jest -

no fajne, fajne tylko ten czas, ale to wiesz i dlatego tu nie zachodzisz

Jestem na etapie dalii albo już po i się gapię z czym połączyłaś dalie - to takie trudne połączenie jak dal mnie ale chcę mieć też mix grządkę

pozdrawiam zimowo a co niech ta zima sobie jest w styczniu ma prawo
jolanka 11:30, 18 sty 2018

Z przyjemnością oglądam po raz kolejny Twój ogród. Wiedzę sobie i przegladam strony od poczatku W taki zimowy dzień przyjemnie jest widzieć kolory, zieleń i piękne zestawienia roślin.
Przetacznikowca juz kilka razy miałam w szkółkach w koszyku i.... wyjmowalam Teraz na pewno tego nie zrobię. Jak Ci zimuje?
Dorota123 20:46, 23 sty 2018

Nawet o tym nie wiesz, ale dziś cały dzień szwendałam się po Waszym kwitnącym ogrodzie. Czasem spotykałam innych ogrodników , którzy jak ja podziwiali piękno tego ogrodu. Natrafiałam od czasu do czasu na zaśnieżone rabatki, ale szybko pojawiały się kwitnące odsłony. Czasem widziałam Ciebie i Twojego Męża patrzącego z miłością na rosnące rośliny, bądź omawialiście rozwój swojego raju na ziemi. Bardzo mało było ogrodu z 2017 roku bo tylko 13 stron, doczytałam, że też mróz nie oszczędził Waszych róż. Ja w tym roku wszystkim zrobiłam kopczyki i na dodatek zabezpieczyłam czym się dało. Poszły w ruch tektury, ścięte trawy, a nawet szmaty. Zobaczymy, czy coś to pomoże. Ubiegłej zimy róże przemarzły mi do ziemi i startowały od zera. Dlatego teraz postarałam się lepiej o nie zadbać. Wpadnij czasem Helenko do swojego wątku, zawsze czekam na nowe zdjęcia z Waszego cudownego ogrodu. Pozdrawiam i życzę Wam dużo zdrowia i sił, bo przecież wkrótce będzie wiosna.
vita 22:37, 14 lut 2018

viva napisał(a)
Głównym tematem są chyba teraz trawy.

Siedzę i czytam już kilka godzin, mowę mi trochę odjęło, ale siedzę i czytam Dobrze, że luty Odcinek z Mają też obejrzałam (pierwszy raz, wybacz )
Jestem z wątkiem w 2016 i nie odpuszczę.
Ta fotka wyżej to może się przyśnić Helenko

Urszulla 20:23, 26 mar 2018

Zamówiłam u stokrotki nasiona molinii do wysiania i jakieś penstemony ładne i coś tam jeszcze. Dzięki za rady
Filomena 20:37, 16 kwi 2018

viva napisał(a)

Na rutewki warto poczekać, są długo ozdobne. Swoje ścinam dopiero jesienią.
W trzecim roku już było co podziwiać. Jesienią posadziłam białe, ciekawa jestem czy zakwitną.

odkryłam te piękności dopiero 2 sezony temu. Zarutewkowałam się i ja.
Kuklik 21:25, 25 kwi 2018

Zaglądam zapytać czy jest szansa spotkać Cię na lilakach? Ściskam mocno
Pszczelarnia 10:07, 09 maj 2018

Vivo, moja Mentorko Ogrodowa, jak się nazywa taki klon limonkowo - zielonkawy (on chyba nie jest palmatus), który lubi cień i zdarza się mu nie przemarzać. Potrzebuję jakiegoś "fiku miku" w tym stylu nad (wśród cięte) ostrokrzewy posadzić w okolice zacienionej części za szklarnią (miejsce zaciszne). Nie może być wielki.

I jak wiosna u Ciebie?
viva 22:14, 10 maj 2018

Po tylu miesiącach wracam jak córa marnotrawna aż trudno mi uwierzyć, że tyle mnie nie było. Bardzo gorąco dziękuję za tyle ciepłych słów i życzeń Osobom wpisującym się i serdecznie pozdrawiam wszystkich Zaglądających

Ewa w swoim wpisie pyta jak wiosna - to nie wiosna, to lato
Kwitną róże (zaczynają rugosy) i czereśnie tuż, tuż, ale mimo wszystko to teraz czas azalii

viva 22:21, 10 maj 2018

Mój najbardziej pstrokaty kącik w całym ogrodzie i całym sezonie ogrodowym
Lubię takie azaliowe miejsca. Powstanie jeszcze jedno, bo jałowce poszły pod topór i znalazło się na nie miejsce. Będzie bardziej stonowane

Moja ulubiona