Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod lasem 14:35, 20 paź 2017

Do góry
Myślę i myślę ,czytam co dziewczyny proponują,przydałoby się zdjęcie z szerszej perspektywy i ile tam słońca jest
po lewo to będzie czegoś brakować na wiosnę(cebulowe, orliki)
przed trzcinnik red baron byłby fajny ale nie wiem czy ta wstęga nie była by za długa,sastanów się jeszcze nad rdestem darjeelig red ,ten przed żurawkami

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:31, 20 paź 2017

Do góry
i takie porównanie
z malinami

z cisami

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:30, 20 paź 2017

Do góry
wczoraj miałam urlop i od wschodu słońca działałam

jeszcze trochę i opadną

będzie grabienie

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:27, 20 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Odległości wydają się być fajne ... czyli graby rosną w bukszpanie? A jakie wypełnienie między kostkami planujesz?

tak, graby będą w bukszpanie, wczoraj była przymiarka, sznurkiem wytyczyłam i nawet fajnie wyszło, tylko właśnie zastanawiam się jak to wypełnienie zrobić, według propozycji Asi bukszpan miał wcinać się w kwadraty z trawami. Mam własne sadzonki buksów ale one nie są jakieś duże 20 cm max a trawki jakieś to raczej wyższe są.

chciałam wykorzystać coś z tego co mam : sesleria sadleriana, jesienna, skalna, heufleriana, carex montana, ID, carex morrovi variegata. Te chyba nadają się na słońce.
Mam jeszcze silver screpte ale to raczej do cienia.

od grabów w stronę trawnika jest 1,5 metra więc te kostki wypełniające będą spore, wcisnęłabym jeszcze za graby po jakiejś wyższej trawie, zaraz znowu upcham wszystkiego

Droga do spełnienia 14:10, 20 paź 2017

Do góry
Agatko dzięki
posadze dzisiaj - może zdążę i tyle chyba tylko
chcociaż chciałam jeszcze tuje wyczyścić moze się uda

Dla GOSI
Ogród z widokiem na jezioro 14:01, 20 paź 2017

Do góry
Altana Przed
Po
Na zielonej... trawce :) 13:04, 20 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Może najpierw się przywitam jestem na forum od jakiegoś czasu, ale po cichu. Twój ogród jest piękny, miejscami jest moją inspiracją. Może do sedna Cóż to za odmiana miskanta z białym kwiatem w brzozowej?
Lawendowy zawrót głowy 12:44, 20 paź 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Odpowiedziałam juz u Ciebie. Nic bym nie zmieniała tylko z brązu zrobiła rudy tez mam go sporo w ogrodzie i wtedy wszystkie dodatki czy mebelki czy szare donice i zieleń pięknie się zgrana .

Tutaj widac te rudosci

Faktycznie, super wygląda to połączenie
Ogród z widokiem na jezioro 12:43, 20 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Mam dzień wolny. U mnie dziś od rana odlatują żurawie, liczyłam klucze doszłam do siedmiu, zgubiłam się, myślę że już kilkanaście kluczy przeleciało, prawie cały czas je słyszę, aparat mam kiepski, a one są takie piękne w locie...

Ogród pod lasem 12:07, 20 paź 2017

Do góry
kwartet napisał(a)
Iza uściskam porządnie w sobotę z okazji urodzin i nie tylko(dobra dusza z ciebie)
obiecane zdjęcia
dzisiejszy warzywnik, wtedy góra humusu z działki
teraz klatka na hamak

to wygład mojego ogrodu z wiosny 2014
dziekuję za miłe słowa, ja jak to właściciel widzę moc niedoskonałości
przez te trzy sezony ogród mocno ewoluował, pomysłów moc a chciejstw jeszcze więcej

to twoj ogrod powstawal wtedy kiedy moj
super ze masz tą wodę...

wszystko sami robiliscie ?
Ogród pod lasem 12:02, 20 paź 2017

Do góry
Iza uściskam porządnie w sobotę z okazji urodzin i nie tylko(dobra dusza z ciebie)
obiecane zdjęcia
dzisiejszy warzywnik, wtedy góra humusu z działki
teraz klatka na hamak

to wygład mojego ogrodu z wiosny 2014
dziekuję za miłe słowa, ja jak to właściciel widzę moc niedoskonałości
przez te trzy sezony ogród mocno ewoluował, pomysłów moc a chciejstw jeszcze więcej
Mój ogród pod lasem 11:30, 20 paź 2017

Do góry

Tu masz moją tiarellę jak zaczyna kwitnienie, jest świetną rośliną, powtarza kwitnienie i łatwo ja rozmnożyć
Tajemniczy Ogród 11:25, 20 paź 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kilka mglistych widoczków. Za radą Asi Makadamii pod brzozami wsadziłam kępy zawilców Honorine Jobert. Właśnie kwitną i jedna myśl nie daje mi spokoju....przecież miały być białe.... Ciekawe, czy szkółka coś pomyliła, czy ja już widzę świat przez różowe okulary
Kawka wypita w ogrodzie, to zupełnie inna kawka...Nawet, jeśli jest to tylko zaczątek pięknego ogroduAleż u nas piękna, ciepła, gęsta mgła. Mój telefon nie daje rady z ostrością

Może chwilowo zawstydzone są i jeszcze zbledną Białe czy różowe i tak śliczne.
Miłego dnia.
Kamienny ogród patykiem malowany 11:17, 20 paź 2017

Do góry
Sylvana napisał(a)
Nowy nabytek Cyprysik Sungold szczepiony.

O tą mi chodziło, to nie ta co w zeszłym sezonie zsypywałaś?
Zielony AZYL 11:04, 20 paź 2017

Do góry
Trochę jesieni

Zielonym do góry... :) 10:52, 20 paź 2017

Do góry
No i trza mi bylo sie odzywac. Ja niestety mam przestoj ogrodowy, ale bardzo bym chcial w nim dzialac (no zasadzilam chyba w sumie ok 300cebul rozniastych), ale milo ze pamietacie, na telonie mam takie zdjcie z zajecia ktore zajmuje mi wieczosc czasu w ogrodzie

ale to bylo juz jakis czas temu. Co robicie z przekwitnietymi jezowkami?
Tajemniczy Ogród 10:36, 20 paź 2017

Do góry
Kilka mglistych widoczków. Za radą Asi Makadamii pod brzozami wsadziłam kępy zawilców Honorine Jobert. Właśnie kwitną i jedna myśl nie daje mi spokoju....przecież miały być białe.... Ciekawe, czy szkółka coś pomyliła, czy ja już widzę świat przez różowe okulary
Kawka wypita w ogrodzie, to zupełnie inna kawka...Nawet, jeśli jest to tylko zaczątek pięknego ogroduAleż u nas piękna, ciepła, gęsta mgła. Mój telefon nie daje rady z ostrością

Rododendronowy ogród II. 10:30, 20 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Uwielbiam, uwielbiam , uwielbiam
Duże pole do popisu 10:19, 20 paź 2017

Do góry
kasia1 napisał(a)
To, co już jest:

skala 1:200, nie wiem, czy to widać na mapce

te gwiazdki dookoła to świerki, które już rosną, po prawej stronie planuję żywopłot grabowy (strona wschodnio-południowa) do wysokości siatki

Witaj!

Rozplanowanie Twojego ogrodu i jego podział na poszczególne przestrzenie przypomina mi mój ogród. Też mam warzywnik przy parkingu i derenie i brzozy na granicy. I widzę same fajne rośliny, które bardzo lubię (derenie, kaliny, lilaki).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies