Aniu tez chciałąm jakoś pomóc i trochę myslałam i wyszło mi coś takiego: dodałam dwa klony bo wydaje mi się, ż epowturzenie ich na rabatach będzie dodawało spójności. ustawiłam tez dwa rodzaje drzew (bo czuje, że chciałbys miec jakieś tez inne poza klonami) gatunki do ustalenia np coś kolumnowego w miejscu A i brzozy w miejscu B. ustawione są dość "nudno" ale jeśli się nie myle to planujesz tam bylinowe rabaty a to powinno załagodzić tren układ
Kiedyś bardziej się przyglądałam jej zabawie z myszką , czy innymi zwierzakami.A teraz już zobaczę kogo tym razem przyniosła sobie do zabawy . I już nie nie przyglądam się dłużej.Nie ma swą wolność
A ta była Vanilką. A czy mia jest ???
Ta się pokłada nisko.A tamta trzyma sie wyżej dumnie.
I bądź człowieku tu mąrdy.Jak kupujesz Vanilke i myślisz,że ją masz.a tu okazuje się co innego.A kupujesz Silver Dolar i okazuje się Vanilka
Jestem .
W życiu zawodowym zaszły u mnie zmiany, zbliża się egzamin z kursu który, zaczęłam wiosną i niestety nie mam czasu na forum
Zdjęcia w ogrodzie robię rzadko. Ostatnio trochę przemeblowałam rabatę za domem.
Mam fotki z 18 września
Rzeczywiście ta rabata jest mega na taka pogodę Ania cały ogród jest cudny,klimatyczny,dopracowany
Ten rozchodnich w rzeczywistości jest taki bardziej czerwony ?
Nie patrz na trawę bo niszczyłam wątrobowca.Z brzegu świeżo sadzone derenie i trawy . Sadziłam tuje co 80 cm razem wszystkie i widać jak rosną Jako pierwsza siedzi choina potem między tujami hortensje,Na wiosnę bo teraz mi szkoda chcę wyrównać żreby taki szpaler równy był od początku.Wyglądać to ma tak jak tamte z tyłu równo. A potem jak zrobię porządek ze szpalerem p-----porządek z całą trawą ,Mam zamiar przekopać całą trawę dookoła i siać na nowo.
Asiu nie raz zwracałam ci uwagę, że piny trzeba traktować jak inspirację, podpowiedź, a nie ściągę. Ten pin co zapodałaś to na 99% aranżacja w doniczkach. Dość powszechny manewr do zdjęć. Inna sprawa, że kluczowy jest jeszcze dobór odmian. Bo jesli zestawiłaś 'Jacka Frosta' z tiarellą to pewnie, że brunera ok. 55cm zdominuje tę drugą, która zapewne jest z tych do 20cm. Ale jeśli byś posadziła `Sea Heart` lub 'Silver Heart' które dorastają do ok. 30cm to zestawienie się uda. Zwłaszcza z tiarellą np.`Sylvan Lace`, która jest większa, bo dorasta nawet do 50cm.
Ale ja nie chcę zostawić tej ścieżki Asiu...
Myślę nad tym żeby ją zdjąć i wyżwirować tą przestrzeń między trawnikiem a hortensjami ... oczywiście chciałabym również w tym żwirku porozrzucać nierównomiernie pare kulek i trawek a przed hortkami wybudować niski murek/ławkę ...
Dorotko zakupy dorodne, tej rozplenicy nam tony do podziału, szkoda że się nie zgadałyśmy, a nawet jesli wspomonałaś to z braku czasu przeglądam głównie obrazki. Kupiłaś też powojniki, a ja sią bałam że zbyt późno na nie - dziś robię zamówienie