Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:02, 15 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko trawki cudowne!
Lawenda cudowna !
Tarasik cudowny !
Nawet te mokre poduchy ...cudowne !!

Aaaa... mówiłam Ci ,że zgapiłam od Ciebie rabatkę ,bukszpanowy kwadracik z lawendą w środku
Tylko u mnie jeszcze lawendy nie ma ,ale kwadracik już jest ,

Zaraz sprawdzę Cieszy mnie to bardzo, źe kopiujesz moją architekt krajobrazu , bo kwadraty to jej pomysł
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:01, 15 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A co ty znowu wczoraj zmieniałaś...przesadzałaś,co?

Ja zwsze z łopatą latam. Całe lato mnie kilka rabat drażniło ale dałam sobie na wstrzymanie, bo przesadzanie latem przeważnie kończy się źle dla roślin.

Zastanawiam się tylko czy robić tej jesieni rabatę pod brzozami?? Musialabym wykopać wszystkie azalie. I hosty pod brzozami, wkopać bukszpany i ponownie wsadzić hosty i azalie.....nie wiem czy mam ochotę na takie rewolucje w tym roku.... Musle.... Jak zimą mnie rabata pod brzozami będzie drażnić to wiosną w jeden dzień to zrobię, ale teraz się waham....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:57, 15 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen kocham Twój ogród W bambusach zakochałam się u Ciebie, jak wymyślę, gdzie je na zimę chować to i u mnie zawitają A surfinie i u mnie uparte, zauważyłam nawet, że te chłodniejsze temperatury lepiej im służą. Kolor bardziej wyrazisty i jeszcze lepiej się zagęszczają. Widać,że ze wszystkich sił pragną żyć
Pozdrawiam niedzielnie i słonecznie

Ja teź oszalałam na punkcie bambusów, jedno jest pewne nie w gruncie... Ja na szczęscie mam ogród zimowy, w ktorym zaplanowane były bambusy

Surfinie przede wszystkim lubią słońce i nawożenie. Skoro w tym roku pada inetnsywnie ale krotko (we Wroclawiu) to będą długo piekne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:55, 15 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róże u mnie po prostu...rosną...czasem czymś prysnę, podleję, posprzątam pod nimi...i kocham

Buziole

To tak jak u mnie trawy i róże okrywowe z Wielkokiwatowymi bywało róznie, austinek dopiero się uczę, w lawendzie się habilituję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:54, 15 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
i p.s.
trawki masz takie, jak chiba..nikt

Oj moim trawom wiele brakuje do Danusiowych, Anulowych (ASC, ART) , Sylowych, Boćkowych ... Innych mało fot ostatnio to trudno ocenić.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:52, 15 wrz 2013

Do góry
Powiem krótk ja oficjalnie strzelam focha, i nie ma to tamto, po prostu foch, nieodwołalny
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:50, 15 wrz 2013

Do góry
Sonka napisał(a)

Beatko, nie mam aparatu, bo ładowarkę zostawiłam u córki, wczoraj dokładnie obserwowałam jeżówki i wiem, że te pełne, odmianowe brzydko się starzeją, robią się całe brązowe "Hot Papaya" oraz chyba "Secret Passion" natomiast białe są sliczne , nie wiem czy to są odmianowe, mają tak jakby rozdwojone płatki na końcach, jak przekwitną to śliczne są brązowe szyszki, czerwone też i te popularne różowe są dosyć ładne, czerwony kolor blednie robi się taki blady pomarańcz. Zrobię zdjęcia i pokaże jak tylko będę miała czym. Trudno sugerować, każdy z nas jest inny i podoba nam się co innego, ja lubię te, które nie są pełne, podobają mi się te jeże, których nie ma przy pełnych jeżówkach. Moje jeżówki szczeniaki troszkę zdeptały, polubiły ten gąszcz, ale teraz już pilnuję.Mam też wysokie koloru czerwono-pomarańczowy, ale mają ponad metr wysokości w innym miejscu, kupiłam je parę lat wcześniej, ładne są, ale bardzo wysokie, myślę, że do traw wyższych ładnie by się komponowały. W Holandii zachwyciłam się rabatą dł.ok 400 m z brzozami podsadzonymi miskantami gracilimus orza dużymi kępami kwitnących zawilców oraz jeżówek raczej wysokich. To rabata długa i wąska między dwoma pasami szerokiego pasażu między szpitalnymi budynkami w nowoczesnym stylu.

To musiał być widok!!! Zawilce, miskanty, jeżowki. Wiekie dzieki, wreszcie mam koncepcję na rabatę z zawilcami
Postawić trawkę nad i... 09:44, 15 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...sadzonki już w ziemi Gabi...
...jak żywopłot nie prezentuje się rewelacyjnie bo trzeba go ciachnąc...a teraz juz nie można...

