Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:37, 07 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pozycję buduje się robiąc fajne i ambitne rzeczy

Otóż to!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:48, 07 lut 2015

Do góry
Tez uważam, że to bez sensu zakładać Instagrama. Danusiu masz wielu fanów i jak zechcą zobaczyć projekty to obejrzą na stronie Gardenarium. Różne kompozycje i zdjęcia są publikowane na Facebooku więc Instagram byłby trochę zdublowany
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:38, 07 lut 2015

Do góry
Szpadelków nie ma i nie będzie, są jeszcze inne rzeczy jakby co info podam. Nowych nie będzie, zakończyłam ten etap mojej działalności. Robię coś ważniejszego

Instagram - wiem co to, ale trzeba mieć nowoczesny telefon, a ja nie znoszę nowoczesnych telefonów bo potrzebuję jedną ręką obsługiwać, a tu trzeba dwie. Poza tym nie kręci mnie mielenie zdjęć na instagramie i robienie selfie.

Ja się wzięłam i jestem na ukończeniu nowej strony firmowej, książka za chwilę, wystarczy mi facebook z ogrodowiskiem (wczoraj wpadło 26.000 fanów), nawet nie mam firmowego facebooka. Czasu ledwie starcza, coraz jakaś publikacja.
O pozycji firmy moim zdaniem nie stanowi ilość zdjęć na instagramie, raczej co robi i jakie ma osiągnięcia, publikacje...chyba że się mylę?

Pozycję buduje się robiąc fajne i ambitne rzeczy

Oświećcie mnie, ale nawet jeśli - to świat przewrócił się do góry nogami ..chyba.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:31, 07 lut 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Coś Cię nie ma Danusiu.

Mus pracować Praca to nie żarty. A ja kocham swoją pracę

Nie pracuję gdy śpię - to dla Gosi
Ogrody inspirowane naturą 22:59, 06 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tu zamiast róży może być bylina o naturalistycznym wyglądzie

A co to za piękna roślinka z ciemnymi listkami?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:00, 06 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dodam jeszcze: a kiedy pracować mam?

E tam szefowo, Ty nie dasz rady ...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:24, 06 lut 2015

Do góry
Skoro nie lubisz tui to po prostu nie sadź. Posadź żywopłoty mieszane, aby nawiązywały do okolicznych zadrzewień. Wielka działka, będą wielkie koszty żeby to ładnie obsadzić. Ale dla pracowitych jest to do wykonania, aby tylko funduszy starczyło.

Załóż swój wątek.
Mały ogród, ale duuużo radości 19:37, 06 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Proponuję przenieść ten wątek, nie ma problemu

Dziękuję serdecznie za pomoc
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:15, 06 lut 2015

Do góry
asiek napisał(a)
Witaj Danusiu,

Chciałam tam też posadzić azalie, rododendrony, berberys red pillar, kostrzewy, miskanty, może rozplenicę, żarnowca o karminowych kwiatach i kosodrzewinę pumilo. To miejsce pod domem ma spadek, więc rośliny nie stałyby w wodzie, co dla wrzosowatych ma znaczenie, nie wiem tylko, czy wystarczy im słońca

Na wschodnie miejsce jedynie azalie, rózaneczniki, miskant Variegatus, turzyce, wrzośce. Pozostałe nie.

Cyprysik Lawsona 'Ivonne' 19:13, 06 lut 2015

Do góry
Wklej większe zdjęcie i nie link tylko zdjęcie.
Testowe dodawanie zdjęć 19:09, 06 lut 2015

Do góry
Link do zdjęcia był zlepiony z tekstem to raz, poprawiłam ale wszedł tylko link. Po kliknieciu na link wkleja się zdjęcie ale bardzo małe, malusienkie. Na ogrodowisko wklejamy zdjęcia 640 x 480 i zdjęcia nie linki.

Musi dodać się po prawej stronie miniaturka zdjęcia. Klikasz na miniaturkę i wchodzi zdjęcie.
Róża "Chopin" 15:40, 06 lut 2015

Do góry
Wygląda na Chopina, jaka najbardziej.
Ściółkowanie - kora w ogrodzie 15:38, 06 lut 2015

Do góry
Skoro na rabacie jest zawsze mokro, to musisz zadbać o jej odwodnienie, bo rośliny mogą zgnić z powodu braku tlenu, kora ma nie tylko za zadanie zatrzymać wilgoć, masz o ściółkowaniu artykuł. Sciółka spełnia szereg zadań.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie

Aby uwolnić rabatę z nadmiaru wody mozna w najprostszy sposób podnieść rabatę i wymieszać z kompostem i pisakiem jeśli gleba gliniasta, a jeśli teren nisko, to trzeba zrobić odwodnienie ogrodu.

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 15:33, 06 lut 2015

Do góry
Odradzam łąkę kwietną, będzie "śmietnik" zobaczysz, nie ma u nas dobrych mieszanek a i ten rodzaj założenia bardziej nadaje się na wielki ogród, żeby nie musieć kosić, załóż trawnik. Dasz radę ogarnąć
Verbena bonariensis - werbena patagońska 15:28, 06 lut 2015

Do góry
Nie mam, w zeszłym roku wysłałam bardzo dużo, a ostatnio nie zbierałam.
Mały ogród, ale duuużo radości 14:29, 06 lut 2015

Do góry
Proponuję przenieść ten wątek, nie ma problemu
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 11:39, 06 lut 2015

Do góry
anitan napisał(a)

To projekt, który nam wykonał profesjonalista:

i nasza jego wersja po kilku modernizacjach

Jeśli chodzi o wersję profesjonalisty, to Wasza jest lepsza przynajmniej wizualnie, nie wiedziałam, że jeszcze ktoś robi w takiej technice. No i nic tu nie ma w tym ogrodzie poza kilkoma kamieniami

Wersja "profesjonalisty" się nie nadaję do użytku.
Stosowanie nawozu Rosahumus 08:56, 06 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kup kompostownik i rób sama. Kiedyś to robiono tak, kopano rowy i zakopywana wszystko co zbędne w ogrodzie i organiczne, na tym sadzono po roku warzywa. Ja nie jestem winna że nie ma, ja uświadamiam co powinno się stosować, ale sobie samobója niestety nie wbiję

Kompostownia jest w Tczewie, poszukaj w necie, ja znalazłam TCZEW
Ul. Czatkowska 8

Albo zamawiaj z Polski z transportem, w Warszawie jest na Marywilskiej 44. Dzwoń i zamawiaj albo rób sama.

Dziekuje Danusiu,

Obdzwoniłam okolice ale do Tczewa jeszcze nie dotarłam
Swoj kompostownik zakładam ale troche minie zanim bede mogła korzystac ze swojego konpostu. Jeszcze raz dziekuje za namiary.

Pozdrawiam serdecznie
Cytrusy w domu 08:38, 06 lut 2015

Do góry
W lecie wystawisz na taras i jego wygląd się poprawi , aż do kolejnej zimy
Stosowanie nawozu Rosahumus 08:34, 06 lut 2015

Do góry
ela_z napisał(a)

Danusiu, napisz prosze gdzie kupujesz prochnice w mnie w Trojmiescie w ogrodniczych brak z kompostem tez jest problem

Kup kompostownik i rób sama. Kiedyś to robiono tak, kopano rowy i zakopywana wszystko co zbędne w ogrodzie i organiczne, na tym sadzono po roku warzywa. Ja nie jestem winna że nie ma, ja uświadamiam co powinno się stosować, ale sobie samobója niestety nie wbiję

Kompostownia jest w Tczewie, poszukaj w necie, ja znalazłam TCZEW
Ul. Czatkowska 8

Albo zamawiaj z Polski z transportem, w Warszawie jest na Marywilskiej 44. Dzwoń i zamawiaj albo rób sama.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies