Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 10:02, 11 gru 2017

Malutka, w kuchni na parapecie stoi
kasja83 08:24, 14 gru 2017

tulucy napisał(a)
Zostało mi trochę gałązek z robienia wieńca tydzień temu. To się doczekały dziś przeznaczenia.
Pierwsza choineczka moja tegoroczna

Jest klimacik!!!!Ja też myślę już o ubraniu choinki...w końcu tak mało czasu możemy się nią nacieszyć.
tulucy 22:37, 14 gru 2017

Dużą choinkę to dopiero w Wigilię ubieramy. No może że względu na to, że w tym roku jest w niedzielę, to ewentualnie pozwolę na ubranie w sobotę. Jak m zetnie drzewko
Napia 15:39, 26 gru 2017

Pozdrawiam serdecznie w te świąteczne dni
inka74 08:27, 27 gru 2017

Jak tam po świętach? Sny o amebach ogrodowych kontynuowane? Ja z tarasem na wiosnę chcę zrobić porządek. W sumie myślałam, że ogrodowo już nic nie wymyślę a już następny pomysł mi świta oprócz lustra niebezpiecznie mam ustawiony fotel kawowy obok dużego okna i zbyt często przez to zerkam na ogród.

A sikorki w niecały miesiąc 5 kg słonecznika łuskanego opędzlowały, głodomory...
Zagajanka 17:05, 28 gru 2017

Iwonko, ja też już co za okno wyjrzę, nowe plany w głowie rysuję
Na lustro miejsca na razie nie znajduję, ale mąż zaakceptował w końcu pomysł ze szklarnią w warzywniku, więc złożyłam uprzednio zamówienie na prezent urodzinowy heh
inka74 18:44, 28 gru 2017

Mój mąż ostatnio zaproponował, że zasponsoruje wymianę trawnika w ramach 10-lecia małżeńskiego pożycia . Uświadomiłam mu koszty wersji z rolki i wymiana była prezentu na weekend we dwoje - rzymskie wakacje taniej wyjdą
Anda 22:24, 04 sty 2018

Hej, jak po świętach? Nowy rok dobrze zaczęty?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 17:23, 06 sty 2018

Wszystkiego najlepszego na nowy sezon

Powoli dochodzę do siebie i wychodzę z przeziębienia... Strasznie mnie sponiewierało, a nie mogę teraz odpuścić pracy ani szkoły. W pracy przełom roku, w szkole szczyt imprez dla dzieci i dorosłych... Wczoraj było kolędowanie, za tydzień bal karnawałowy.
Moźe potem jakąś małą rekonwalescencję przejdę.

W ogrodzie jakby zimy nie było, róże w pąkach, buksy zieloniutkie, trawnik ok. Kopczyków ciągle nie zrobiłam, nie ma potrzeby ciągle.

Ptaki łobzują aż miło, tylko ziaren dokupuję. Przed świętami zakupiłam jeszcze w Juli te fajne karmniki na kulki, podejrzane u Agaty Pszenicznej. Multum sikorek, wróbli i para dzwońców.
Zagajanka 14:28, 07 sty 2018

Lucy, wszystkiego dobrego i duzo zdrówka w Nowym Roku! Fajnie, że znowu jesteś

U nas też sikorki chętne do dziobania kulek z ziarenkami - jedna zawieszona prawie na cały tydzień wystarcza. Podsypaną karmę to w jeden-dwa dni całą zjedzą