Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogród z łezką 08:43, 24 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

W poniedziałek nam 30 lat stuknęło...niesamowicie zleciało

Dziękujemy!!!

Kasiu spóźnine gratulacje, obyście dalej we wzajemnym szacunku i miłości przy sobie trwali.

U mnie w sobotę rocznica, ale dopiero 28-ma
Moja "przyziemna" :) pasja 08:34, 24 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Wczoraj malowałam próbkami i na pewno kupię Light Grey (jest idealny!). Mam też Stony Grey i waham się, czy nie wymienić kupionego wcześniej ciemnoszarego na ten właśnie kolor. Pomaluję większą powierzchnię i pochodzę jeszcze koło niego.

Dzięĸi Danusiu, bo Ty jako pierwsza poleciłas mi te farby .

Mam własnie te dwa, i oba sa fajne, ten Stony też. Takie fajne szare, bez odcieni niebieskiego, fioletu.

Cieszę się, że mogłam pomóc
Moja "przyziemna" :) pasja 07:30, 24 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

PS. i szary szczęśliwie wybrany, też z Waszą pomocą .

Jaki ostatecznie kupiłaś?
Wszystko o czym ... Marzysz 20:13, 23 wrz 2014

Do góry
Po pracowitym dniu, wchodzę... i oczom nie wierzę u mnie Goście!!!
Bardzo się cieszę i już odpowiadam

bdan, Danusiu, witaj u mnie w sumie też początki, działamy ogrodowo tylko i aż trzy lata.
Ten miscant purple fall jest niezawodny, bez problemu zimuje, już w drugim roku miałam wielką kępę, z której zrobiłam 5 nowych i rosną mało tego przesadziliśmy je w lipcu i nie zabiliśmy cudnie przebarwia się jesienią na czerwono, dla mnie same plusy

Grażynko, też często i bardzo cieplutko wspominam spotkanie u Alinki
to był wspaniały dzień

Gosiaczku, czy jedziemy to się jeszcze zobaczy na pewno bardzo chcemy

Anek jak Ty będziesz, to musi być gorąco a do tego jeszcze pogoda ma się poprawić

Ewuś, no tak... ciągnie Wilka do lasu cieszę się bardzo, że Ci się podoba

AgaAga, moje nereczki do inspiracji? wow!!!... no jasne, że możesz jakby Cię interesowało, co ja tam pod te sosny zapakowałam, pytaj

pozdrówka dla wszystkich
Zapach ziemi 19:16, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
A w jakim wieku potomstwo?

16 rok tłoczy, mam nadzieje że długo się będzie tłoczyć
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 19:01, 23 wrz 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Dzisiaj bardzo deszczowy taras
a na nim 3 hortensje ogrodowe, które mocno przyciełam w zeszłym roku jesienią w związku z czym kwiatków praktycznie 0. No cóż jeszcze wiele ogrodowych wpadek przedemną, ale roślinki zdrowe, liście mają piękne zielone

Pięknie, już czuję jak na tym tarasie się oddycha
W Gąszczu u Tess 15:38, 23 wrz 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Dzisiaj, jadąc do pracy, zobaczyłam ustawiony na chodniku pojemnik, taki jak na gabaryty, ten mniejszy.
Widzę w środku pryzmę ziemi ogrodniczej, jakieś worki z próchnicą, a na tym.... bukszpany. Wykopane, z korzeniami na wierzchu.
W trybie awaryjnym zaparkowałam na pierwszym wolnym miejscu i lecę do tych bukszpanów.
Rozejrzałam się we wszystkie strony... widzę, panowie po drugiej stronie ulicy robią nowe nasadzenia w donicach w ogródku przed restauracją.
Lecę do nich, przez ulicę, mało mnie samochody nie rozjechały (ino otrąbiły z lekka) i grzecznie dygając pytam: "przepraszam, czy te bukszpany są do wywalenia?" (kurde, slangiem ogrodowiskowym już w realu się posługuję), na co pan popatrzył na mnie ze zrozumieniem i rzekł: "może pani je sobie wziąć"...
No i mam w samochodzie trzy całkiem spore sztuki!

No i prosże bardzo, taka mała "zdrapka" wygrana
Ogródek Agam 14:34, 23 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)
bdan nie wiem które lepsze, obydwie mają w sobie to coś. Limonkowy kolor Limelight jak dla mnie nie do podrobienia , a przebarwiające się teraz vanilki zwalają z nóg. Sama nie wiem, trzeba mieć i to i to
Ale podpowiedziałam . Fakt limki nie zachwycają w tym roku, ale to w głównej mierze zależy od podlewania.
Nie mogę uwierzyć że ktoś kopiuje zdjęcia mojego ogrodu

.

No własnie nie wiem dlaczego tak niezbyt się przebarwiły, u mnie jakby z zielonego zaczeły się robić brązowe, jakby brudne.
Pojawiły się potem jeszcze inne kwiatostany, które teraz sa limonkowo-białe i te się tak ładniej przebarwiają.
Moze za duzo słońca, a może za dużo nawożenia, ja magiczną siłę stosowałam. Limki podlewane były, więc raczej sucho nie miały

Pozdrowienia
W Gąszczu u Tess 12:44, 23 wrz 2014

Do góry
Zaznaczam, mam nadzieję, że właścicielkę jeszcze spotkam

Pozdrawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:41, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Violka kopiuj co tylko chesz, ja mówię, że na tym samym etapie, może powinnam napisac że w połowie drogi, a na początku drugiego etapu ogrodu. Podzielilismy działke na pół i te 12 arów do zaplanowania na przyszły rok. Tak więc, dziewczyno będę u Ciebie stałym gościem.

Gratulacje na 100-czkę i moje ostatnie zdjęcie dla Ciebie (nie bój się to nie kompost)

Róże w trawach - to jest to co tygrysy lubią najbardziej A tematu kompostu faktycznie mam po dziurki zwłaszcza, że dzisiaj rano w drodze do pracy widziałam za płotem u sąsiadów przygotowane dla mnie trzy wiaderka obornika kurzego. O matko, powinnam się cieszyć, ale ja wolę coś pachnącego. Może se dzisiaj strzelę kąpiel z dodatkiem olejku różanego
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:36, 23 wrz 2014

Do góry
Violka kopiuj co tylko chesz, ja mówię, że na tym samym etapie, może powinnam napisac że w połowie drogi, a na początku drugiego etapu ogrodu. Podzielilismy działke na pół i te 12 arów do zaplanowania na przyszły rok. Tak więc, dziewczyno będę u Ciebie stałym gościem.

Gratulacje na 100-czkę i moje ostatnie zdjęcie dla Ciebie (nie bój się to nie kompost)

Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:31, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Violka to jesteśmy na tym samym etapie. Ja dopiero w przyszłym roku planuję dosadzenia, a w tym chce przekopać ziemię z obornikiem.

W przyszłym roku, oczywiście jak zdrowie pozwoli i nic się nie wydarzy, coby nam to uniemożliwiło

Danusiu, na tym samym eatapie??? Ja dopiero zaczynam pierwszy rząd nasadzeń. A najgorsze, że ogrodzenia nie mam, ani ścieżek w ogrodzie. Łatwiej by mi było pracować, ale nie chcę czekać w nieskończoność. Juz część roślin rośnie i to mnie cieszy. Skopiowałam od Ciebie post Toszki, ok?
Ogród, który ciągle zmieniam 12:30, 23 wrz 2014

Do góry
Jagódko dobrze, że jesteś, bo dzisiaj taki smutny dzień i takie smutne powiadomienia do mnie docierają
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:27, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
No horror normalnie. Ogrodzenie musowo musisz zrobićÍ. Czy one mogą zaatakować człowieka?

Nie jestem specjalistką od dzikiej zwierzyny, ale słyszałam opinie, że mogą zaatakować szczególnie w obronie małych warchlaczków. Nigdy nic nie wiadomo...
O ogrodzeniu myślimy, ale chyba tam w polach zdecydujemy się na razie na zwykłą siatkę leśną i żywopłot z grabu
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:26, 23 wrz 2014

Do góry
Violka to jesteśmy na tym samym etapie. Ja dopiero w przyszłym roku planuję dosadzenia, a w tym chce przekopać ziemię z obornikiem.

W przyszłym roku, oczywiście jak zdrowie pozwoli i nic się nie wydarzy, coby nam to uniemożliwiło
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:17, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Violka a jaką szekokość rabatki na te róże przewidujesz? Będziesz poszerzać?

Tak oczywiście w każdym przypadku będę poszerzać, bez względu na to czy będą róże czy coś innego. A na jaką szerokość? Myślę, że tak docelowo ok. 2,5-3 m, ale to sukcesywnie w miare dosadzania. Niestety nie mogę skopać od razy całej rabaty (bez konkretnego planu na nasadzenia) bo trawa u mnie pełni ważną rolę - osusza trochę teren. Jak będą rośliny to one będą pić wodę, ale na razie jak ich nie ma to chcę, żeby cokolwiek rosło co potrzebuje wody. Ale Danusiu same plany juz bym chciała mieć, żeby w przyszłym roku może cały ten fragment zakończyć. Widzisz ja jeszcze jestem w wątku projektowym - na początku drogi

W tym miejscu gdzie mam kulki to bym mogła już teraz róże posadzić, bo z tyłu przewiduję tylko cienki żywopłocik z berberysu kolumnowego Red Torch.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:09, 23 wrz 2014

Do góry
No horror normalnie. Ogrodzenie musowo musisz zrobićÍ. Czy one mogą zaatakować człowieka?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:04, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
No żeby dzikom znicze trzeba było zapalać to jeszcze nie słyszałam

No widzisz... U mnie pełen extrem
Wczoraj poszłam zapalić po zmroku, bo dwa zgasły, najpierw zapaliłam na środku pola (bo ogrodem to jeszcze tego nie nazywam, i na pewniaka idę w stronę kukurydzy, bo znicz stoi gdzieś 2m od niej, a tu nagle taki popłoch w tym gąszczu, że hej. Adrenalina mi skoczyła Nie wiem czy słyszałam chrumkanie, czy tylko mi wyobraźnia zaczęła pracować... Chwila wahania, czy uciekać już czy jeszcze za chwilę Ale opanowałam emocje, wróciłam po zapalonego znicza i powoli ze swiatełkiem poszłam zapalić tego ostatniego. Jestem pewna, że one ciagle tu są, ale odkąd są świeczki, nie ryją u mnie
Moja "przyziemna" :) pasja 11:45, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
wiadomo

to do postu Kasi, bo Jagoda się wbiła

Moja "przyziemna" :) pasja 11:43, 23 wrz 2014

Do góry
wiadomo

to do postu Kasi, bo Jagoda się wbiła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies