Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 22:26, 18 wrz 2017

Do góry
Chyba ,że chcecie jeszcze bałagan po lewej stronie domu hihi ( mam co robić jeszcze )

Efekt czesania psa mam nadzieję ,że wiatr posprząta

No i jeszcze moje nieudolne kulki

Na dobranoc ,coby całkiem nie zniechęcić do oglądania -wrzosy z bliska ...dobrej nocki
Ogród w Tarnowie 22:24, 18 wrz 2017

Do góry
Dziękuję Zbyszku. Jak się podoba to jeszcze kilka fotek...

Tu narazie jest ściernisko... 22:23, 18 wrz 2017

Do góry
Dla przemiłych odwiedzających przesyłam fotki eschantyusa, bardzo go lubię tylko szkoda że tak szybko przekwita.
Co się stało kwiatom ... 22:20, 18 wrz 2017

Do góry
Renia, mam tak samo jak Ty,...mały ogród,..a w nim,..
najpiękniejszy mój świat,..najpiękniejsze dni..
u mnie dużo roślin wymarzło, wg. kodeksu Ogrodowiska ...mam miejsce na NOWE ,
oż w mordę ...oby nic mi już nie zmarzło,bo oszaleję..

Ogród z wilkiem zamkn. 22:19, 18 wrz 2017

Do góry
Całość z tarasu

Z umbrowej na warzywnik

Trochę skał

I to już mój cały ogród - nie ma co focić więcej
Pogubiłam się po drodze... 22:18, 18 wrz 2017

Do góry
Kradzione u Gosi
Pszczelarnia 22:17, 18 wrz 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękne dalie masz Ewuniu. Moje przeważnie w tym roku we fiolecie i bordo. Biała ostała się kaktusowa, a Cafe au lait w tym roku mi gdzieś zginęła. Miałam ją dwa lata. 2 krzewy w ogóle nie kwitły, może to one? Na to liczę, bo tez mi się podobała!

Z ciemno listnych mam rożową, ale wiosną poszukam białych, jak Twoja. Jestem u Ciebie na stałym podglądzie, ale nie próbuję uczestniczyć w planowaniu Twojego ogrodu, sama wiesz najlepiej czego chcesz.
I wychodzi to Tobie perfekcyjnie!

POzdrawiam.

Zbyt niedokładna jestem w robieniu portretów kwiatom. Mam jeszcze kilka innych dalii ale nie chciało mi się do nich iść. Następnym razem.

O jednej białej pomponikowej mam złe zdanie: czy słońce czy deszcz, jeszcze nie rozwinie się dobrze w pomponik a już od spodu robi się brązowa - w tym roku spisałam ją na straty.

Mam też jedną amarantowo-fioletową, o tak grubych łodygach, które nie chcą trzymać się pionu i mimo podpór zawsze uciekają na boki. Kładą się ale nie łamią, co mnie aż zdumiewa, bo są wielkie i sztywne te łodygi. Kwiaty też ogromne (25 cm).

Postanowiłam sobie teraz oznaczyć dalie - jak przychodzi czas wykopywania szczerniałych, to już nie wiem, jak która wygląda i trudno potem takie dzielić i sadzić z odpowiednim towarzystwem.

A planowanie - to już sama nie rozumiem moich oczekiwań co do ogrodu. Lubię też "skalniaczki". I róże, i różaneczniki. I prerię.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:17, 18 wrz 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Temat róże kontra hortensje u mnie aktualny, róż mam więcej, ale dojrzewam, by zostawić tylko te, które muszą być; wykopałam dziś pięć sztuk,( szykowałam miejsce pod ciemierniki) ale jak je wyrzucić, no jak?

śliczny kolor, taki naprawdę jasny?

ja myślę że teraz o tej porze roku nie ma co myśleć niekorzystnie o różach patrząc na hortensje - to pora hortensji

te róże jak masz wyrzucić to może wsadź do donic i zobaczysz co będzie na wiosnę może się przydadzą

to aster Vasterival i jest taki jasny

będzie cała chmara

Pogubiłam się po drodze... 22:13, 18 wrz 2017

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 22:13, 18 wrz 2017

Do góry
Te moje vanilki jakieś mocno ciemne są

Na tej rodkowo-azaliowej coś muszę pozmieniać , brak mi tam koloru

Takie tam

Tu też chyba zabardzo naciapkane ale za to kolorowo

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:12, 18 wrz 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Janeczko, planuje zakupy różane i mam dylematy co wybrać i gdzie posadzić, żeby miało ręce i nogi- między innymi pomyślałam o Playful rokoko (chyba jako jedyna ją masz). Ile zajmuje Ci krzaczek na ten moment? Będzie pasowal posadzony od frontu Goethe?

Spodobala mi się też Lovely rokoko, ale jest na Twoich fotkach dosc cukierkowa jak okreslisz jej kolor? Z tego co wyczytałam powinna być mniejsza od playful r? Chyba nie będzie pasowała do różanki wokoł czerpni gdzies mam Ascot i Munstead

Z kolejnych miliona pytan- czy Pashmina kolorystycznie będzie pasować przed Queen of sweden?

Później zaleję Cie kolejnymi pytaniami, jeśli będziesz mieć na to czas i chęci

Na wszelkie różane pytania zawsze chętnie odpowiem

Playful Rokoko jest przyjemną zdrową różyczką. Pod koniec tego sezonu ma ok 70 cm wysokosci, ale tworzy na razie niezbyt zgrabny krzaczek - będę ją na wiosnę ścinać, by się zagęściła. Kwiatuszki ma drobne, kuliste. Kwitnie na końcach pedów gronami pąków. Kolor jest dosyć zdecydowany róż, w cieplejszym odcieniu. Coś w stylu Leonardo da Vinci.

Nie do końca pasuje mi do Goethe, widziałabym obok niej coś jaśniejszego, no ale to pewnie kwestia gustu?

Lovely Rokoko jest taka bardziej cukierkowa, jak mówisz Nie była tak śliczna jak jej siostra - formowała niezbyt pełny kwiat, przekwitała długo, zmieniając kolory z jasno różowego na zielony, a potem na szary. Jest też sporo niższa od Playful. Pewnie pokaże na co ja stać dopiero w przyszłym roku. Kolorem może pasować do purpury MW czy Ascota, to jednak zimny odcień rożu.

Pashmina to biel z zimnym różem i zielenią, Queen of Sweden ma w sobie sporo ciepłego różu, chyba się nie zgrają. Poza tym rozmiarowo i kształtem są diametralnie różne.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:09, 18 wrz 2017

Do góry
Temat róże kontra hortensje u mnie aktualny, róż mam więcej, ale dojrzewam, by zostawić tylko te, które muszą być; wykopałam dziś pięć sztuk,( szykowałam miejsce pod ciemierniki) ale jak je wyrzucić, no jak?

śliczny kolor, taki naprawdę jasny?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:09, 18 wrz 2017

Do góry
aksamitki w warzywniku sprawiają że nie straszy nagością

jak będzie tak mokro to nie zbiorę nasion a warto by było

Pogubiłam się po drodze... 22:09, 18 wrz 2017

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:06, 18 wrz 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Ogniste kolory jesieni mają swój nieodparty urok wprawdzie u mnie coraz mniej jednorocznych, bo po prostu nie chce mi się ale u Ciebie cieszę swe oczy pięknymi nasyconymi kolorami

jednoroczne mają swój urok , zaczynam się zastanawiać które były udane

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:05, 18 wrz 2017

Do góry

Pogubiłam się po drodze... 22:04, 18 wrz 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 22:03, 18 wrz 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękne kolorki mają twoje ogrodówki

Lubię delikatne, pastelowe odcienie...

Pszczelarnia 22:03, 18 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesień nadchodzi, w ogrodzie kolory lekko przygaszone dymem i mgłą.

Śliczne zdjęcie
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:02, 18 wrz 2017

Do góry
ta jeżówka z mojego siewu - jeszcze zakwitnie

nie mam pomysłu na owocki róż a mam ich dużo - nalewka raczej nie

bardzo lubię ten zestaw titonia, rudbekie i werbena

ostatnie tchnienie dalii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies