Igiełkowy ogródeczek
19:58, 11 lut 2013
Moja himalajska też biednie wyglądała po zimie, ale troszczę się o nią i jest z nią coraz lepiej. Dostałam ją już taką trochę zabiedzoną i rzadką, poźniej kret jeszcze pod nią rył, pewnie to też jej zaszkodziła, ale w zeszłym roku dostała asahi, siarczan magnezu, opryski na grzyby, a i tak o mały włos zeżarłyby ją jakieś paskudne gąsienice, uwiły sobie kokony do których posklejały się igły i nic nie było widać, gdyby nie moja wrodzona ciekawość i codzienny dokładny przegląd roślin to marnie by było z nią- dziadostwo było na prawie wszystkich gałęziach po kilka sztuk- coś okropnego. Dobra kończę ten temat bo pewnie słabo ci się robi

Sosnę ościstą też bardzo lubię, jest niesamowicie gęsta, na razie malutka ale za kilka lat pokaże swój urok.
Z traw nie pomogę jestem początkująca- mam rozplenice i miskanty, ale to ich pierwszy sezon, sama jestem ciekawa czy i jak przezimują.
Bardzo mi miło że czytasz i zaglądasz do mojego ogródka, załóż koniecznie wątek z wielką radością cię odwiedzę, pozdrawiam