Aga apeluję o pokazywanie wszystkich etapów. W przeciwnym razie poczatkujący ogrodnicy myślą, że wszystko ma być takie wymuskane a przecież bukszpany potrzebują min 1-2 sezonów aby nabrać urody. Moje po przesadzeniu w listopadzie ze starego ogrodu, wymroźone chorowały przez prawie dwa lata, w tym czasie systematycznie je fotografowałam. Mogę powiedzieć , że dopiero w czerwcu tego roku czyli po 2,5 roku zaczęly wyglądać tak jak kiedys w starym ogrodzie.....
Jak motywować nowych ? Pokazywać wyłącznie idelane rabaty? Masz cudowwny projekt Danusi zatem pokazuj ku pokrzepieniu serc z jakim trudem powstaje piekny ogród.
Przed chwilą byłam w Juraskim, w którym widziałam bukszpany na nózkach, ktore "kiedys" będą kulami.
Wczoraj z przechowalni przesadziłam bukszpana, ktory "kiedyś" będzie kulą ale brakowało mi trzeciego do zestawu specjalnie dla Ciebie zrobię mu dzisiaj fotkę na zbliżeniu

Sorki za moralizatorstwo ale temu ma służyć forum ogrodnicze
Ogród z lustrem 09:34, 15 wrz 2013

Do góry
asica napisał(a)
Nie wiedziałam, że teraz się wertykuluje.
Dla mnie to najpiękniejszy z Twych ogrodów Danusiu. Zachwycam się nim wciąż na nowo.
No ale nie widziałam wszytskich Twoich ogrodów, pewnie sporo ich w zanadrzu Marzy mi się zobaczyć wszystkie

Świetny pomysł, ja bym się chętnie na płatne zwiedzanie Twoich ogrodów Danusiu zapisała Może wtedy udałoby się przekonać właścicieli na "Dni otwarte Gardenarium" w czasie Świeta Róż?
Po co nam oglądać ogrody angielskie skoro wystraczy obejrzeć Twoje realizacje. Ale bysmy Cię potem namiętnie kopiowali, musimy jednak wieszać tabliczki copyright by Gardenarium, bo często zapominamy kto stworzył pierwowzór.

Ja się pisze na wycieszkę po Danusiowych ogrodach
Moja codzienność - ogród Oli 09:28, 15 wrz 2013

Do góry
Linia rabat, hm. Takie uskoki są trudne do odpowiedniego wyeksponowania, co innego gdybyś zrobiła kwadrat taki jak u mnie lub analogiczny uskok z drugiej strony.
Osobiście uważam, że latwiejsze do zaprojektowania są półkola, takie tworzy często Danusia. Nie fale ale półkola, maiłam takie w poprzednim ogrodzie na zasadzie dwóch nawiasów ( ) i wyglądało to naprawdę dobrze. Pomysl jeszcze. Nie wiem czy udałoby się u Ciebie takie głebikie pólkole stworzyć, ale nie rezygnuj z takich łagodnych lini. W ogóle koła z trawy są też piękne i dużo łatwiejsze kompozycyjnie. Zatem przemyśl to jeszcze raz spokojnie.
Pamiętasz lawendowe zakole u Syli z ławeczką w okręgu???
Gemoetria wymaga konsekwencji.
Jurajski Ogród 09:24, 15 wrz 2013

Do góry
Uwielbiam barwy jesieni a w Twoim ogrodzie nabierają szczególnego wymiaru.

Zamierzam wymienić macierzankę variegata i dzwonki karpackie pomiędzy płytami na tarasie na żagwin, floksy i smagliczke. Czy te roślinki po przekwitniciu tworzą nadal ładne zielone kobierce czy łysieją?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:13, 15 wrz 2013

Do góry
Heloł Podziałałaś wczoraj? Jakies fotki nam zapodasz?
Borówcowy raj 09:12, 15 wrz 2013

Do góry
Mam nadzieję, że wczoraj podziałałaś. U nas miało cały dzień lać a lało w piątkową noc. Wczoraj ostro poprzesadzałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:08, 15 wrz 2013

Do góry
Czekam z utęsknieniem na kolejne fotki.....
Ogród niby nowoczesny ale... 09:06, 15 wrz 2013

Do góry
Galdiator nie był u mnie wielki......
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:05, 15 wrz 2013

Do góry
Super zakupy. Virdiflora uwielbiam a monteaux to był szlagier Keukenhoff z nasadzeniami z szafirkami. Polecam!
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:56, 15 wrz 2013

Do góry
Czy mój deszcz poszedł do Ciebie? U mnie rano świeciło słońce, teraz już nie...
Makowo na Kociewiu 08:53, 15 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
brawo świetna zabawa ... zgadłabym 3 ...

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem )
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 08:51, 15 wrz 2013

Do góry
Gabi ledwo Ci się zmieszczą umbrelki, na cisy kolumnowe nie ma szans.... Wg mnie bluszcz Danusiowy uratuje sytuację z kubłem.... Widziałaś jak mój szybkoobrasta gabion z kubłem?
Cuuuudowne kompozycje jesienne, do tych szarości instensywne kolory cudownie wyglądają.

Pozdrawia matka chrzestna pomarańczowej świecy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:39, 14 wrz 2013

Do góry
Zakupy szalone ogród masz chyba z gumy Wpadnę jutro obejrzeć zdjęcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies