Ale ty tego dobra wszelakiego masz. Co i rusz jakiś nowy kwiatek pokazujesz. Gdzie się to wszystko u ciebie mieści??
Rabatka ładnie zaokrąglona. Ja swoją też zrobiłam ale zdjęć nie ma. Jutro będą. Dziś dopiero skończyłam podlewać i idę spać.
Mam pytanie - krwawnik kichawiec ubiegłoroczny jest jeszcze u ciebie? Ja nasionka kupiłam i siałam ale marne są wschody. Zobaczymy co dalej pokaże. I co ile cm mniej więcej sadzisz begonie? U ciebie te drobnokwiatowe są z tego co pamiętam.
Ewa mam doła oglądając twoje zdjęcia. U ciebie tak kolorowo i gęsto. A u mnie na rabatach widać tylko korę .
Powiedz mi czym dokarmiać stipę żeby nabrała masy i nie leżała jak kłoda.
Ciasnota już na rabatach nad czym ubolewam ;(
Krwawnik zabiera się za kwitnienie; właśnie skasowałam fotkę z nim. Ja miałam sadzonkę.
Begonie sadzę tak na ok. 15 cm odstępu. U mnie "stale kwitnąca"..taka jej nazwa to chyba ta sama.
Gęsto to już jest bardzo. Rok temu nie wierzyłam, że taki busz uzyskam. Rośliny potrzebowały tylko roku, aby tak nabrać masy. Teraz rozmnażam tylko z tego, co mam.
Stipę, tak jak większość traw zasilam florovitem; wczesną wiosną dostała azofoskę i pewnie posila się teraz kurzym nawozem, którym podsypuję rośliny sąsiadujące. Rośnie w miejscu słonecznym.
Zauważyłam, że kępki, które wsadziłam do donicy nabierają szybciej masy.