Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 16 wrz 2013

Do góry
Nula napisał(a)
Sebciu czy tulipany można posadzić przy hortensjach,czy będzie zakwaśna ziemia?Pozdrawiam!

Sadz, one urosna wszedzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 16 wrz 2013

Do góry
Odpozdrawiam Pisze z restauracji, bo w hotelu platne wifi..... No dacie wiare ? Pozdrowie tych co mam pozdrowic Sikacza widzialem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:45, 16 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja nie muszę mieć kasy na zmianę rabaty, bo material zbierałam od wiosny Mam ten komfort, że wykopuję z miejsc gdzie jest za gęsto i zakładam nowe rabaty. Wg teorii Asc z flanki na flankę
Jeśli warunki będą srzyjające to next week, chociaż jak wrócę z Warszawki w piątek to nie wiem czy mi wystarczy sił....
Ale Gabi ma rację trzeba działać, Sebek też mnei motywuje więc muszę zakupić duuuuuuuużo ziemi ogrodniczej, dużą folię aby uchronić trawnik i będę działać.....
Ale jak pomyślę o kopaniu w korzeniach brzozy to brrrrr mam wątpliwości.... Przy okazji sprawdzę czy krewetki się pod azaliami nie gnieżdżą....

tak sobie myślałam, że nie wytrzymasz i zaczniesz działać, ale skoro masz zapasy roślin i koncepcję, to nic tylko ruszać do boju, bo tak naprawdę to obie z miejsca na miejsce przesadzamy, ale jednocześnie tworzy się coś nowego
a co z ambrowcam? decyzja podjęta?
a co brzóz, wykopywanie będzie ciężkie, może formowanie jakieś, u Justyny podpatrzyłam ciekawe sposoby
Ściółkowanie - kora w ogrodzie 10:05, 16 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Myślę, że śmiało możesz ściółkować - odczekała już swoje

Dzięki! Będę ściółkował! (Choć niepokoi mnie teraz co innego - tujki brązowieją od środka... Ale o tym w odpowiednim temacie...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1128-choroby-zywotnikow-thuja?page=7#post_8)
Ściółkowanie róż 09:56, 16 wrz 2013

Do góry
Dzięki Sebek. Tak właśnie zrobię
Ogród ogrodniczki 08:15, 16 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A wg mnie sekret w uprawie hakone tkwi w dzieleniu jej....W zeszłym roku podzieliłem kępę na trzy części w tym roku są dwa razy większe W przyszłym znów podzielę

Jeśli tak to zamiast podsadzać będę je dzielić i szybciej się zapełni.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 15 wrz 2013

Do góry
Sebek u mnie w insekcie już nic nie ma.... Więc wojażuj spokojnie. Jedziesz prywatnie czy ze szkoła?
Pozdrów ode mnie sikającego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 15 wrz 2013

Do góry
Ja nie muszę mieć kasy na zmianę rabaty, bo material zbierałam od wiosny Mam ten komfort, że wykopuję z miejsc gdzie jest za gęsto i zakładam nowe rabaty. Wg teorii Asc z flanki na flankę
Jeśli warunki będą srzyjające to next week, chociaż jak wrócę z Warszawki w piątek to nie wiem czy mi wystarczy sił....
Ale Gabi ma rację trzeba działać, Sebek też mnei motywuje więc muszę zakupić duuuuuuuużo ziemi ogrodniczej, dużą folię aby uchronić trawnik i będę działać.....
Ale jak pomyślę o kopaniu w korzeniach brzozy to brrrrr mam wątpliwości.... Przy okazji sprawdzę czy krewetki się pod azaliami nie gnieżdżą....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:34, 15 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Wiem, że Cię korci, żeby zmienić już Jakbym miał materiał to bym działał Bo rośliny będą "rok do przodu" - zdążą się ukorzenić, a tak cały przyszły rok będą się ogarniać Lepsze jest to jesienne przesadzanie wg mnie

Sebciu - to też moja filozofia
Masz kasę, czas i pomysła?
To na co czekać???
Roślinka będzie o rok do przodu.
Abo to wiemy ile pożyjemy?

Działaj!

Buziaki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:20, 15 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Skoro myślimy teraz o tulipanach polecam art Danusi nt łączenia tulipanow z innymi roślinami.
Sebek wielkie dzięki za linka
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/413-tulipany-w-duetach/photos

Aaaa.. ... Ja też podziękuję
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:16, 15 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

A gdzie Cię znów niesie???

Bruksela Ale będę zaglądać - jak będzie Wi-fi
Ogród w budowie - nieustającej 17:16, 15 wrz 2013

Do góry
Słońce właśnie się skończyło przed chwilą, chyba na dobre, niebo w kolorze ciemnego błękitu.

Co do wianków, to krakowskim targiem - hortensjowy w środku, orzechowy na zewnątrz.
A jak mu odpadną owocki ognika, to przykleję małe jabłuszka, o!.

A Ty Sebek, jeszcze nie w drodze?
Ogród w budowie - nieustającej 17:13, 15 wrz 2013

Do góry
Piękny wianek Mnie też taki kusił, ale zdecydowałem się na hortensje Nie żałuję

Podobno pod Krk słońce? Już niedługo
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:12, 15 wrz 2013

Do góry
O jeżu malusieńki, jakie cudne masz te trawy
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:08, 15 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
A ja jestem ciekawa co będzie widać w tej "plaźmie"? Zdradzisz?

Lustro
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:08, 15 wrz 2013

Do góry
Gumowe autko Skąd ja to znam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:05, 15 wrz 2013

Do góry
Sebek...miłego zwiedzania
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:01, 15 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Jak ładnie się przebarwiają te hortensje, wyglądają jak bita śmietana z musem malinowym. Nie mam tej odmiany jeszcze w swoim ogrodzie, czy ona faktycznie jest taka biała i jasnoróżowa.
Miłego pobytu w Brukseli.

Gabrysiu - one kwiatostany mają bardziej kremowe Ale ten róż na zdjęciu nie jest oszukany Polecam te hortensje - jak goście wchodzą to zawsze się nimi zachwycają

I dzięki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:59, 15 wrz 2013

Do góry
bociek napisał(a)
A i tutaj tez o czosnkach z insekta Jutro jade na polowanie 3,99 za czosnek to naprawde okazyjna cena. W B i u K po 8-9 zeta za sztuke Drogo bardzo. Mnie potrzeba 20 szt minimum, wiec mus zrobic tour de insekts

Macham Sebek

PS. Zrzutow nie planuje, spij spokojnie

Coś mi się zdaje, że jak w piątek pojadę do B. to już wszystkie czosnki wykupicie Ale ta cena jest po prostu genialna
Jak chcesz lecieć do moich okolic na zrzut to zapraszam Bo za godzinę jadę dalekoooooooo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:43, 15 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A na koniec hortensje Silver Dollar Teraz to one grają główną rolę w ogrodzie

Jak ładnie się przebarwiają te hortensje, wyglądają jak bita śmietana z musem malinowym. Nie mam tej odmiany jeszcze w swoim ogrodzie, czy ona faktycznie jest taka biała i jasnoróżowa.
Miłego pobytu w Brukseli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies