Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Staw z częścią kąpielową 17:35, 20 lut 2021

Do góry
Sadzić grzybienie! ale nie w przestrzeni, gdzie będzie się pływać, sadzić dalej, na widoku z pomostu czy plaży, ale nie na drodze zejścia do wody - o to mi chodziło, a nie żeby w ogóle nie sadzić pokaż jakieś zdjęcia i gdzie planujecie zejście.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:33, 20 lut 2021

Do góry
Żyjesz w innym świecie U nas lodowica a dzisiaj roztopy.
Ogród ciągłych zmian. 16:32, 20 lut 2021

Do góry
Sama to budowałaś? Szacunek.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:06, 20 lut 2021

Do góry
Słuchajcie, co tu planować jak jeszcze w zasadzie wczoraj było tak:

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:03, 20 lut 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Cudowne ujęcie
I to z doniczką , świetnie wyglądasz Danusiu

Dziękuję skromnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:02, 20 lut 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Przepięknie Danusiu! I super wyglądasz

nie mogę się doczekać kurnika u Was

pozdrawiam!!

Ja też, a dzisiaj mnie podkusiło poszukać świnek mongolica kudłatych. Ciekawe co Witek powie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:01, 20 lut 2021

Do góry
PrawieBory napisał(a)
Danusiu, piękne zimowe fotki. Fajnie, że udało Ci się taką śnieżna i słoneczną zimę uwiecznić. Kolejna śnieżna zima nie wiadomo kiedy. Może znów za kilka lat
U mnie też dosypało kolejne 20 cm śniegu. Kiedy to zniknie? Ja już czekam na wiosenne porządki w rabatach

Ja też czekam, musi śnieg zniknąć i jako tako po japońsku się osuszyć trochę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:01, 20 lut 2021

Do góry
Sebek napisał(a)
Dużo tego śniegu - u mnie niemal zostało samo błoto może uda mi się przyciąć graby jutro

Jeju, jak wam zazdroszczę, gdzie wy mieszkacie kochani, że coś możecie już robić. Ja zapadam się po kolana
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:59, 20 lut 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Danusiu u mnie ładna pogoda nareszcie
Ruszam dzisiaj do ogrodu troszkę ogarnąć.
A Ty Danusiu jakie prace planujesz na nadchodzące dni?

Milunia, żadnych - u nas braja i roztopy pewnie, a wczoraj jeszcze była lodowica Ja to za miesiąc nie wiem czy zacznę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:16, 20 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To prawda, Witek ma swoje przemyślenia, bo gdy był dzieckiem mieli 300 kur, więc sobie w myślach "zorganizował" ten kurnik. Wczoraj nic nie robili z kurnikiem bo był mróz. Jak pojadę to cyknę fotki. Łączenia - nie wiem o co chodzi, o rogi kurnika?
Pewnie "stolarskie" jakieś znane

Z zabezpieczaniem nie doradzę, bo nie wiem. Nasz będzie pewnie tylko z zewnątrz jakoś "pomalowany" czy zabezpieczony, albo pozostawiony "na szaro" Lubię patynę albo czarny/antracytowy.

Jak np. połączyliście drewno do metalowej kontrukcji na kółkach i jak potem do tego ścianki. Ja też najpierw myślałam niczym podłogi nie impregnować nie malować, ale boję się, ze to drewno w połączeniu z amoniakiem z odchodów szybko zbutwieje...
A tak to impregnacja też tylko od zewnątrz, a środek surowy, tylko o tą podłogę mi chodzi
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:50, 20 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

...ważne żeby ptakom było dobrze Danuś, a u Was na pewno tak będzie bo kochacie zwierzętaMnie bardziej chodzi na tych fotkach o rozwiązania w montażu jakie zastosujecie, czasem dobrze podpatrzyć jak sobie kto inny radzi z różnymi łączeniami. Kilka razy przy budowie wymyślać musieliśmy co dalej i jak robić.
Drewnochron jak wyschnie nie ma zapachu wcale.... całą podbitkę mam nim zrobioną w domy, a wróble i mazurki gniazdują nad nią z wielką chęcią co sezon....muszę poczytać. Kurcze nie mam takiej opalarki ani wyczucia, boję się z dymem puścić wszystkiego, to sosna, żywiczne to się będzie fajczyć aż miło....
Naturalnie by było najlepiej, ale ognia boję się użyć, trzeba by to robić pojedyncze deski może, a u nas gotowe prawie stoi. Będę myśleć jeszcze.....najwyżej niczym nie zabezpieczę tylko kiedyś deski znowu się na podłodze wymieni. Dziękuję Idę czytać o drewnochronie... jak to z nim jest.
U nas w planie trociny , piasek, kora i ścinki bylin i traw.

