Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 21:17, 13 gru 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Okna możesz potraktować jako byt odrębny i kombinować tylko z kolorem ścian, drzwi i podłóg. Żeby nie było za dużo złocistych drewności iść w bielone dechy podłogi, białe listwy , drzwi i ciepłe szarości na ścianach. To ma tę zaletę, że bardzo łatwo drobiazgami (kolorem poduch, zasłon) można dokonać zmian.

Zabawy kolorem

, taki mam plan, odrębny byt mi się szczególnie podoba! Bo nie chcę podkreślać własnie tych "złocistych drewności". Odrębny byt , nie nazwałam tego tak, ale tak o tym myślałam.
sylwia_slomc... 21:37, 13 gru 2017

roma2 napisał(a)

To na małym metrażu najlepsze rozwiązanie. Choć przeżyłam przecież różności . Jak się ma dzieci, to się wie. Od misiów i baloników na ścianach, po mroczne granaty i czerń . Ale teraz będzie dla nas i mam nadzieję, że dla moich Rodziców. Szukam prostych rzeczy, łatwych do utrzymania w czystości (obecnie mam w kuchni meble jakieś 34 letnie z ramkami na frontach i ramki te to moja największa zmora).

Ja pamiętając ile się moja mama mordowała z takimi frontami( a potem ja jak podrosłam) do swojej kuchni wszystkie fronty gładkie wzięłam i tylko płyn do szyb, ręcznik papierowy i gotowe

Białej podłogi nigdy bym nie chciała , bo wszystko na niej będzie widać
roma2 21:44, 13 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja pamiętając ile się moja mama mordowała z takimi frontami( a potem ja jak podrosłam) do swojej kuchni wszystkie fronty gładkie wzięłam i tylko płyn do szyb, ręcznik papierowy i gotowe

Białej podłogi nigdy bym nie chciała , bo wszystko na niej będzie widać

Nie białej, taż masochistka nie jestem. Dechy bielone, ale ciągle drewniane. Na tych bielonych (wiem, wiem, zabrzmię jak brudas i leń) nie widać sierści psiej pałętającej się codziennie. A my chcemy mieć psy! Także ten...
Gruszka_na_w... 21:46, 13 gru 2017

Nie pisałam o białej, tylko bielonej. Podejrzewam, że w pomieszczeniach "brudnych", czyli wiatrołapie, kuchni, spiżarni, łazience i WC będą płytki. A w pokojach i salonie drewno. Tam jasny kolor nie ma znaczenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:47, 13 gru 2017

roma2 napisał(a)

Nie białej, taż masochistka nie jestem. Dechy bielone, ale ciągle drewniane. Na tych bielonych (wiem, wiem, zabrzmię jak brudas i leń) nie widać sierści psiej pałętającej się codziennie. A my chcemy mieć psy! Także ten...

O to to!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwik69 22:01, 13 gru 2017

Zapewniam Cię,że na bielonych,przecieranych panelach,deskach widać znacznie mniej niż na ciemnych.Świeżo sprawdzone w nowym domu! i polecam płytki podłogowe gres półmat,żadnych szkliwionych na wysoki połysk! dużo łatwiej utrzymać w czystości bez zbędnego polerowania! także sprawdzone ja także wybrałam białe drzwi z tego samego powodu co podłogi a poza tym bardzo rozświetlają wnętrza jeśli pomogłam to się cieszę.Wybór materiałów jest ogromny i można znaleźć takie z wypośrodkowaną ceną za dobrej jakości produkt.Życzę powodzenia i szybkiej przeprowadzki do nowego domu

sylwia_slomc... 22:18, 13 gru 2017

Już załapałam o co chodzi.....albo dopiero
Pszczelarnia 23:51, 13 gru 2017

roma2 napisał(a)
Została "dupka" to zrobiłam zdjęcie na zachętę

tak wyglądała "kanapka" w pracy. Nie zrobiłam zdjęcia sałatce polecanej przez Frezję, ale sałatkę też polecam (przepis w wątku kuchennym "Kuchnia z malutkiego").

a tu żytni z suszonymi śliwkami - w pracy ze mną

Czytając o chlebie, myślami byłam przy bielonej podłodze. Żytni z suszonymi - to moje smaki. Spróbuję upiec (po Świętach jak każdy będzie marzył tylko o chlebie z masłem i solą). Ja też wolę bielone drewno, wszystko inne kojarzy mi się z boazeriami w ciemnych blokowych przedpokojach.
I chyba chleb wypieku własnego faktycznie jest sycący albo Ty naprawdę jesz jak ptaszek.

Basilikum 06:44, 14 gru 2017

boazerie w ciemnym blokowym przedpokoju tez przerabialam
Ale fajnie, ze juz wkraczasz w faze wykonczenia

Chleb kiedys pieklam ale ostatnio jakos czas i sie skurczyl
Izabela36 19:43, 15 gru 2017

Witam sie u Ciebie, dzieki za podsuniecie pomysłu o własnym wątku i zapraszam.