Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:06, 05 sie 2022

Do góry
Aniu tak bardzo lubię to miejsce. Od nastu lat tu przyjeżdżam i nie ma piękniejszego miejsca nad Baltykiem

Przed hotelem jakaś trawa ciemna i stipa pięknie to wygląda to duży łan ok 200 m się ciągnie w Mrzeżynie

Ptasi gaj 14:54, 05 sie 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Tak się cieszę. Była urwana z samego początku więc ma zaczątki kwiatów. W pewnym momencie myślałam,że nic z niej nie będzie, jednak zmyliła moje myślenie.
Zrobiło się ciepło i zaczęły rosnąć.

Jestem tutaj dzisiaj dzień oddechu po wczorajszym upale. Piasek tak gorący, że można było jajka gotować
Ciepla i czystą woda na plaży tak jak na focie

Widzę Elu,że odpoczywasz.No i fajnie.
Widoczki mas bardzo ładne to i i miłe odpoczywanie
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w Klein Kottorz 14:02, 05 sie 2022

Do góry
U mnie syn podlewa. Dzwonił, że masakra nie do wytrzymania taki upał.
A tutaj dzisiaj deszczyk przeszedł i powietrze inne.
Ptasi gaj 13:46, 05 sie 2022

Do góry
Lidka, Basia - bardzo lubię zima wracać do zdjęć z oczkiem letnim.
Żałuję tylko że oczko zrobiłam za blisko brzoz. Dużo liści się sypie do oczka.
Ptasi gaj 13:42, 05 sie 2022

Do góry
April napisał(a)
Stawik się zacnie dopełnił Dobrze teraz wygląda. Nie ma to jak woda w ogrodzie I z nieba i ta stojąca

Jolu woda to życie w ogrodzie. Sama wiesz jak jest do talerza wszystkie żyjątka przychodzą te większe i mniejsze.

Ptasi gaj 13:34, 05 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Elu, różowa lilia wodna ma drugi kwiat

Tak się cieszę. Była urwana z samego początku więc ma zaczątki kwiatów. W pewnym momencie myślałam,że nic z niej nie będzie, jednak zmyliła moje myślenie.
Zrobiło się ciepło i zaczęły rosnąć.

Jestem tutaj dzisiaj dzień oddechu po wczorajszym upale. Piasek tak gorący, że można było jajka gotować
Ciepla i czystą woda na plaży tak jak na focie

Ogród w Klein Kottorz 11:38, 05 sie 2022

Do góry
Piękny dzień w ogrodzie.
Co tu dużo mówić gaura lekkość,zwiewność.

Danusiu nie wiem jak u mnie teraz jest, ale u ciebie pięknie. Mimo suszy jaka była wszystko ma zielony kolor

Pozdrawiam

Elu, wiem że się urlopujesz
W maju córka wykupiła mi wczasy w Kołobrzegu, ale byłam taka rozbita po odejściu mojego psa, że zaproponowałam siostrze i pojechała za mnie.
Ja odpoczywam jedynie nad Bałtykiem, uwielbiam spacery brzegiem morza.

To gaura, która się rozsiała, mam takie 4 wielkie kępy
Od 7 rano podlewam, u mnie znowu sucho
Ogród w Klein Kottorz 23:53, 04 sie 2022

Do góry
Piękny dzień w ogrodzie.
Co tu dużo mówić gaura lekkość,zwiewność.

Danusiu nie wiem jak u mnie teraz jest, ale u ciebie pięknie. Mimo suszy jaka była wszystko ma zielony kolor

Pozdrawiam
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:11, 04 sie 2022

Do góry
Monia wita

Na wątku każda jedna fota jest przepiękna. Sesliera w ogrodzie daje przepiękne widoki połączona z innymi roślinami.
Wczoraj sądziłam kocimiętkę a jako tło gaura nie wiem co z tego wyjdzie sama jestem ciekawa.