To prawda, Witek ma swoje przemyślenia, bo gdy był dzieckiem mieli 300 kur, więc sobie w myślach "zorganizował" ten kurnik. Wczoraj nic nie robili z kurnikiem bo był mróz. Jak pojadę to cyknę fotki. Łączenia - nie wiem o co chodzi, o rogi kurnika?
Pewnie "stolarskie" jakieś znane

Z zabezpieczaniem nie doradzę, bo nie wiem. Nasz będzie pewnie tylko z zewnątrz jakoś "pomalowany" czy zabezpieczony, albo pozostawiony "na szaro" Lubię patynę albo czarny/antracytowy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:35, 19 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudowne ujęcie
I to z doniczką , świetnie wyglądasz Danusiu
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:29, 19 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chłopaki zrobili długie koryto do uprawy truskawek w namiocie. W środku opalone deski ogniem.

Gdybym wcześniej pomyślała o tym ogniu przed montażem to bym się tak nie bała, ale teraz w całości to się boję, że spalę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:27, 19 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Robimy kurnik dla siebie, nie na pokaz, więc w środku będzie u nas płyta OSB a nie deski, deski z zewnątrz.
Zapytam.

O drewnochronie zapomnij, to chemia i ptaki będą to wdychały, takie moje zdanie. Opal palnikiem ogniem na czarno, sposób japoński. Naturalnie zabezpieczysz a nie chemią.
U nas ściółka będzie z trocin i wiórów.

Na pokaz czy nie, ważne żeby ptakom było dobrze Danuś, a u Was na pewno tak będzie bo kochacie zwierzętaMnie bardziej chodzi na tych fotkach o rozwiązania w montażu jakie zastosujecie, czasem dobrze podpatrzyć jak sobie kto inny radzi z różnymi łączeniami. Kilka razy przy budowie wymyślać musieliśmy co dalej i jak robić.
Drewnochron jak wyschnie nie ma zapachu wcale.... całą podbitkę mam nim zrobioną w domy, a wróble i mazurki gniazdują nad nią z wielką chęcią co sezon....muszę poczytać. Kurcze nie mam takiej opalarki ani wyczucia, boję się z dymem puścić wszystkiego, to sosna, żywiczne to się będzie fajczyć aż miło....
Naturalnie by było najlepiej, ale ognia boję się użyć, trzeba by to robić pojedyncze deski może, a u nas gotowe prawie stoi. Będę myśleć jeszcze.....najwyżej niczym nie zabezpieczę tylko kiedyś deski znowu się na podłodze wymieni. Dziękuję Idę czytać o drewnochronie... jak to z nim jest.
U nas w planie trociny , piasek, kora i ścinki bylin i traw.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:14, 19 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie śpisz, zajrzyj u nas. Odpowiedzi som.

Ja z kolei mielę zdjęcia sprzed lat, szukam odpowiednich do książki.

Już lecę
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:39, 19 lut 2021

Do góry
Nie śpisz, zajrzyj u nas. Odpowiedzi som.

Ja z kolei mielę zdjęcia sprzed lat, szukam odpowiednich do książki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:38, 19 lut 2021

Do góry
Chłopaki zrobili długie koryto do uprawy truskawek w namiocie. W środku opalone deski ogniem.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:37, 19 lut 2021

Do góry
Robimy kurnik dla siebie, nie na pokaz, więc w środku będzie u nas płyta OSB a nie deski, deski z zewnątrz.
Zapytam.

O drewnochronie zapomnij, to chemia i ptaki będą to wdychały, takie moje zdanie. Opal palnikiem ogniem na czarno, sposób japoński. Naturalnie zabezpieczysz a nie chemią.
U nas ściółka będzie z trocin i wiórów.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:27, 19 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sylwia, z budowy to raczej nie będzie, bo mnie tam nie ma, chyba że Witek coś tam pstryknie. Ja mam jeden aparat w naprawie, drugi nie ma podglądu, muszę się z aparatami ogarnąć, ostrożnie daję do serwisu, nie naraz, bo się boję nie mieć aparatu wcale. Tak się porobiło, że swoje wysłużył i niestety szwankuje. Od lata robię zdjęcia Witkowym, ale on nie ma podglądu zdjęć. Robię na "pałę".

To poproś Go w moim imieniu jak możesz bo czekam jak na szpilkach na nie
Gdybyś Go spytała jeszcze jak by zaimpregnował deski podłogowe w wolierze, albo czym by wyłożył pod ściółkę....mam dylemat bo chciałabym by posłużyły trochę. W samym kurniku daliśmy folię pod ściółkę bo tam mało się będzie chodziło, głównie ptaki będą, a na wolierze mimo, że pod dachem boje się, że jak by bardzo zacinało deszczem to naleje i nie odpłynie i mogłoby być ślisko też bo folia zimą śliska, ściółki będzie z 5-8 cm tak sądzę, ale mimo to chciałabym by te deski nie mokły bez potrzeby jak np wyleją wodę, a i od odchodów też. Myślę nad drewnochronem bezbarwnym, ale czy wystarczy....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:18, 19 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pooglądałam u ciebie budowlę dla ptaków, no to bijecie te pinteresty na głowę! Niesłychany poziom.

Taka pochwała od samej Szefowej nie spodziewałam się bardzo dziękujemy
Bardzo jestem Ciekawa Waszego kurnika, Witek to mistrz jak dla mnie w takich pracach, a Ty masz świetny zmysł dekoratorski i wyczucie na pewno będzie piękny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies