Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:48, 20 lut 2018

AnkaK napisał(a)
Kiełkownica świetna sprawa, eM eksploatuje dość mocno.
Regał też sprytny pomysł, już w zeszłym roku korzystałam z niego bo 1 parapet w domu nie mieścił całej plantacji. Muszą być tylko dość spore odległości między półkami, żeby docelowo się wszystko mieściło. Na początku za dużo półek zrobiłam i np. pomidory się nie mieściły w kwietniu i przerabiać trzeba było.
Asia, pamiętasz jak w zeszłym roku rozmawiałyśmy o grujecznikach i nawet gdzieś namierzyłyśmy, tylko podejrzanie niska cena była. Gdzie to było?

A nie w Rogowie czasem?
m_gocha 00:17, 21 lut 2018

Margerytka40 napisał(a)
Relacja z kiełkownicy

24godziny od wysiania
Coś się zaczyna dziać

Asia, widzę, że na pierwszy ogień jakaś mieszanka poszła
Myślę, że pierwsza rzodkiewka kiełkuje
Kawa 08:55, 21 lut 2018

hehhe
Asia no plany masz zacne
ja też ale ogólnei wiem ze u mnei jak się coś planuje to zazwyczaj z tego jest du...
więc się wcale nie spinam nie mam parcia itp nogami tez nie przebieram

kiełki super nawet wczoraj w sklepie szukałam ale nie znalazłam bo bym wzięła i wyhodowała w słoiku
Margerytka40 16:11, 21 lut 2018

m_gocha napisał(a)
Asia, widzę, że na pierwszy ogień jakaś mieszanka poszła
Myślę, że pierwsza rzodkiewka kiełkuje

Chciałam samą rzodkiewkę ale akurat nie było
Margerytka40 16:13, 21 lut 2018

Kawa napisał(a)
hehhe
Asia no plany masz zacne
ja też ale ogólnei wiem ze u mnei jak się coś planuje to zazwyczaj z tego jest du...
więc się wcale nie spinam nie mam parcia itp nogami tez nie przebieram

kiełki super nawet wczoraj w sklepie szukałam ale nie znalazłam bo bym wzięła i wyhodowała w słoiku

E tam plany jak plany. Co się uda to dobrze a jak nie rwać włosów z głowy nie będę .
AnkaK 17:44, 21 lut 2018

A wiesz, że chyba w Rogowie. Melduję, że pół szklarni sprzątnęłam więc wyczekuję mączki Tam ziemia nie zmarznięta, więc można dłubać.
Margerytka40 19:05, 21 lut 2018

AnkaK napisał(a)
A wiesz, że chyba w Rogowie. Melduję, że pół szklarni sprzątnęłam więc wyczekuję mączki Tam ziemia nie zmarznięta, więc można dłubać.

Osz Ty pracusiu ,ja jeszcze nic nie ruszyłam(M tylko gonię). Mączkę w sobotę odbiorę najpewniej. Postaram się jakoś rano ,dam znać
Na razie mam głowę zakręconą na inne sprawy ,też ogrodowe
Margerytka40 19:27, 21 lut 2018

I kiełki dzisiaj

Mariposa 19:35, 21 lut 2018

Ale trafiłam, o wilku mowa Szykuję się w sobotę na działkę, więc zapraszam po mączkę!
Asiu, jestem pod wrażeniem Twoich planów ogrodowych, wow, ale roboty się szykuje! Masz o czym myśleć, to fakt.
Edit
Kiełki kiedyś regularnie wysiewałam, teraz nie zawsze mi się chce, najbardziej lubię brokuła i rzodkiewkę
Margerytka40 20:21, 21 lut 2018

Mariposa napisał(a)
Ale trafiłam, o wilku mowa Szykuję się w sobotę na działkę, więc zapraszam po mączkę!
Asiu, jestem pod wrażeniem Twoich planów ogrodowych, wow, ale roboty się szykuje! Masz o czym myśleć, to fakt.
Edit
Kiełki kiedyś regularnie wysiewałam, teraz nie zawsze mi się chce, najbardziej lubię brokuła i rzodkiewkę

Elu w sobotę na pewno .Zadzwonię jeszcze rano do Cię to się zmówimy