Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 22:28, 22 paź 2017

Do góry

podobno zima mroźna ma być, zastanawiam się, czy zostawić w doniczkach na zewnątrz, czy chować, na chwaścik dokuczliwy nie patrzeć, znów szydełko pójdzie w ruch

obrodziło

Rododendronowy ogród II. 22:18, 22 paź 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Przepiękny masz widok na las i ogród, to jak skarb mimo tych wszystkich udręk jakie ogród nam potrafi przynieść.
Z ptaszkami to ja mam ostatnio na bakier bo sobie upodobały balkon u siostry i niszczą elewację paskudy jedne, nie da się usiąść bo strach czy co na głowę nie spadnie

To pewnie głupie ale zawsze o tej porze roku firanki u mnie odsłonięte a ja siedzę naprzeciw okna i gapię się na las.Na dodatek o tej porze najbardziej mam chęc na wycinanie drzew które mi ten las zasłaniają.
Pewnie budynek siostry od zewnatrz ma styropian , niestety ptaki zaraz to wyczują i mają nadzieje na dobre kryjówki.

Dwa ogrody 22:15, 22 paź 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Łucjo, przez jeden sezon miałam dalie w doniczkach. Dużo słabiej rosły.
Aniu, pogoda, praca i cała reszta
To te, o których pisałam u Ciebie, kret zrył wzdłuż rabatki, praca ułatwiona

te do donicy

...są piękne, zasługują na specjalne traktowanie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:14, 22 paź 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Moja ulubiona rabata frontowa na ogrodowisku - wciąż brak słów Zdjęcie z brzozami - no bajkowe. Co tam pod nimi tworzy średnie piętro, za bukszpanowymi kulkami i trawkami - bordowe rozchodniki? Jak malowane... Gdy brakuje mi harmonii - idę do Ciebie do ogrodu...

W brzózkach miałam porozrzucane derenie. Niestety, te sadzone wewnątrz nie dały rady konkurować z brzozami o wodę. Musiałam je wysadzić. Zostały tylko te rosnące z przodu rabaty. One tworzą średnie piętro. Wcisnęłam tam dwie niskie krzewuszki, barbule, kocimiętkę, najzwyklejsze bezodmianowe rozchodniki, są samosiejki chabrów i wilczomlecza sosenka i turzyce FC. Próbowałam z zimozieloną imperatą, ale odmówiła współpracy w tym miejscu.
Dwa ogrody 22:11, 22 paź 2017

Do góry
Łucjo, przez jeden sezon miałam dalie w doniczkach. Dużo słabiej rosły.
Aniu, pogoda, praca i cała reszta
To te, o których pisałam u Ciebie, kret zrył wzdłuż rabatki, praca ułatwiona

te do donicy

jednej z tych

Przerwa na kawę... 22:11, 22 paź 2017

Do góry
Joasiu. Tak będę robić, w 4 skrzynki dam te co na balkonie mam. Może się zmieszczą

Róża tylko ta jedna taką anomalię odstawia. Choć nie. Heatcilf zakwitł. Tylko żelaza mu muszę podsypać w krwi. Tak marnej sadzonki to dawno nie miałam.
O proszę. Oto ten zazdrośnik. Godny swojej nazwy.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:09, 22 paź 2017

Do góry

Bawarka 22:09, 22 paź 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Oooo Kasia Ty jak zapodasz zdjęcia to i wspomnienia się uruchamiają i wyobraźnia i chciejstwa się pojawiają i apetyt nakręca
Cuda

I dobrze Renatko, dobrze ze wywoluja tyle pozytywnych uczuc Dziekuje

Dzisiejszy piekny, jesienny dzien. Cieplutko, slonecznie i tak kolorowo

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:05, 22 paź 2017

Do góry
Jesień w ogrodzie...

Zdjęcia z cyklu "dwa tygodnie temu i dziś":

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:02, 22 paź 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Fajna impreza z Wikingami i jakie piękne widoki
Podobają mi się też zdjęcia kosmosów.
Marcinki mam tylko takie miniaturowe ale już nie kwitną.
Kupiłam w sierpniu kwitnące i praktycznie dwa tygodnie ładnie wyglądały, potem obcięłam im przekwitnięte kwiatki ale ponownie nie zakwitły. Może za rok się rozkręcą.
Pozdrawiam
u mnie najwcześniej przekwitają białe niskie, już są brzydkie, reszta kwitnie długo, najdłużej nawet do połowy listopada kwitnie ta w kolorze jasnego fioletu, to stara i niezniszczalna odmiana

Dwa ogrody 22:01, 22 paź 2017

Do góry
Małgosiu, do przeprowadzki wysokich astrów dojrzewałam dwa lata, zwolniło się miejsce po wykopanych pęcherznicach. Niskie upycham na rabatach.
Masz rację, magiczny kolor był cudny i ciepły. I jeszcze coś: po raz pierwszy czułam zapach liści grujecznika!
Ogarniałam rabatę pod brzozami i coś mi nie dawało spokoju, jakiś zapach... myślałam, że sąsiad ciasto piecze, ale przecież go nie ma, z drugiej strony za daleko, bym wanilię rozpoznała, szukam.. i zong! to grujecznik Pognałam do niego i zostałam z nosem w liściach Było pięknie i warto czekać na taki zapach i takie momenty ogrodniczkowania

latem

Makkasiu
, szkoda, że ten miedziany moment trwał tak krótko
dzisiejsza

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 21:41, 22 paź 2017

Do góry
Tak sobie wyobrazam przejscie do warzywniaka

Dwa ogrody 21:38, 22 paź 2017

Do góry
Basiu, nic nowego nie wymyślam Ogród niby dojrzały, ale nadal nie spełnia moich oczekiwań, teraz naprawiam błędy szybkiego sadzenia Po co posadziłam tyle pęcherznic? Dlaczego ...... i tak mogę sobie pisać Jeszcze się zastanawiam, czy środkowa rabata, która dzieli ogród na połowę zostanie tak jak jest. Ale jak pomyślę, ile tam dobra upchnęłam, to trochę stopuję

nowe nabytki, niby mam podobne, a jednak różnią się

Ogrodowe szaleństwo ... 21:37, 22 paź 2017

Do góry
podpowiedzcie proszę, czy koleusy przetrwają zimę jak okryję je, czy lepiej zabrać na parapet do domu? Pamiętam, jak byłam dzieckiem, to mama miała na parapecie tą roślinę jako domową.
Dwa ogrody 21:33, 22 paź 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
...w czwartek wykopałam wszystkie dalie, w tym roku nie czekam do przymrozków, za dużo pracy w ogrodzie jeszcze jest.
To ostatnie

I takie piękności już wykopałaś? szkoda...
chociaż masz rację, zbyt dużo do zrobienia zostaje na listopad, a pogoda niepewna.
Przerwa na kawę... 21:33, 22 paź 2017

Do góry
Jalitah - ta róża jesieni nie czuje. Ona nadal w pąkach.
Dwa ogrody 21:28, 22 paź 2017

Do góry
Renia
Pszczelarnio
, w czwartek wykopałam wszystkie dalie, w tym roku nie czekam do przymrozków, za dużo pracy w ogrodzie jeszcze jest.
To ostatnie

a takie widziałam wczoraj, piękny pomarańczowy kolor, fotka kiepska, bo późno było
Przerwa na kawę... 21:23, 22 paź 2017

Do góry
Mój dereń ma takie pączki. Ciekawe,czy nie zmarzną. Jak nie to na wiosnę pięknie będzie

Dwa ogrody 21:22, 22 paź 2017

Do góry
Gor-Aniu, będę myśleć nad miejscówką dla niego. Wszystkie cebulki posadziłaś? Danusia namówiła mnie jeszcze na troszkę cebul, czekamy na realizację zamówieia
Łucjo, czytałam u Ciebie o zmaganiach z jaśminowcem. Dziś tylko jedną pęcherznicę wykopałam, a na jej miejsce przesadziłam bez Eva.
Dla Was dzisiejsza Parole
Dwa ogrody 21:15, 22 paź 2017

Do góry
Jolu, makaronową kupiłam, chyba nasionka będą, byle pełne
Jankosiu, chyba w cuda nie wierzysz, że wszystko wydmuchnięte jest, po prostu nie pokazuję lewej strony Pokazałam ogarnięte wejście Wykopki trwają, końca nie widać. O pieleniu mogę zapomnieć. Z całego pięknego tygodnia tylko jedno przed i popołudnie mogłam poświęcić na ogród. Normalnie zła byłam. Kto mi zaplanował wycieczki, wyjścia, sprawy do załatwienia itp? No ja sama, tyle, że nieco wcześniej.
Jeszcze raz dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies