Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:08, 26 wrz 2017

Do góry
admete napisał(a)
I idziemy do ławeczki która wprowadza tak fantastyczny klimat.....

Przyznaję rację, miejsce mega klimatyczne.
Księżycowy... 08:50, 26 wrz 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Powracam do wspomnień. Przez ten widok z pierwszego zdjęcia, wątek dostał swoją nazwę. To był listopad 2015 roku, zaraz po tym, jak wprowadziliśmy się... I ogród dzisiaj, w promieniach leniwie rozglądającego się słońca.
Tyle jeszcze przed nami, pasja rozwija się i łączy nas

Aga wracam jeszcze do tego zdjecia... widzisz to wszystko z tarasu lub z innego okna?
Nie myślałaś by w plecach bylinowej posadzić właśnie miskanty?? Ale nie jeden gatunek tylko właśnie różne, by wiechy powiewały na różnych wysokościach... no Memory właśnie, Fernera , Grazielle, Ballerine, KF i wpleść im jeszcze szarobródka - robi masę zieleni z ażurowym kwiatem, przebarwia się na żółto... widziałaś jego zdjecie u mnie... Te białe kwiatostany cudnie by wyglądały.... wiem że Maćkowi spodobałby się ten pomysł on lubi trawy...
Zielona (r)ewolucja 08:44, 26 wrz 2017

Do góry
ragsmom napisał(a)
i jeszcze taka kanciasta dla odmiany wariacja na temat rabat- drzewa w rozmiarze docelowym mniej wiecej, na razie korony zdecydowanie mniejsze

1 rabata z różami aspirin
2 wierzba pendula fastigata
3 korkowiec
4 brzozy dorenboos
5 topole royal purple
6 wierzby pendula szczepione na 1,5 m
7 klon ginnala
8 morwa szczepiona na pniu 1,5m
9 morwa zwykła
10 trampolina
11 ławka
12 porzeczki
13 warzywniak w skrzyniach
14 istniejący placyk
15 rabata juz istnejąca - zmiana kształtu, przechodząca w
16 rabat - niższe piętro względem 15, może obie w otoczce bukszpanu
17 rózanka w bukszpanie

Ragsmom - jak już napisałam u Ani_t: ta kwadratowa wersja bardziej mi się podoba niż okrągła - te kształty jakoś lepiej do siebie "gadają"
Podoba mi się zwłaszcza 15 i 16.
17-kę z kolei połączyłabym z rabatą pod ogrodzeniem - ewentualnie zamiast trawnika pomiędzy nimi zrobiłabym ścieżkę, dla ułatwienia dostępu.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:43, 26 wrz 2017

Do góry
a teraz trzeba wrócić do rzeczywistości i brać się za porządki u mnie

mam nadzieję że uda się w tym tygodniu skosić trawnik - bo póki co to jedne wielkie chlupowisko

wsadziłam wczoraj przywiezione drzewka

Mam Marcina wykonawcę , kładzie płytki w garażyku wykorzystuję go do różnych małych robótek dookoła

wyciągnął kilka kostek z placyku pod lasem i trafiła tam wymarzona metasekwoja

i dwa które poszły na początek i koniec różanki przy siatce przy garażyku

Ogród bacowej 08:34, 26 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Co do trzcinnika, to nie mam zamiaru rezygnować z niego w tym miejscu .

Ale tutaj Ci rośnie pięknie
Zakręcony ogród 08:31, 26 wrz 2017

Do góry
Dzień Dobry Nie ma się czym chwalić ale pokaże Wam jak to wygląda od kuchni:

jak widzicie jest tu trochę miejsca do zagospodarowania.Tutaj chciałabym postawić malutki domek drewniany na moje ogrodowe niezbędniki i kompostownik. Oprócz tego zrobić ścieżkę do domku na drzewie. W miejscu cyprysów chciałabym zrobić zieloną ścianę, która powinna być dosyć wysoka, żeby zakryć widoki zza ogrodzenia ( akurat w tym miejscu nie ma koron drzew )

i jeszcze jedna perspektywa z prawego boku :

i lewego boku :

Na tej rabacie ze suchym podłożem nawet nie ma dużego problemu ( rosły już tam różne rośliny i dawały radę )I jak widać już teraz tutaj problemem są również spadające liście, dlategoi myślałam o rabacie dosyć gęsto obsadzonej tak aby spadające liście nie grały pierwszego planu.

Najgorzej jest pomiędzy drzewami w miejscu tawuły . Już nawet nad jakąś rzeźbą się zastanawiam,bo tam w głąb drzew jest faktycznie sucho .

Na tą chwilę rabata ma szer ok 3 metrów ale tak jak pisałam wszystko może zmodyfikować

a w miejscu huśtawki planuję zadaszoną altanę :

i oto moje plany . Jestem otwarta na sugestie, krytykę i uwagi. Będę Wam wdzięczna za wszelkie porady.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:17, 26 wrz 2017

Do góry
admete napisał(a)
] [img

Pięknie i ta gra kolorów ... ach
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 08:10, 26 wrz 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

U nas też się przejaśnia i chyba też zabiorę się za przesadzanki

Aniu, a powiedz mi - czy to czrwone na środku to może ognik?
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 08:06, 26 wrz 2017

Do góry
Zapraszam na spacer po ogrodzie Marty widziany moim obiektywem..... moim oczkiem

Nie umiem opisywać emocji tak jak właścicielka ogrodu - ale mam nadzieję że na zdjęciach widać mój zachwyt, podziw i emocje które buzowały gdy robiłam zdjęcia!!!!!

zostawiam link gdzie wstawiłam fotorelację z cudownego spaceru po magicznym ogrodzie,
cudownym czasie jaki spędziłam w ten weekend u tak wyjątkowej i wspaniałej osoby jaką jest Marta!!!!!!

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=775

Ogród, mydło i powidło. 08:02, 26 wrz 2017

Do góry
katel napisał(a)
Wczoraj zrobiłam kilka szerszych kadrów i na wspominki mi się zebrało , pierwsze zdjęcia to 2012 r

Cześć Kasia, nie pamiętam czy kiedyś u Ciebie pisałam, ale od dawna znam Twój ogród. Ale teraz musiałam napisać... z tego co widzę, mamy chyba identyczne domy Tylko nasz postawiony na pochylonym terenie, i wyrównany z południowej strony piwnicą.

Pozdrawiam poranną porą
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 07:58, 26 wrz 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)

Choć cytowane już wiele razy...muszę po prostu muszę-ale masz czadowy zakątek!Przytulnie, intymnie, zielono.
Ogród Ani :) 07:55, 26 wrz 2017

Do góry
anbu napisał(a)

I zdjęcie z góry mojego łysego ogrodu
Ale już niedługo będzie busz!

Jest widoczek!!Bardzo dopracowane-w busz nie wątpię
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:54, 26 wrz 2017

Do góry
I na chwilkę jak wyszłysmy w niedzielę na ławeczkę z kawką wyszło słoneczko

koniec

Mnie brak słów żeby opisać zachwyt i podziw nad tym skrawkiem ziemi który stworzyła Marta...........mam nadzieję że widać to na zdjęciach.............

=====================================================================

Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:50, 26 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)

Tuja rosła jako ostatnia w żywopłocie, tuż przy orzechu, miała z jednej strony bardzo mało światła i po przesadzeniu okazała się być wygryzionym nieszczęściem. Było nam jej żal, mąż obstawał przy tym, że może odrośnie. Koniec końców, na chwilę przed wywaleniem, doszłam do wniosku że najpierw ją obgolę i spróbuję mieć coś w rodzaju drzewka na wysokim pniu. Powolutku się zagęszcza, mam nadzieję, że jeszcze ze 2 sezony i wyjdzie na ludzi . Pod tujką rośnie dereń, w przyszłym roku liczę, że trochę zakryje te pnie i proporcje będą lepsze .

Dla porównania - tak wyglądała tuż po posadzeniu (tylko dla ludzi o mocnych nerwach!!!:

A tak wygląda teraz:

Dziewczyno-tujka to raz-jak rekrut wygolona,jakby schludniejsza. Ale jaki trawnik.............różnica porażająca. Przynaj-dorabiałaś źdźbła na kompie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:49, 26 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:48, 26 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:46, 26 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:45, 26 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:42, 26 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:40, 26 wrz 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies