Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

ZbigniewG 12:42, 11 lut 2013

Gosia czy nie zastanawiałaś się nad wyższymi kulkami zamiast wiśni np coś z klonów -chodzi mi o rozbicie bryły dachu
ewentualnie wiśnie i z tyłu coś wyższego i nie gubiącego liści czyli igiełki
margi 16:14, 11 lut 2013

Wita Gosia Gosię ale masz ten projekt śliczny U mnie wszystko stoi odłogiem bo jakoś na papier ciężko przenieść W propozycji Danusi też mam zaplanowane 2 wisienki.
eliza3 17:12, 11 lut 2013

Gratulacje z okazji drugiej setki oraz realizacji pięknych planów.

agata19762 17:43, 11 lut 2013

witaj Gosiu...
również gratuluję ......
wysyłam 200 mini brateczków........

Gosiniak 18:40, 11 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)
Gosia czy nie zastanawiałaś się nad wyższymi kulkami zamiast wiśni np coś z klonów -chodzi mi o rozbicie bryły dachu
ewentualnie wiśnie i z tyłu coś wyższego i nie gubiącego liści czyli igiełki

Wiem o co chodzi, z tym że ja mam tam małe pole manewru, na całej prawie rabatce pod ziemią jest GWC- czyli gruntowy wymiennik ciepła, czyli ok 1,5 m ziemi a później syropian i instalacja cała. Przy ścianie tego nie ma więc tam może być coś z większym systemem korzeniowym, ale też nie za duże, nawet z tą wisienką miałam dylemat, czy nie za duża w sensie korzeni, ale myślę że będzie dobrze. Poza tym większe drzewo musiałabym odsunąć od ściany zostawiając miejsce na wzrost, a to niemożliwe przy moich ograniczeniach, wiśnię mogę blisko ściany posadzić, bo wolno rośnie, można też ciąć jakby była taka potrzeba.
Zbyszek igiełki będą na pewno, garden puzzle ma ograniczone możliwości wyboru, bonsaiów nie można wklejać, a poza tym to mam całą listę, która ciągle rośnie po odwiedzinach u ciebie. Dzięki za podpowiedzi
Gosiniak 18:44, 11 lut 2013

margi napisał(a)
Wita Gosia Gosię ale masz ten projekt śliczny U mnie wszystko stoi odłogiem bo jakoś na papier ciężko przenieść W propozycji Danusi też mam zaplanowane 2 wisienki.

A widzisz, wszyscy się w nich zakochują
Przyjdzie wiosna to w realu od razu możesz planować, ja rysuję koła na ziemi i zaznaczam w ten sposób co gdzie ma być i ile zabierze miejsca, żeby za ciasno nie było jak się za jakiś czas rozrośnie. Plany na papierze zawsze muszę skorygować, taki ze mnie projektant
Gosiniak 18:48, 11 lut 2013

Kochane ogrodniczki dzięki za kwiatuszki- są przepiękne a ja jestem szczęśliwa że mogę je podziwać
gierczusia 18:52, 11 lut 2013

Ciekawa technika z tym rysowaniem kół na ziemi .. Naprawdę .... Tu się człowiek non stop uczy dzieki
danuta_szwajcer 18:56, 11 lut 2013

Witaj! jestem tu nowa bo dopiero teraz miałam odwagę się ujawnić ale Twój wątek i Twój ogród już dawno mnie zachwycił bo jest taki przemyślany , pięknie dobierasz rośliny , zachwyciła mnie Twoja sosna oscista , sosnę himalajską miałam tak piękną kilku metrową i niestety ale po jednej zimie nie dało jej się uratować.Masz piękne trawy i zimują u Ciebie dobrze?
Gosiniak 19:46, 11 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Ciekawa technika z tym rysowaniem kół na ziemi .. Naprawdę .... Tu się człowiek non stop uczy dzieki

haha...samiusia ją wymyśliłam, słowo daję