Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:21, 14 lut 2018

Anabell napisał(a)
Aganiu!
Wianek przecudny wyszedł, kolorystyka dobrana, takie lubię.
i bukiet do pary.

Mają mi wyciąć dwie brzózki przy ogrodzeniu i planuję upleść wianki ze świeżych gałązek, obawiam się czy sobie poradzę.

Bardzo mnie wciągnęło wiankowanie, ale potrzebna jest mi ta chwila...wystarczy jeden dzień w roku
żeby oderwać się od rzeczywistości dla radosnej twórczości

Wianki z brzozowych gałązek są łatwe. Upleciesz ich mnóstwo, ja też pierwszy raz miałam stracha,
ale to łatwizna, oplatasz i skręcasz, tylko musisz mieć drucik florystyczny,
świeże gałązki brzózek są bardzo elastyczne
Agania 21:28, 14 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Zaglądam, piękna zima choć przeze mnie już znienawidzona.
Czekam z utęsknieniem na wiosnę, jak chyba większość

Zima byłaby piękna, gdyby nie chroniczny brak słońca z lekkim mrozem, ja taak, też nie mogę doczekać
się już wiosny, sporty zimowe, spacery po górach, nawet z psiakami to fajna odskocznia
W marcu nasionka i już wiosna Mireczko
Agania 21:37, 14 lut 2018

anpi napisał(a)
Nie wiem ,czy Ci pisałam że masz tajemniczy ,piękny ogród-ale to już pewnie wiesz a ja się najwyżej powtórzę, bo już kiedyś po nim spacerowałam-tylko nie pamiętam czy miałam już wtedy swój wątek...i mogłam pisać...
Będę tu teraz częściej zaglądać ...tyle stron...a jestem ciekawa...tych widoczków na przestrzeni lat...
Zachwycam się Twoja różą NEV DAWN ,ja ją dopiero zamówiłam.Ciekawa jestem kiedy osiągnie wysokość ponad 2m...czy długo będę musiała czekać aż wejdzie na górną część pergoli.Widziałam też u Ciebie ciemniejszą różę na łuku pergoli,ale nie doczytałam jaka ,może coś podpowiesz .Ja dopiero będę zaczynała przygodę z różami...Pozdrawiam.Ania.

Aniu ja też dużo, dużo czytałam i widziałam wiele ogrodów przed założeniem swojego wątku,
ja sama jeszcze nie widziałam wszystkich ogrodów, zawsze zapraszam

New Down szybko rośnie po pięciu latach już była pięknością, myślałam, że ją straciłam,
ale po ostatniej zimie, pięknie odbiła, czekam, znowu czekam na jej spektakularne kwitnienie
Tej ciemniejszej róży z nazwy nie pamiętam, bo porcelanka ją zdominowała.
Jeśli szukasz żelaznej odmiany w tym kolorze to róża pnąca Sympatia
Powodzenia z różami
Agania 21:41, 14 lut 2018

Mala_Mi napisał(a)
Macham, troszkę pooglądałam. prezencik od eMusia podziwiam.

Prezencik kusi powrotem do róż..dzięki, że zaglądasz
Buziaki
Agania 21:52, 14 lut 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu, jak masz posadzone derenie jadalne i jakie to odmiany? Jakie odległości, jak będziesz prowadzić?

Ewcia czyżbyś znalazła miejsce dla dereni?

Derenie posadziłam dla przypomnienia 5 szt, w odległościach mniejszych niż dopuszczalne około 2,3m,
w odległości 0,5m od ogrodzenia, które mogę w przyszłości rozebrać.

Jakie odmiany wybrałam...z opisu te najbardziej plenne i z tych, które były dostępne:

Dwie odmiany polskie: P-5, Szafer,
Trzy odmiany ukraińskie: Korailowy Marka, Swietljaczok, Wydubieckij,

patrzyłam też na terminy zbiorów II połowa sierpnia i I połowa września

ile w tym prawdy to nie wiem, wolałabym prowadzić je prosto i jednopniowo
Agania 21:58, 14 lut 2018

anpi napisał(a)
Ciekawa jestem czy te mebelki do romantycznego zakątka już gdzieś w internecie namierzyłaś czy tylko dopiero w fazie inspiracji masz...?

Już namierzyłam, jadę w sobotę na oględziny/macanki do Bochni, bo mebelki bardzo mi się spodobały,
szukam od kilku lat i wydaje mi się, że trafiłam...jak się uda to będę miała mebelki, kącik zadumy i wrócę do róż
Agania 22:02, 14 lut 2018

Piotr_ napisał(a)
Jak tam juka odemnie się miewa u cb

Piotr juka o imieniu Piotruś jest najładniesza w ogrodzie
Agania 22:07, 14 lut 2018

Wspomniałam o ataku zimy...nie mogłam się oprzeć po powrocie do domu i cyknęłam Walentynkową niespodziankę

Dorota123 22:43, 14 lut 2018

Agania napisał(a)

Śliczny komplecik stworzyłaś, piękna paleta barw. Od razu wiosna przychodzi na myśl, a i nie pozwól sobie wmówić, że kogoś kopiujesz. Sama to stworzyłaś, co najwyżej zainspirowałaś się czyimś pomysłem. Pozdrawiam
anabuko1 13:11, 15 lut 2018

Ech...piękna niespodzianka walentynkowa. Zna się mąż na rzeczy.
I mnie też zima z obfitym śniegiem.