Sesliere też zamierzam posadzić z gaura.

Elu napewno będziesz zadowolona z seslerii, ona w połączeniu z różnymi bylinkami pięknie wygląda będzie super

takie połączenie ogórecznika z lawendą w warzywnika, no i kosmosy się rozsiały

Glina i zielsko 23:08, 02 sie 2022

Do góry

Już pisałam żadne deszczownie nie pomogą tyle na trawnik co prawdziwy deszcz z nieba.
Jeżeli chodzi o trawki wyrosną na pewno. Nie syp tych kamieni przy samej szyjce ok 5 cm. Mornig też mi się podoba mam jedną i wiosna ja rozwadze ok adnie się prezentuje.

Na pewno hortki to nie silwer dolar. Pomyłki się zdarzają w marketach. Ale te koronkowe też bardzo ładne posadz je i podlewaj aby korzonka dobre ty o dostały wiosna już będą zahartowane po zimie i wypuszcza nowe pędy po przycięciu.do końca sierpnia możesz jeszcze nawieźć.

Ela dziś mąż odsunął kamyki od sadzonek traw. Dobra to rada.

A horki bym chciała na platanowej. I efekt jak u Wiaan lub u Wioli. A to się nie uda z tymi ażurowymi odmianami bo one zbyt rozwichrzone krzaki są.
Jednak chyba bedą limelighty.
Glina i zielsko 23:04, 02 sie 2022

Do góry
U mnie grasują 3 koty szary,rudy i czarny wypasione od sąsiada kretami gardzą ryby ich interesują w oczku.
Ryby jednak się nie dają.

Odkad używamy tzn EM kretolapa Targed ( chciałam skopiować ale nie udało mi się jak to ustrojstwo wygląda). To drogi interes, ale z kretami nie mam problemu. Próbowaliśmy wszystko, śledzie, trutki, gaz, pastylki jakieś.
W zimie im pozwalam na oczyszczenie terenu.

Popatrze co to za ustrojstwo.
Ela dzięki za porade.
Glina i zielsko 08:08, 02 sie 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Kanciki nie zrobione choc sobota była wolna. Za to trawki na basenowej posadzone.

Cienkie te sadzonki ale licze ze urosną. W koncu to miscanty.

Gracki

Morning light

Deszcz popadał i kolor trawy po 3 godz wyrażnie zieleńszy.

Ide popatrzeć co u Was.

Już pisałam żadne deszczownie nie pomogą tyle na trawnik co prawdziwy deszcz z nieba.
Jeżeli chodzi o trawki wyrosną na pewno. Nie syp tych kamieni przy samej szyjce ok 5 cm. Mornig też mi się podoba mam jedną i wiosna ja rozwadze ok adnie się prezentuje.

Na pewno hortki to nie silwer dolar. Pomyłki się zdarzają w marketach. Ale te koronkowe też bardzo ładne posadz je i podlewaj aby korzonka dobre ty o dostały wiosna już będą zahartowane po zimie i wypuszcza nowe pędy po przycięciu.do końca sierpnia możesz jeszcze nawieźć.
Glina i zielsko 07:50, 02 sie 2022

Do góry
U mnie grasują 3 koty szary,rudy i czarny wypasione od sąsiada kretami gardzą ryby ich interesują w oczku.
Ryby jednak się nie dają.

Odkad używamy tzn EM kretolapa Targed ( chciałam skopiować ale nie udało mi się jak to ustrojstwo wygląda). To drogi interes, ale z kretami nie mam problemu. Próbowaliśmy wszystko, śledzie, trutki, gaz, pastylki jakieś.
W zimie im pozwalam na oczyszczenie terenu.

Ptasi gaj 23:02, 01 sie 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Deszczu zazdroszczę, Elu piękny widok masz na tym zdjęciu, to też Twoja działka z tymi drzewami?
Lilie , jeżówki, staw Bardzo ładnie

Mirka to skalniak. Miałam dużo różnego gruzu po budowie. Chwasty wyrzucałam przez 3-4 lata i ziemia z wykopu pod oczko. Trzeba było coś z tym zrobić i tak powstał skalniak. Na początku sądziłam wszystkie rośliny małe wysokie i tak zarósł.
Teraz porządkuje go staram się tylko niskie rośliny sądzić.

Dziękuję Że zajrzalas

Ptasi gaj 20:37, 01 sie 2022

Do góry

Tak ok 2 metrów wysokości ale ładne są delikatne kwiaty. To lilia martagon.
Te na drugiej focie maja kwiaty bardzo mieciste i duże.

Mam jeszcze wyższe lilie które są jeszcze wyższe niż 2 metry

Deszczu zazdroszczę, Elu piękny widok masz na tym zdjęciu, to też Twoja działka z tymi drzewami?
Lilie , jeżówki, staw Bardzo ładnie
Ptasi gaj 20:36, 01 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Kolor tych róż rzeczywiście obłędny Lubię takie kolorki.

Staw zachwycający.

Tak Grafin Diana jest piękna nie mogę zrobić jej zrobić fotki jak w rzeczywistisci wygląda. Ma piękny kolor płatki aksamitne.

Staw też mi się podoba wody przybyło po deszczach.
Ptasi gaj 09:23, 01 sie 2022

Do góry
Basiu No i dobrze jeszcze powinnaś opryskać metr od ziemi.
Moje róże opryskane i podlane zac2 tygodnie zobaczę (dłuższa przerwa) jak będzie ich stan.

Księżna Diana na deszczu nie mogę uchwycić jej pięknego koloru.

Kolor tych róż rzeczywiście obłędny Lubię takie kolorki.

Staw zachwycający.
Ptasi gaj 23:33, 31 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, pilna byłaś wczoraj bardzo, podziwiam. Podlewanie dopełniło szczęścia Piękne jeżówki. Moje róże dziś nieszczęśliwe, ale muszą zrozumieć, że deszcz potrzebny, liczę na to, że jutro przestaną strzelać fochy
Pozdrawiam, Elu!

Martka musiałam być pilna bo urlop i trzeba było co nie co zrobić aby dęba włosy nie stanęły po przyjeździe.
Najgorsze są takie drobiazgowe robótki odkładane,np takie palikowaniem przyjdzie wichura i wszystko leży połamie a mnie nie ma. Trzeba zabezpieczyć. Trawy np Memory wysoka 6 szt wbij kółek i potem mocuj się z trawą to trwa niestety.

Tak się cieszę,że leje jak mało kiedy. Żadne natryski nie zrobią tego na trawnik co deszcz.
Byłam dzisiaj na bazarku to chłopy z radości az piali z zachwytu że złoto z nieba leci, urodzaj będzie.

Trawnik w czwartek koszony wyżej tak nie wysycha

Molinia transparent kropelki deszczu na jej delikatnych kwiatach

Ptasi gaj 22:19, 31 lip 2022

Do góry
Basiu No i dobrze jeszcze powinnaś opryskać metr od ziemi.
Moje róże opryskane i podlane zac2 tygodnie zobaczę (dłuższa przerwa) jak będzie ich stan.

Księżna Diana na deszczu nie mogę uchwycić jej pięknego koloru.

Też na deszczu nawet nie drgną

Ptasi gaj 22:13, 31 lip 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Elżbieta czy ty usunełaś część liści w swoich winogronach by doświetlić owocowe grona?

Tak przycielam wszystkie badyle po ostatnim gronie na (latorośli bo tak się nazywa badyl na którym rosną), zostawilam tylko jedną parę liści.
I tak wyszło, że są na wierzchu i słoneczko mają.
Po co ma dalej rosnąć i konsumować to co powinno pójść w grona.
To jest wczesny winogron i bardzo słodki trochę ma za dużo tych gron i są mniejsze, ale trudno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies