Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Księżycowy... 13:49, 25 kwi 2017

Do góry
Własnie odebrałam dostawę ze sklepu FutureGardens. To były moje ostatnie zakupy u nich, bardzo nieprofesjonalny stosunek do klienta (duży problem z dostawą, paczka od środy leżała na magazynie we Wrocławiu i mimo mojej interwencji, sklep się za bardzo nie interesował sprawą), po za tym chciałam byliny, a nie mchy i wątrobowce. Rośliny mają tak mokro, że szkoda gadać (tydzień po wysyłce), ciekawe czy nie są przelane.

Dobrze, że chociaż grujecznik wygląda na całego....

Wrrry... Moje "wypasione" floksy...

Wszystkiego po trochu 22:59, 23 kwi 2017

Do góry
Mąż w sobotę też kosił u nas Ślicznego masz rudaska
Floksy u Ciebie już kwitna? U mnie jeszcze nie.
Kwiaty we włosach 20:49, 23 kwi 2017

Do góry
Monia a jak roślinki wysadziłaś je? Masz tego bodziszka, on szybko się rozrasta i tworzy kobierzec.
Te floksy z ubiegłego roku, ale widzę że teraz mają mnóstwo pączków.
Lubię roślinki, które tworzą takie kobierce.

Taki goździk w doniczce przeżył mi zimę,ładnie pachnie, obok liście bodziszka

trzmielina z moich obciętych gałązek bez ukorzeniacza też ładnie przezimowała

lilie wychodzą jak grzyby po deszczu

a to nie wiem co jest, kwitnie na niebiesko, kolor jak u niezapominajki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:16, 23 kwi 2017

Do góry
niezawodne szafirki

floksy

Kwiaty we włosach 19:49, 23 kwi 2017

Do góry
Gosiu ależ ładne zdjątka Wiosna piękna, floksy cudne dywany już utworzyły, a sasanki cud, miód.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:57, 23 kwi 2017

Do góry
Dostałam w tygodniu takie ładne sadzoneczki host i tataraku

Zaczynają floksy
Kwiaty we włosach 22:47, 22 kwi 2017

Do góry
Daria ja też mam takie okazałe hosty,że tylko szpadel je rozdziela, orliki fajnie wyglądają na rabatach i jest ich tyle odmian i kolorów, moje siostry je uwielbiają, ja mam mniej, same się wysiewają.Daria te poduchy takie kolorowe to płomyki( floksy). O to Ci chodzi?

Mój mały ogródeczek :) 20:34, 20 kwi 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Już myślałam, że moja wiosna już dogoniła Twoją, a Ty tu z floksami wyskoczyłaś Moje floksy jeszcze śpią

Super są te prymulki. One się potem seme wysiewają na rabacie Bardzo je lubię

Floksy mnie też zadziwiaja że na takie zimno one kwitną

Prymulki uwielbiam je. A wysiewaja sie wszędzie
Mój mały ogródeczek :) 19:10, 20 kwi 2017

Do góry
Już myślałam, że moja wiosna już dogoniła Twoją, a Ty tu z floksami wyskoczyłaś Moje floksy jeszcze śpią

Super są te prymulki. One się potem seme wysiewają na rabacie Bardzo je lubię
Mój mały ogródeczek :) 17:37, 20 kwi 2017

Do góry
Floksy
Z Pszenicznej ... 09:37, 19 kwi 2017

Do góry
Wszystko poza tym rośnie mimo tego załamania pogody

Dopiero spacer po rabatach uzmysławia mi ile mam roślin
Rdesty się odliczyły, oba gatunki co mnie bardzo cieszy, kłosowce są, wybija krwawnik, odętka, liatria w obłędnej ilości, jeżówki, zawilce, czyściec wielkokwiatowy, wernonia, żeleźniak, świecznica bo już się o nią bałam, no i przesadzany powojnik też ma się dobrze... nie wspominam już o reszcie bo całkiem dobrze sobie radzą - peonie rozrosły się mocno, irysy bródkowe super, floksy też, orliki, łubiny ... jedyna strata to nie przeżył zimy nachyłek w odmianie garnet - no trudno posadzę coś co będzie sobie u mnie radziło..
Miskanty idą w górę, proso jeszcze stoi, molinie już mają ładne czuprynki.

Najbardziej się bałam o czereśnię, bo zaczęła kwitnąć i przymrozki mogły zmrozić kwiaty. Ale widzę że zastopowała rozwój kwiatków. Może coś z niej będzie.

Tu narazie jest ściernisko... 20:52, 18 kwi 2017

Do góry
Mimo zimnicy floksy szydlaste i ubiorki zaczynają kwitnąć.
Z ogródka na wsi 21:19, 17 kwi 2017

Do góry
Nie ma czego wybaczać Niezły pomysł Na górze jest właśnie zawsze jakoś płasko a tak to by się coś wybijało

Do tej pory myślałem żeby na to dolne piętro dać serduszkę, dwie miniaturowe hosty, żurawki itd. Na środkowe coś co by spłuwało - floksy, ubiorek, sklanicę, drakiew a na górę zawsze nie miałem pomysłu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:28, 17 kwi 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Zabawa kolorami nie jest moją mocną stroną Nigdy nie wiem co z czym połączyć aby się nie gryzło.
Czy uda mi się to teraz?

Poradzisz sobie

Dobry duet o tej porze roku to floksy szydlaste z wiczomleczami
czerwone tulipany z szafirkami...właśnie teraz pięknie pomiędzy nimi wyglądaą wrzośce, prymulki, sasanki
i zaczną kwitnć orliki....zimozielone buksy, trzmielina, barwinek, kopytnik, seslerie też już ładnie wyglądają to masz towarzystwo

Moje świeże nabytki

Ptasi gaj 20:05, 16 kwi 2017

Do góry
Bukszpan i tawulki goldy. Tez sa irgi zimozielone. Murek wybudowany przez eMa.

Juz nie dlugo bedzie rozowo. Pozostalosci tulipanow i przesadzona ta wypasiona kocimietka.

Derenie w wiosennej krasie pod nimi ploza sie floksy rozowe.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:43, 13 kwi 2017

Do góry
Filomeno Do formy jeszcze daleko, ale cztery dni bez ciężkiej pracy wytrzymałam. Dzisiaj w warzywniku posadziłam cebulę cukrową, pory, selery i kapustę. Koleżeńskie dary, wzajemnie, mają się bardzo dobrze.

Marga Dzięki Staram się, bardzo lubię aranżować i eksperymentować. Teraz jak mam dużo czasu, to wszystko staje się prostsze, pomysły przychodzą same, albo z Mirą

Polu Najpiękniejsza pora roku, tyle się dzieje codziennie nowego.
W warzywniku czeka mnie mozolne usuwanie powoju i skrzypu, walczę od lat.
Mebelkami się cieszę, nie pomyślałam o jednym, że w okolicach warzywnika kurzy się, na jasnych powierzchniach będzie to bardzo widać.

Justyno Przylaszczki potrafią zaskoczyć W warzywniku jakieś jednoroczne rośliny posieję, nasturcje i aksamitki (nie lubię ich, ale są pożyteczne), na pewno posadzę floksy wiechowate. Uwielbiam ich zapach, właśnie w warzywniku.

Pisałam, że wiosna u mnie od macochy, tymczasem oglądając zrobione dzisiaj zdjęcia muszę stwierdzić, że nie jest tak źle.

Ciemierniki. To moje najstarsze kępy. Na tej rabacie pod brzozą nie mają lekko, wszystkie hosty tam padły, obawiam się, że z ciemiernikami może być podobnie. Ale ciemierników w różnych częściach ogrodu mam mnóstwo, i ciągle jeszcze na nie poluję.

Anemone blanda 'White Splendor'. Wspaniałe zawilce, sieją się, już wiem
Przygotowałam doniczkę dla laurowiśni. Czy ktoś ją widział ostatnio?

Rheum palmatum 'Rote Auslese', za trzecim razem utrafiłam z miejscem i teraz jest z roku na rok coraz lepiej. Jest cudowny!

Mertensja virginica. Dobrze rośnie, na razie nie mam na nią pomysłu. Po ostatnich przeróbkach okazało się, że rośnie na środku ścieżki.

Żywopłotki cisowe. 22:49, 11 kwi 2017

Do góry
Wszystko okrywałam.
ostróżki

floksy

Piwonie.

Róża

Słoneczny Ogród 11:00, 11 kwi 2017

Do góry
Piort_ lubię ten czas jak robi się zielono

gosika67 zaganiana jestem, w sobotę miałam zawody bieg na 10km, robię na zamówienia ozdoby, do tego praca i ogród dużo czasu pochłania ale się ciesze, bo robię to co lubię. Łapię dystans, cierpliwość i równowagę, a wszystko to mi jest bardzo potrzebne. Muszę mieć odskocznię
Chętnie przyjmę zieleninkę
Wczoraj miałam montowane dwie niedokończone rynny spustowe, to teraz muszę sobie zrobić odwodnienie w kopaniu jestem dobra. To mnie czeka co 4 lata temu, niczym kret. Takie paskudne zdjęcie, ale niech będzie. A i ziemia pierwsza klasa, jak na wydmach

Nie wiem czy pisałam, ale mam już przeorane miejsce na drzewa. Całą noc śniły mi się brzozy no nie wiem, nie wiem...

Floksy bird eye

Czosnki

Trawa mozga trzninowata - moim zdaniem
Z Pszenicznej ... 09:12, 11 kwi 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Puk, puk Kochana, przestań podziwiać widok za oknem i pisz mi tu szybo, jak gęsto sadzić floksy i jakie połączenie z nimi lubisz najbardziej?... Ależ mam wymagania

Jak dobrze pamiętam to sadziłam co 40 cm w rzędzie i 50 cm między rzędami.
Połączenia? zależy czy chcesz płynność kolorów czy kontrasty

Ja uwielbiam różowe i fioletowe floksy z sadźcem, jeżówką, monardą

białe mam z przegorzanem

Księżycowy... 09:03, 11 kwi 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Dzień dobry!

Cudny widoczek. A warzywkowe siewy już dorodne. Połączenie floksów fajne. Floksy zawsze się kojarzą z babcinymi starymi ogrodami. u mojej babi były obok piwonii i marcinków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies