Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:59, 24 wrz 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Dla Eli .

Nie patrz na trawę bo niszczyłam wątrobowca.Z brzegu świeżo sadzone derenie i trawy . Sadziłam tuje co 80 cm razem wszystkie i widać jak rosną Jako pierwsza sidzi china potem między tujami hortensje,Na wiosnę bo teraz mi szkoda chcę wyrównać żrby taki szpaler równy był od początku.Wyglądać to ma tak jak tamte z tyłu równo. A potem jak zrobię porządek ze szpalerem p-----porządek z całą trawą ,Mam zamiar przekopać całą trawę dookoła i siać na nowo.

Miskanty świeżo sadzone, a już takie tłuściutkie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 11:58, 24 wrz 2017

Do góry
Trochę późno dojrzałam do decyzji wyeksmitowania tego kulkowca, czy widzicie dla niego miejsce gdzieś na frontowej ??

Ukojenie 11:29, 24 wrz 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Dla Ani z Malutkiego
Moje szalenstwo paznokciowe

Nie dosc ze krotkie to jeszcze bezbarwne...

Dobranoc, czas konczyc sobotnia harowke

Wiedziałam że zrobisz paznokcie tylko dlaczego bez wzorkow?
Nowocześnie z różAnką :D 11:29, 24 wrz 2017

Do góry
Aniu tez chciałąm jakoś pomóc i trochę myslałam i wyszło mi coś takiego: dodałam dwa klony bo wydaje mi się, ż epowturzenie ich na rabatach będzie dodawało spójności. ustawiłam tez dwa rodzaje drzew (bo czuje, że chciałbys miec jakieś tez inne poza klonami) gatunki do ustalenia np coś kolumnowego w miejscu A i brzozy w miejscu B. ustawione są dość "nudno" ale jeśli się nie myle to planujesz tam bylinowe rabaty a to powinno załagodzić tren układ
Moja działka na Dębowym Lesie 11:14, 24 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Jak kot się zbyt długo myszką bawi, myszka wygrywa i tym razem na pewno tak było

Kiedyś bardziej się przyglądałam jej zabawie z myszką , czy innymi zwierzakami.A teraz już zobaczę kogo tym razem przyniosła sobie do zabawy . I już nie nie przyglądam się dłużej.Nie ma swą wolność

A ta była Vanilką. A czy mia jest ???
Ta się pokłada nisko.A tamta trzyma sie wyżej dumnie.
I bądź człowieku tu mąrdy.Jak kupujesz Vanilke i myślisz,że ją masz.a tu okazuje się co innego.A kupujesz Silver Dolar i okazuje się Vanilka

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:04, 24 wrz 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Ta twoja rabata z trawami i hortkami zawsze mui sie bardzo podobała.
Pięknie wygląda.
A tya Pinky Winky ..imponująca.
Ech,kiedy to moja taka będzie
W oflisowym ogrodzie 10:42, 24 wrz 2017

Do góry

W oflisowym ogrodzie 10:39, 24 wrz 2017

Do góry

Migawki z ogródka 10:35, 24 wrz 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
A tak, to Pomponella tak tłoczy non stop... Na pędzie miewa ponad 25 pąków. Aż liczyłam. Wiosną sadzona.

Liście u niektórych to masakra... Akurat może na zdjęciach ich nie pokazałam, bo nie kwitną...

25 pąków na jednym pędzie.!!! To dużo i pięknie.
Nie mam tej róży.
A jak z kwitnieniem .Długo kwitnie ??
Powtarza to kwitnienie ?
W oflisowym ogrodzie 10:34, 24 wrz 2017

Do góry

W oflisowym ogrodzie 10:30, 24 wrz 2017

Do góry
Jestem .
W życiu zawodowym zaszły u mnie zmiany, zbliża się egzamin z kursu który, zaczęłam wiosną i niestety nie mam czasu na forum
Zdjęcia w ogrodzie robię rzadko. Ostatnio trochę przemeblowałam rabatę za domem.
Mam fotki z 18 września

W kamiennym kręgu od początku 10:27, 24 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Na dzisiejszą pogodę najlepsza ta rabata

Rzeczywiście ta rabata jest mega na taka pogodę Ania cały ogród jest cudny,klimatyczny,dopracowany
Ten rozchodnich w rzeczywistości jest taki bardziej czerwony ?
Ptasi gaj 10:00, 24 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

no cudne te Twoje suche oczka, a wrzosowisko zachwycające . U mnie niektóre wrzosy już przekwitają.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:59, 24 wrz 2017

Do góry
Dla Eli .

Nie patrz na trawę bo niszczyłam wątrobowca.Z brzegu świeżo sadzone derenie i trawy . Sadziłam tuje co 80 cm razem wszystkie i widać jak rosną Jako pierwsza siedzi choina potem między tujami hortensje,Na wiosnę bo teraz mi szkoda chcę wyrównać żreby taki szpaler równy był od początku.Wyglądać to ma tak jak tamte z tyłu równo. A potem jak zrobię porządek ze szpalerem p-----porządek z całą trawą ,Mam zamiar przekopać całą trawę dookoła i siać na nowo.

W kamiennym kręgu od początku 09:54, 24 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

W kamiennym pięknie i kolorowo.
Piękne zestawienie kolorystyczne
Podmiejski ogródek 09:47, 24 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu, już Ci wrzuciłam te piny.

A przy okazji znalazłam pin, pokazujący, jak zwodnicze bywają inspiracje

Na tym zdjęciu tiarelle są wyższe od brunnery.

A w moim ogródku już widać, że jest dokładnie odwrotnie

Obie rośliny były sadzone na wiosnę

Asiu nie raz zwracałam ci uwagę, że piny trzeba traktować jak inspirację, podpowiedź, a nie ściągę. Ten pin co zapodałaś to na 99% aranżacja w doniczkach. Dość powszechny manewr do zdjęć. Inna sprawa, że kluczowy jest jeszcze dobór odmian. Bo jesli zestawiłaś 'Jacka Frosta' z tiarellą to pewnie, że brunera ok. 55cm zdominuje tę drugą, która zapewne jest z tych do 20cm. Ale jeśli byś posadziła `Sea Heart` lub 'Silver Heart' które dorastają do ok. 30cm to zestawienie się uda. Zwłaszcza z tiarellą np.`Sylvan Lace`, która jest większa, bo dorasta nawet do 50cm.
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:44, 24 wrz 2017

Do góry
Jola poniekąd aczkolwiek niezupełnie

Co się stało kwiatom ... 09:34, 24 wrz 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
Renia,Ewa,zagęścił się i teraz jest o niebo lepiej.

Przy okazji rewizyty zapytam co to za niebieskie cudo masz w ogrodzie, niebieski w ogrodzie to mój ulubiony kolor.
Tatrzańskich widoków zazdroszczę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:32, 24 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Reniu, mnie się podobał pomysł Magnolii - ten na samym dole:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1439

Ale ja nie chcę zostawić tej ścieżki Asiu...
Myślę nad tym żeby ją zdjąć i wyżwirować tą przestrzeń między trawnikiem a hortensjami ... oczywiście chciałabym również w tym żwirku porozrzucać nierównomiernie pare kulek i trawek a przed hortkami wybudować niski murek/ławkę ...
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:23, 24 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Dorotko zakupy dorodne, tej rozplenicy nam tony do podziału, szkoda że się nie zgadałyśmy, a nawet jesli wspomonałaś to z braku czasu przeglądam głównie obrazki. Kupiłaś też powojniki, a ja sią bałam że zbyt późno na nie - dziś robię zamówienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies