Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 22:41, 03 cze 2017

inka74 22:46, 03 cze 2017

Ale ty tego dobra wszelakiego masz. Co i rusz jakiś nowy kwiatek pokazujesz. Gdzie się to wszystko u ciebie mieści??

Rabatka ładnie zaokrąglona. Ja swoją też zrobiłam ale zdjęć nie ma. Jutro będą. Dziś dopiero skończyłam podlewać i idę spać.

Mam pytanie - krwawnik kichawiec ubiegłoroczny jest jeszcze u ciebie? Ja nasionka kupiłam i siałam ale marne są wschody. Zobaczymy co dalej pokaże. I co ile cm mniej więcej sadzisz begonie? U ciebie te drobnokwiatowe są z tego co pamiętam.
kaz742011 22:47, 03 cze 2017

Ewa mam doła oglądając twoje zdjęcia. U ciebie tak kolorowo i gęsto. A u mnie na rabatach widać tylko korę .
Powiedz mi czym dokarmiać stipę żeby nabrała masy i nie leżała jak kłoda.
frezja 23:08, 03 cze 2017

inka74 napisał(a)
Ale ty tego dobra wszelakiego masz. Co i rusz jakiś nowy kwiatek pokazujesz. Gdzie się to wszystko u ciebie mieści??

Rabatka ładnie zaokrąglona. Ja swoją też zrobiłam ale zdjęć nie ma. Jutro będą. Dziś dopiero skończyłam podlewać i idę spać.

Mam pytanie - krwawnik kichawiec ubiegłoroczny jest jeszcze u ciebie? Ja nasionka kupiłam i siałam ale marne są wschody. Zobaczymy co dalej pokaże. I co ile cm mniej więcej sadzisz begonie? U ciebie te drobnokwiatowe są z tego co pamiętam.

Ciasnota już na rabatach nad czym ubolewam ;(
Krwawnik zabiera się za kwitnienie; właśnie skasowałam fotkę z nim. Ja miałam sadzonkę.
Begonie sadzę tak na ok. 15 cm odstępu. U mnie "stale kwitnąca"..taka jej nazwa to chyba ta sama.
Mirka 23:08, 03 cze 2017

Ewo dziś zrobiłam fotki szałwi i jest jedna kwitnąca na biało.Masz białą szałwie?
frezja 23:24, 03 cze 2017

kaz742011 napisał(a)
Ewa mam doła oglądając twoje zdjęcia. U ciebie tak kolorowo i gęsto. A u mnie na rabatach widać tylko korę .
Powiedz mi czym dokarmiać stipę żeby nabrała masy i nie leżała jak kłoda.

Gęsto to już jest bardzo. Rok temu nie wierzyłam, że taki busz uzyskam. Rośliny potrzebowały tylko roku, aby tak nabrać masy. Teraz rozmnażam tylko z tego, co mam.

Stipę, tak jak większość traw zasilam florovitem; wczesną wiosną dostała azofoskę i pewnie posila się teraz kurzym nawozem, którym podsypuję rośliny sąsiadujące. Rośnie w miejscu słonecznym.
Zauważyłam, że kępki, które wsadziłam do donicy nabierają szybciej masy.
frezja 23:36, 03 cze 2017

Mirka napisał(a)
Ewo dziś zrobiłam fotki szałwi i jest jedna kwitnąca na biało.Masz białą szałwie?

Popatrz...ja nie mam
AnnaCh 00:19, 04 cze 2017

Jejku Ewa ile Ty tego masz
Naparstnice i floksy białe prześliczne Pachnie aż w łódzkiem
frezja 08:57, 04 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Jejku Ewa ile Ty tego masz
Naparstnice i floksy białe prześliczne Pachnie aż w łódzkiem

Aniu, dzięki za miłe słówka Floksy pomyliłaś chyba z goździkiem białym; tamte jeszcze nie kwitną. Ale..nieważne i tak zapach unosi się mocny..

Ciągle czekam na deszcz.
patrycja 10:10, 04 cze 2017

O widzę tawułkę Astiblle
Dużo lejesz jej wody?
Moja w tym roku ładnie zakwitnie bo rok temu to słabo.