No ja chyba chętna tylko napisz czy ona nie ginie po zimie, jakie stanowisko potrzebuje bo kiedyś mi ogrodnik mówił że te żółtobrązowe są delikatniejsze od tych zwykłych żółtych. Kupiłam sobie w tym roku te zwykłe, posadziłam na stanowisku suchym i chętnie dosadzę jeszcze takie jak Twoje do nich, Tylko czy te Twoje dadzą radę na suchym stanowisku?
To może być lateriflorus Lady in Black - mam notatki jak bylam u Kondzia i zapisałam sobie te astry które było dla mnie piękne choć wybrać było trudno bo za duży wybór.
Chociaż może jednak łatwo bo maja dużo małych/nowych odmian które nie są sporymi krzakami i jeszcze nie dają aż tak egektu łał.
Na mojej liście ciekawych tych od Kondzia są: Ann Leys, Lady in Black,
n.a Rudelsburg,n.a Barr "Spink", n.a Purple Done - hehe 5 ze 160 odmian - byłam oszczędna bo myślałam o swoim ogrodzie.
Masz sporo już astrów i co ważniejsze całkiem spore kupki.
Wiosną mogę Ci kopnąć novi-belgii 'Porzellan i novi-belgii 'Vasterival'.
Co to jest ? bardzo fajne ma listki ,
kosmosy czekoladowe podziwiam ,
wianuszki śliczne,ciekawe masz zestawienia z trawami ,hortensje w pięknych jesiennych barwach. cudeńko.
Ja też na jesień nie świruję bo liście tulipanowca okrywają rabaty, właściwie oprócz orzecha to zostawiam większość liści tam gdzie spadają na rabaty. Usuwam z trawnika i kostki i też przenoszę na rabaty, zwłaszcza otulam rodki i horty..