Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Rench 00:45, 15 wrz 2013

asc napisał(a)
Trwa strefa 7a.. ale jak piszą głównie z powodu gnicia korzeni zimą... zaryzykowałam.. jak wysypie sie posadzę inną... na foto nie widać .. ale jest bardzo ładna .. po 6 zł za takie duże sadzonki.. Wpada w kolor pomarańczowy i ma fajne kłosy ... carex Calita czy jakoś tak.

Nie miałam czasu na foty... a jak rozwaliłam kabel od zasilania oświetlenia w ogrodzie. .to już sie wszystkiego odechciało..

I trochę podlewałam rabaty bo sucho jak diabli....
Wbicie łopaty graniczy z cudem... jakiś koszmar z tą suszą.. w mieście wczoraj lało jak z cebra a u mnie prawie nic...

Okazałe sadzonki ,bardzo.I trawka piękna,jak mówisż że realnie jeszcze fajniejsza..... warto się przejechać
U mnie tez strasznie sucho,czekam na ten deszcz jak na zbawienie Wszystkie deszczowe chmury przechodzą bokiem,jak na złość
wiunia 01:19, 15 wrz 2013

Aniu jak zwykle u Ciebie dużo zmian, pomysłów i odwiedzajacych, a potem człowiek nie może nadążyć ... Pozdrawiam adehadową dziewczynę
Kondzio 03:21, 15 wrz 2013

Anulka wiesz tak patrze na twoją robotę super jestem też ciekaw jak będzie wyglądać bylinowa rabata po szklarni bo teraz jest super a co dopiero będzie jak wyrośnie hi hi hi
Madziarzeszow 08:36, 15 wrz 2013

Piękne , Ty robisz wrzosowisko , ja je rozwaliłam i potrzebuję pomocy Twojej , zaglądnij do mnie

Baba sobie wymyśliła , rozwaliła i nie wie co dalej , a rośliny w wiaderkach posadzone
Madzenka 08:56, 15 wrz 2013

Czy mój deszcz poszedł do Ciebie? U mnie rano świeciło słońce, teraz już nie...
Kondzio 08:58, 15 wrz 2013

macham niedzielnie
Borbetka 10:03, 15 wrz 2013

I znowu tyle! Fajnie mieć pomocników, i weselej jest wtedy. Super rabata się szykuje.
Mala_Mi 10:09, 15 wrz 2013

Kochani..... macham niedzielnie... i melduję, że 15 minut kropiło dość mocno.. przestało.

Nie odpisuję każdemu.. będzie krócej i mniej

Po obejrzeniu Mai w ogrodzie stwierdzam, że mam ogród BIORÓŻNORODNY i to jest tak jak powinno być... kierując się rozsądkiem ekologicznym wypierniczyłam nawłoć... mówili by unikać ekspansywnych obcych gatunków Ptaków mam w ogrodzie niezliczona ilosć.. i dużo gatunków, mam żaby , ropuchy, jaszczurki.. motylki i owady... a to tylko dlatego , że mam ogród bioróżnorodny I może za dużo gatunków i za dużo stylów, ale dzięki temu jest przyjazny dla mniejszych stworzeń
I tak podbudowana na duchu (oglądałam wczoraj ogród Danusi i z lustrem - wiec jak zwykle łapię wtedy doła).. uciekam do obowiązków... chyba zimą będę u Was nadrabiać...

Niestety Julka.. doba u mnie ma tylko 24 godziny

Lece tam gdzie zapraszali by zerknąć
Mala_Mi 10:25, 15 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Piękne te nowe nasadzenia - mam nadzieję, że te trawki przezimują, bo są śliczne A donice obsadziłaś?

Zawartość donic wylądowała na rabacie.... stwierdziłam, że jak już zniknęła mi zawalidroga.. to trzeba to zagospodarować.. do donic wrzosy zawsze mogę dokupić.. a tu 3 metry rabaty już zagospodarowane. Jeszcze zostało sie jakieś 6 metrów i połączę nowa bylinówkę z alejką z klonami Konstancji
AgnieszkaW 10:33, 15 wrz 2013

Aniu, u mnie też bioróżnorodność, szczególnie na trawnkiu...więc się już tak nim nie martwię Pozdrawiam niedzielnie i zmykam