Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 15:19, 26 sty 2018

Do góry
ciemierniki u mnie jeszcze nie otwarte one zawsze powolne są ale powiem że szybciej niż w tamtym roku to przez pogodę

w donicy na tarasie

a te to z ogrodu w różnych miejscach i forsycja

Ranczo Edy 15:14, 26 sty 2018

Do góry
przebiśniegi krokusy i pigwowiec w pąkach

Ranczo Edy 15:11, 26 sty 2018

Do góry
dobra dosyć wygłupów wiecie że u mnie już są Rannnikiiiii !!!

pod domem w wiosennym już wszystko się roi ranniki przebiśniegi krokusy tulipany wychodzi wszystko...

Haniu siane od Ciebie zobacz zaczynają

Ranczo Edy 15:06, 26 sty 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Szczypiorek godny pochwalenia, buziaczki dla Lenci Ja jednak przyuwazylam cos innego...piekna firanke, rany, dawaj mi ja Bede miala na oklejanie dekoracji

buziaczki odebrane i lecą spowrotem do cioci Kasi
Haaaa haaaa łobuziaku Tobie by przydała się złota raczka co robi na szydełku haaaa a to na kuszenie Kasiiii hiiii

Ranczo Edy 14:49, 26 sty 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
U mnie też już szaro na trawnikach. Bergenia to terminatorka! Lada moment będzie w pełnym kwieciu, o ile utrzyma się w nocy na plusie.

Hanuś zobacz co się dzieje mam już rannika pod domem

Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 14:44, 26 sty 2018

Do góry
Toszko czytać bede bo mnie to pochłania, ale tak jak wspominałam chce zaczac planowac nasadzenia. Kształt ogrodu bardzo mi sie podoba,zdecydowałam sie na mocne radykalne zmiany, typu rozwalanie murka z piaskowca ( co prawda tylko w części, tam gdzie bedzie nowy trawnik, na reszcie rabaty zostaje ), usuwanie żwiru i przenoszenie lamp. Ty uświadomiłaś mi , ze żle rozplanowałam nasadzenia ogólnie patrzac na ogród.
Czy możesz mi wskazać gdzie sa błędy,? Chyba żle dobrałam rosliny pod strony świata, chociaż rabata północna było komentowana przez samą Szefową. Mam nieodparte wrażenie, że jeszcze tam nie jest idealnie.Pomóż proszę.
Jestem taka uparta, namolna, ale to dlatego,że tylko teraz mam czas aby to zaplanować, poszukac roślin, pozamawawiać te dobroci do gleby...a potem pochłonie mnie praca. No i wy, będziecie już w wirze wiosennych porzadków. Zawsze lubiłam, mieć wszystko zrobione lub zaplanowane duzo przed czasem.
Dlatego zwracam sie do Ciebie i innych ogrodomaniaków aby dopomogli

Rabata północna frontowa

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:41, 26 sty 2018

Do góry
Iwo u nas przy drogach tez leszczyny juz zlote, moja jeszcze nie calkiem

pisalam, ze rnnikin ploowej rabatce nie kwitna.No tak zaponialam gdzie dokladnie sa.Dzis dokladniej sie przygladnelam i okazalosie, ze troche za blisko posadziam kostrzewe. Znalazlam dzis schowane pod jej zdzblami i zaczynaja kwitnac

przebisniegi

i tadam

az mi sie wierzc nie chce, ze jeszcze styczen jest
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:37, 26 sty 2018

Do góry
Upleciona druga pajęczyna
Lepsza niż poprzednia jeszcze kilka i dojdę do perfekcji

Tylko wtedy zmiana nazwy na pajęczy las
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:27, 26 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Ale masz fajnie rejony. Szklarnia niemiecka Tam zimy nie sa tak ostre. U nas zima -23 to norma. 6 lat tmu mielismy - 32 stopnie.
Te organizacje znalazlam, dziekuje, popatrze, moze to cos dla mnie.http://www.gds-staudenfreunde.de/regionalgruppe-oberpfalz

Z paziem jest tak, ze on lubi miec wybor.Wiec sama marchewka go nie przyciagnie. Dill, Fenchel und Karotten wiesz jak u nas sie rozroznia Dill i Fenchel? Te trzy rosliny plus np.Phacelia i nagietek oraz nasturcja. Koper musi byc duzy, kwitnacy. Wtedy na bank sie paz pojawi U mnie taki wielki wyrasta co roku.Wysialam tylko raz.A ten drugi bulwiasty co roku sadze oczywiscie od nowa.

To nie jest ten zwykły koper taki jak do ogórków. On inaczej pachnie nie pamiętam nazwy. U mnie też taki rośnie to bylin każdego roku sam wyrasta. Może to koper włoski.
Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 13:56, 26 sty 2018

Do góry
Iwonko, fiołki nie lubią za mokro. Trzeba je podlewać na podstawkę. Nadmiar wody w takim wypadku nie grozi, Ja podlewam mniej więcej raz w tygodniu, chyba, że upał to częściej.

Klony mi też się podobają ale jakoś nie mogę się zdecydować.

Pogoda dalej bez słońca, ale na to wpływu nie mam. Cała wilgoć z ziemi idzie w górę.

Na poprawę widoczności coś sprzed zimy.

Ogród pod drzewami, brzozami i ozdobnymi 13:22, 26 sty 2018

Do góry
Dzień dobry!
W kwietniu/maju wprowadzamy się z mężem do nowego domu, marzy nam się piękny ogród... i tu zaczynają się schody Naoglądaliśmy się tylu pięknych zdjęć ogrodów, naczytaliśmy forów i porad, że mamy w głowie absolutny chaos. Gdybyśmy chcieli zrealizować wszystkie piękne pomysły, nie starczyłoby nam działki, o funduszach nie wspomnę Proszę Was bardzo o pomoc, jakąkolwiek radę, bo nie wiemy sami co mamy robić! Do tej pory mieszkałam w bloku, o roślinach nie mam bladego pojęcia!

Chciałabym stworzyć ogród przyjazny dla ptaków, na mapce zaznaczone są zastane przez nas 10m brzozy, od zachodu jedna, w ogrodzie trzy, na jednej mamy już karmnik i budkę lęgową Bardzo podoba się nam cień rzucany przez brzozy, dlatego postanowiliśmy dokupić 6 kolejnych (jestem alergikiem, ale w okolicy jest tyle brzóz i mamy je w ogrodzie, więc kolejne mi chyba już nie zaszkodzą ). Mamy 3 magnolie (początkowo chciałam je posadzić przy tarasie, ale czytałam, że muszą być na stronie południowej). Mamy kalinę na pniu, 3 róże, hortensję (w zasadzie są 2 ale jedna już chyba umarła), 3 sosny (1,20m), 2 świerki kłujące (45cm wysokości, niestety dziś przeczytałam, że ich nie polecacie i trochę się zmartwiłam...), jodłę koreańską, 2 migdałki trójklapowe na pniu, ozdobną jabłonkę, azalię, śliwę wiśniową, 2 forsycje, 2 budleje Dawida, 2 borówki amerykańskie, 4 tamaryszki w postaci długiej witki i wierzbę mandżurską (2m).
Glebę mamy gliniastą niestety, nawieziemy warstwę innej ziemi, z pola teścia. W tym wszystkim mąż upiera się na oczko wodne, ja chcę mieć dużo drzew, od północy mamy spore okno od łazienki i pokoiku, dlatego zależałoby nam na jakimś ładnym widoku... Jak widzicie mamy jeden wielki misz-masz i zerowe pojęcie, jak to wszystko usadzić... A, przy tarasowym słupie będzie wisteria, tyle wiemy na pewno. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i błagam o pomoc, bo zgłupiałam!
Ogród w cieniu brzozy 13:22, 26 sty 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Piękna jest, skąd bierzesz nasiona?
Jestem w połowie Twojego wątku, może dzisiaj skończę i będę na bieżąco. Tyle cudownych inspiracji zmalałam

Jeśli tylko masz czas, i coś wyszukałaś dla siebie, a może wystarczy być na bieżąco, zmian u mnie nie za dużo, kwiatów tylko przybywa.
Lipcowe widoki.

Ogródkowe perypetie:) 13:11, 26 sty 2018

Do góry
abiko napisał(a)
a tak w tym roku wyglądały rodzinne strony

Powiem Ci, że super się postarali Wygląda jak jezioro z fluoryzującymi liliami wodnymi - takie skojarzenie
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:11, 26 sty 2018

Do góry
Przyjechaly nasionka, niedlugo będzie sianie:

Ogródkowe perypetie:) 13:10, 26 sty 2018

Do góry
abiko napisał(a)
nie znam się na ptakach, ale ktoś taki też do mnie przylatuje
widzisz.. koło oczka?

Na trawce sikorka bogatka
Ogródkowe perypetie:) 12:53, 26 sty 2018

Do góry
a tak w tym roku wyglądały rodzinne strony

Tu ma być ogród :) 12:52, 26 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zamiokulkasy już poczuły wiosnę.

a ja nie kwiatkiem tylko widokiem z okna się zachwycam Pięknie, marzy mi się taki
Ogródkowe perypetie:) 12:51, 26 sty 2018

Do góry
nie znam się na ptakach, ale ktoś taki też do mnie przylatuje
widzisz.. koło oczka?
Mirkowy ogród (początki) 12:47, 26 sty 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Śniegowe kołderka.

Ale fajnie wyglądają te młode berberysy z białą wystające z białej pierzyny Mirka u Ciebie chyba sporo nasypało, prawda?
Pozdrawiam
Przerabianie ogródka pod swój gust 12:46, 26 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Hortensja you and me together

Co sadzisz o tej hortensji? Kupilam w ubieglym roku, ale takie rachityczne malenstwo, pewnie kilka lat poczekam zanim zakwitnie...
Ale te kwiatki sa takie piekne

Klon przesliczny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies