Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 13:28, 18 wrz 2017

Do góry
No, dobra... co ma być to będzie .
Czy ktoś mi powie, co to za tłuścioch?
Czy decis do polania, to na niego? Czy to on podżera mi żurawki?

Ranczo Edy 13:16, 18 wrz 2017

Do góry

Edytko, z okazji 16 września całuski i uściski imieninowe.

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:12, 18 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem na str 544, oj widzisz juz mi sie chrzani, bylica miala byc a nie lebiodka.

Bylica Elu...jutro jak będą mieli to dokupię ze 2 sztuki...a jak nie to bedę próbowała wiosną rozmnozyć...strasznie mi się podoba

ta to prezent z ub Skierniewickich targów

Ogród w remoncie 13:07, 18 wrz 2017

Do góry
Miskanty dziękują za uznanie .

A ja robię miejsce

Zdjęcia do dokumentacji

Pod brzozami za głazem będą derenie elegantissima a na prawo od brzóz żywopłot cisowy.
Sezon 2017 u Hanusi 12:58, 18 wrz 2017

Do góry
Edytko, Basiu, buziakuję za odwiedziny! Dziś przymusowe siedzenie w domku, wizyta hydraulika z powodu awarii wodomierza.

Ale za oknem nie jest za ładnie- chmury się kłębią i wiatr może nagonić deszczu.
Trzymajcie się ciepło.
Wszystkiego po trochu 12:42, 18 wrz 2017
Do góry
mirkaka napisał(a)
W weekend pogoda u nas była cudna, bez wiatru, słoneczko, cieplutko.
Popracowałam w ogrodzie, wydaje mi się że to już ostatnie takie piękne dni.
Dzisiaj już leje i wieje, typowa szaruga jesienna
Kule bukszpanowe mam porażone grzybem, pryskam topsinem ale grzyb wraca

foteczki wczorajsze

zauroczyła mnie ta kompozycja w kamieniu korycie ...masz fotke z wiosny jak kwitła lewizja ? no wiecej fotek tej kompozycji ...nie wymarza/wygniwa w tym przez zime ?....bardzo lubie te kwiatki ...ale na rabatach u mnie niestety sie nie sprawdziły i padły
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:38, 18 wrz 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:37, 18 wrz 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:31, 18 wrz 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:29, 18 wrz 2017

Do góry

ta żurawka kwitnie od maja bez przerwy
Typografia ogrodu 12:26, 18 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Jeszcze można poszukać w różnego rodzaju stolarniach - na pewno w Waszych okolicach jest ich trochę. Mają codziennie masę świeżutkich zrębków i kory... Najlepiej podejść i zapytać. Często sprzedają odbiorcom indywidualnym

Czekam na tę werbenkę

ja mam kuzyna z tartakiem i biore kore od niego ale z transportem trudniej bo mam daleko troche
proszę bardzo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:19, 18 wrz 2017

Do góry
Gosia wracaj.
Zostawiam kilka obrazków od nas:
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:13, 18 wrz 2017

Do góry
Jesienny sadziec... nie jest jeszcze jakiś super imponujący ale kiedyś będzie zatem dziś taki widoczek nostalgiczny...
Ogrodula 12:10, 18 wrz 2017

Do góry
Dziś u mnie jakiś armagedon cały dzień ściana deszczu z nieba
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:44, 18 wrz 2017

Do góry
i jeszcze dość nieudolny rysunek poglądowy

strasznie wielka mi ta rabata po prawej stronie wychodzi, ale myślę, że można ją zwęzić i też będzie dobrze.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:21, 18 wrz 2017

Do góry
mikina34 napisał(a)
Basiu, jakie zbiory pogratulować..., w mojej okolicy mimo deszczu straszna posucha na grzybki ale nie tracę nadziei
Basiu, a jak zdrowie szwagra? czy już wszystko w porządku?

Na pewno pokażą sie i u Ciebie

Moniu co do zdrowia szwagra to kardilogicznie dobrze a nawet bardzo dobrze ,powiklania poeperacyjne też nie wystąpily...Tylko porażenie platu glosowego .Dziś pojechal do Kajetan tam będzie rehabilitowany i mam nadzieję że pomogą

deszczowa fotka

System automatycznego nawadniania 11:16, 18 wrz 2017

Do góry

Mam pewne wątpliwości, gdyż mam na swoim podwórku trawnik o prostokątnych wymiarach 20,5m na 5,8m i się zastanawiam czy dać właśnie te zraszacze turbinowe PGJ, które mają większy opad i większe zużycie wody [l/min] czy dać te zraszacze MP ROTATORY , które są oszczędniejsze i mniejszy opad .

Ktoś ma jakieś pomysły jakbym to mógł w jakiś inny sposób zasilić(załączniki 1 i 2)?
Wydaje mi się , że ten pierwszy jest bardziej opcjonalny
Prosiłbym o rade
Pozdrawiam.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:15, 18 wrz 2017

Do góry
Aniu - jestem

Ty myślałaś, że się obraziłam, a ja po prostu myślałam
Nic mi do głowy nie przychodziło, dopóki próbowałam ten basen przykleić do pergoli (czyli do obecnego placyku na basen).
Dopiero jak wymyśliłam, żeby przenieść go pod świerki, to mi się wszystko poukładało i wymyśliłam mniej więcej coś takiego:

jasnoszarym kolorem jest zaznaczony placyk pod basen (jak Wam się basen znudzi8, to możecie tam postawić kosza do gry w piłkę)
przed basenem - zasłaniający go żywopłot; 1-1,2 powinno wystarczyć.
drugi żywopłot, 30-50 cm wyższy - od strony ogrodzenia.
pomiędzy żywopłotami - ścieżka i rabatka - może być taka pomieszana jak teraz, a może być bardziej oszczędna - kwestia gustu.
Za tym wyższym żywopłotem, w zależności od jego wysokości, mogą być albo wysokie trawy, albo derenie wysoko i wąsko prowadzone. Jedno i drugie da ładny kontrast do żywopłotu, przy czym derenie mają bardziej całoroczny charakter.
W rogu żywopłotu potrzebne jest jakieś super drzewko, średniej wielkości, które będzie robiło za całoroczny "gwóźdź programu": albo będzie miało jakiś wyróżniający się kolor liści (np.: klon drummonda, brillantissimum; buk tricolor, może grujecznik - czy jest na sali Toszka?) albo będzie ładnie kwitło i ładnie się przebarwiało na jesień (wiśnie ozdobne?). Drzewo powtórzyć po trójkącie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:12, 18 wrz 2017

Do góry
Dzień Dobry Wszystkim ogrodomaniakom
Po latach codziennego "bywania" na ogrodowisku postanowiłam poprosić Was o pomoc, bo choć metoda prób i błędów jest moja ulubioną ( nie mam kłopotu ze zmianami w ogrodzie ) to z tą rabatą może być ciężko.
Po pierwsze jest to rabata widoczna z domu jak również z tarasu (płd-wschód), czyli powinna być reprezentacyjna. Po drugie, co gorsze jest to bardzo trudny teren, gdyż znajduje się pomiędzy starodzewem (dęby i wierzby),który skutecznie zabiera wodę wszystkim roślinom -szczególnie w miejscu tawuły, gdzie jest najbardziej sucho. Wbrew pozorom słońca tam nie brakuję. Pierwotnie między drzewami wisiał hamak, ale udało mi się przekonać M. że powinna być tam piękna rabata, która będzie cieszyła oko siedząc na tarasie. Cyprysy z tyłu są do wywalenia tak jak większość roślin widoczna na zdjęciu ( może oprócz frosted curls, która daje tam radę. Myślałam o Świerkach serbskich lub Choinach kanadyjskich jako tło a przed nimi hortensje i jakieś wypełniacze. Może jakieś drzewo liściaste pomiędzy? Natomiast w miejscu gdzie teraz jest frosted curls i tawuła myślałam o róży na pniu (mam sweet laguna na wysokim pniu, mogłabym przesadzić ).Z rabatą mogę wyjść dalej w kierunku domu, tak aby odsunąć się od tych drzew. Wszelkie wskazówki mile widziane. Kochani liczę bardzo na Waszą pomoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies