Mieszkam na tyle wysoko,żeby za oknem widzieć zieleń tui,pojedynczych choinek i korony gołych drzew to mi wystarcza.Pocieram w paluchach listki mięty,a na smutki zakraplam pościel olejkiem pomarańczy
Doszłyśmy z Anią R.do wniosku ,że jesienią i zimą czas płynie wolniej to w sumie dobrze bo wiosna i lato mija z prędkością światła
Bardzo lubię słodycze, ale takiej ilości czekolady sama nie wchłonę.
Może jeszcze się ktoś załapie. Tylko czy nam nie zaszkodzi? on tam stoi podobno od 2001 roku.
Mam z lata.
Takie
W smaku jest taka trochę podobna do rzodkiewki, tylko mniej paląca.
Podobno bylina łatwo zimująca w zbiornikach.
Ma drobne białe kwiatuszki nawet teraz.
Jutro ( jak będzie ciepło) się nią zajmę i zrobię nowe fotki.
Nie dziwię się. Ja też tak mam. Nawet powtarzam cały czas że jak umrę to mają mnie skremować i podsypać pod jakąś róże bo nie wyobrażam sobie leżeć z dala od swojego ogrodu gdzieś na pustkowiu bez roślin. No ale ponoć to zabronione
Murek wyszedł świetnie! Szczególnie podoba mi się ten bez fug
W wolne przestrzenie miejscami można byłoby zasadzić drobne roślinki skalne (oczywiście o ile dobrze by się to komponowało z nasadzeniami nad murkiem
Ja jeszcze tematu zagospodarowania skarpy nie ruszyłam. Za dużo mam innych spraw na głowie Będę podglądać u Ciebie jak pozwolisz
Dzięki, że pamiętałaś o mnie Buźka
Witam czy może ktoś poleci dobra firmę która wykonuje projekty nawodnienia trawnika bo wysłałem do dwóch firm i dostałem projekty że moim zdaniem na jednym za dużo tych zraszaczy a na drugim projekcje za mało
Na szczęście śnieg tylko przez chwilę przykrył wszystko, potem ogród ożył, zdążyłam powiązać trawy
Ptaki zdecydowanie gardzą mieszanką ziaren - paskudy. Na razie ma być ciepło to na wstrzymanie biorę z sypaniem słonecznika i nie ruszają mnie takie protesty przy szybie