Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

natka098 19:25, 27 lut 2018

Mozaikę na podłodze od razu zauważyłam, piękna rzecz mimo że właśnie niemodna niby to za chwilę może być bardzo modna jak już nie jest, tylko nikt nie będzie tego sobie układał bo to koronkowa robota i na te czasy bardzo droga.
W domu rodzinnym miałam super mozaikę, oj wiem co to dobre drewno .

Co do drzwi to nie przejmuj się w którą się otwierają, Ty jesteś dla domu czy dom dla Ciebie. Ma być wygodnie i bezpiecznie.

Jeśli decydowałabyś się na zmiane deski na suficie to dobrze jest zamienić jej ułożenie od okna żeby szła, wtedy optycznie powiększy się sufit i lepiej będzie rozchodzić się światło.
makadamia 19:55, 27 lut 2018

Natalio - moja bratnia duszo
roma2 19:56, 27 lut 2018

Wyszło mi na to (po tym co u Ciebie przeczytałam i obejrzałam), że jestem abnegatem wnętrzarsko-zewnętrzniarskim . Drzwi zrób tak jak wygodnie. Czy za chwilę ktoś będzie cykał zdjęcia, że jedne w tę drugie na odwrót? Musisz (musicie) mieszkać wygodnie. Ze zdziwieniem (myślę o sobie) piszę te oto zdania . Sufit drewniany mi sie podobie . U Ciebie! Z zastrzeżeniem odświeżenia (rozbielenia, ale delikatnego?). Pisze to osoba, która zostawszy samotną matką z dziecioma, wykobzała własnoręcznie boazerię z przedpokoju, kuchni i łazienki . U Ciebie ten sufit mi pasuje. I nawet podoba mi sie klepka na antesoli. Jest fajnie i nieoczywiście. Ale ja tam stara jestem i się nie znam , tak tylko piszę. Bo chciałaś! Zostaw sufit i klepkę, resztę rozbierz (-cie) i malnijcie lubianym kolorem (toupe?, odcieni tez od groma i pewnie znajdziesz najbardziej odpowiednie).
makadamia 20:43, 27 lut 2018

Cześć Romciu

Chyba postanowione: jak się uda uratować podłogę na antresoli, to zostanie.
Drewna na suficie raczej się nie uda uratować (nowe kable elektryczne, likwidacja rury hopefully, ocieplenie), ale sprawdzę, ile kosztowałoby położenie nowego.
Boazeria na ścianie idzie precz
Toszka 21:01, 27 lut 2018

Uważam, że jeśli remont ma być obwarowany ekonomicznym założeniem, to najrozsądniej będzie zdjąć sufit i w zależności od sytuacji pod boazerią albo odmalować, albo dać kartongipsy i też pomalować. Podłoga zostaje
Kartongipsy i malowanie będzie najtańszą i najprostszą wersją.
natka098 21:36, 27 lut 2018

makadamia napisał(a)
Natalio - moja bratnia duszo

uwielbiam takie domy jak Twój, a te Twoje schody mimo, że do wymiany też mnie urzekły.

Ja mam mały dom i mega prosty więc na dużo sobie nie mogę pozwolić, to chociaż sobie popatrze i powzdycham.
Izabela36 08:05, 28 lut 2018

Tak na początek tutaj masz przykłady stiuku. Popatrz na obrazy, kolor zawsze jest dowolny.

http://decorado.com.pl/index.php?page=stiuk
Izabela36 08:18, 28 lut 2018

Asia podaj maila
makadamia 13:45, 28 lut 2018

Iza, wysłałam Ci wiadomość na forum z mailem

Dziewczyny, wracając do tematów ogrodowych

Mam przy bramie ... nawet nie rabatkę .... bardziej donicę w ziemi
w której rośnie hortensja i będzie rosła jeszcze hakone.

I tak sobie myślę, czy w samym rogu nie dałoby się jeszcze zmieścić amanogawy? Przydałoby mi się tam takie drzewko

Monia81 14:22, 28 lut 2018

Asia, a ile tam masz miejsca?, nie za ciasno tam będzie?...