Zapraszam wpadaj kiedy chcesz .Kosteczek i różnych kul u mnie jest dużo tnę je od lat a z rozchodnikami to zabawę dopiero zaczynam .Te co widać to są stare poczciwe u nas od lat natomiast mam nowe młode i może dopiero w tym roku bedzie je widac .a trawa to piękny Zebrinus jak chcesz to się podzielę z Tobą bo mam go sporo i będę przesadzać A ta pod płotem to Morling Light.Najbardziej ją lubię .Jest sztwna nie łamie się i ładnie wygląda.tu masz jej cały urok.[Tu jest powiązana.
Witaj Kochana!
Ja też mam ogromne zaległości w odwiedzaniu wątków, do wielu zaglądam ale nic nie piszę. Weny brak, potrzebuję słońca, a tu głoszą najzimniejszy marzec od lat
Oby się to nie sprawdziło. jeszcze nawet drzew nie przycięłam , ale ta wizja ogromnego mrozu skutecznie mnie powstrzymała, boję się że zmarzną...
Bardzo się cieszę, że o mnie pamiętasz! Zapraszam w każdej wolnej chwili
Szczerze,,,, to nie kontroluję ile ich mam ,, ciągle jakieś dokupuje i dosadzam.To niezawodne roślinki, wszędzie się zmieszczę między innymi i zawsze pięknie kwikną
Jeszcze pokaże - przypomnę jednego z moich ulubionych powojników
Clematis Kaiser
Zresztą na etykietach ogrodniczych,, i tak ja ja plecam
Ja teraz na kilka dni uciekam z zimniejszego klimatu do cieplejszego. tylko do Poznania, ale temperatury tam widzę dużą łaskawsze.
I z tego tez się cieszę
O tak to są cudne rośliny.
Jaa akurat do nich mam duuuużą słabość
Jeżówka Supreme Cantaloupe
Jeżówka Secret Glow
Kasiu , dziękuje
Ach,,, myślę już o jutrzejszym wyjeździe na kilka do Poznania.
Ale zajrzałam i coś wspominkowego znalazłam
Jeżówki,,,, moja też miłość ogrodowa
Jeżówka Meringue
Jeżówka Hot Lava
Oby do wiosny i Piotrka nie ma w domu hehe Miłego wieczoru i moje kochane magi jeszcze po babci i tak wędrują ze mną wszędzie 3 odmiany poszukuję białego
Basiu, w rogu działki od strony północnej rośnie prawdopodobnie brzoza pożyteczna 'Doorenbos'- kora jest bielutka, na liściach czasami pojawiają się zielone liszki ... a przed ogrodzeniem te zwykłe szaleją Rosną od strony południowej więc sucho i gorąco, ziemia twarda gliniasta i trudno utworzyć jest sensowną rabatę - rabatka bidulka, ciężko jest nawet ją podlać, woda wsiąka bardzo słabo, a Twój brzozowy zakątek wygląda super , planujesz jakieś nasadzenia między brzozami? - mam na myśli np. hosty czy paprocie, może jakieś bylinki kwitnące jasnym fioletem jak dzwonki w lesie ...