Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 17:51, 14 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Moja altanka. Ciągle nieskończona, ale jest.
Trzy sadzonki kobei pnącej pokryły szczelnie południową ścianę. Właśnie zaczyna kwitnąć.

Piękna ta altanka A ten Twoj lasek echh, masz grzyby?
Droga do spełnienia 17:46, 14 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
rozchodników czar : cherry truffle jest śliczny kwiaty ma takie rozetkowe a nie gwiazdkowe, r goodbood też śliczny,

hosty ładnie się trzymają

Rozchodniki cudne, hostom też nic nie brakuje ale kanty w trawniku mnie rozwaliły . Kiedy ja nauczę się takie robić.
Moja codzienność - ogród Oli 17:41, 14 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Pięknie się prezentuje ogród we wrześniowym słonku. Aż się zalogowałam jak zobaczyłam nowe zdjęcia. Dojrzałam nową bramę i donicę rojnikową . Przy okazji zdradź proszę co to za żółte roślinki? Szukam czegoś w zamian za żółte żurawki bo nie dają rady na mojej patelni. Myślałam o wrzoścach bo one lubią słońce, ale sadzić będę dopiero na wiosnę to może i koncepcja mi się zmieni .
Mój ogródek 17:40, 14 wrz 2017

Do góry
Tak było

I teraz

Jałowiec przycięty, badyli od lilii nie ma. Od razu zrobiło się często

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:59, 14 wrz 2017

Do góry
A ja dzisiaj posadzilam coś nowego ale foteczki potem ,nie wzięłam aparaciku
W naszym cudnym dębowym lesie ,oprócz pięknych dzialeczek są takie cudne zbiory popatrzcie ☺
To było nie zaplanowane wejście do lasu bez przygotowania taki spontanicznie ,kolejne już będzie dobrze zorganizowane ☺
Mirkowy ogród (początki) 16:37, 14 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ładnie urosły
Oby nie zapeszyć Tu mam fotkę z lata jak młode przyrosty były.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:57, 14 wrz 2017

Do góry
Np tak i pouzupelniac nasadzenia

No i musimy w końcu zastąpić ten obluszczony pień jakimś drzewem - tu akurat może rosnąć. Myślałam o umbrze, tylop szczepionej na 2,5m gdyby się znalazła takowa.. a może coś doradzicie ciekaego ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:35, 14 wrz 2017

Do góry
inne grzyby nieszczególnie zwłaszcza w ostatnich dniach ale te to i owszem
wiaderko kani z czubkiem 10min (200m od domu)

takiego olbrzyma jeszcze nie widziałem
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:23, 14 wrz 2017

Do góry

Witam, moze ktoś ma pomysł jak zagospodarować tyle miejsca w wymarzony ogoród?

Słoneczny Ogród 15:20, 14 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Daria bede wieczorem bo za duzo ogladania u ciebie.

Zapraszam Obejrzysz sobie na spokojnie wieczorkiem
O to zaległości Ci się zrobiły
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:11, 14 wrz 2017

Do góry
Zakwitł ponownie wiciokrzew.............................

Miechunka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:07, 14 wrz 2017

Do góry

Westerland

Alinka

NN

Fortuna
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:53, 14 wrz 2017

Do góry
BasiaB napisał(a)
I znowu mam do Was prośbę. Mam zasadzoną grupę dziewięciu brzóz (zdjęcie jest z 2015r). Teraz jest zdarta darń. Z tyłu między brzozami posadzony jest dereń biały - 5 szt. a z przodu (wystawa południowa) jeżówki i ostnica. Niestety po ostatnich obfitych opadach deszczu wylał mi staw, który jest za brzozami i jeżówki tego nie wytrzymały. Jakie rośliny zniosłyby okresową zwiększoną wilgotność i ładnie wyglądałyby pod brzozami?

Może rdest himalajski? On podobno dość ekspansywny jest, ale to chyba stanowi zaletę w tym przypadku
Podmiejski ogródek 14:43, 14 wrz 2017

Do góry
Teraz drugi koniec tej rabaty. Bardziej kłopotliwy.

Prawdopodobnie ze względu na bliskość świerka, rośliny tutaj źle rosną. Miskanty - widać na zdjęciu różnicę pomiędzy lewym a prawym, na wiosnę czosnki główkowate też były w tym miejscu dużo mniejsze. Zabrałam w końcu dwie najmarniejsze piwonie i posadziłam na ich miejsce berberysa i rozchodniki.

Bardzo ładnie razem wyglądają, ale boję się, że za rok, dwa okaże się, że mają za mało światła.

przy okazji: rozchodniki bardzo ładnie komponują się również z żurawką od Toszki (chyba palace purple)

(na zdjęciu fajnie wyszły te zawijaski żurawkowe - w rzeczywistości ich nie widać)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:40, 14 wrz 2017

Do góry
I znowu mam do Was prośbę. Mam zasadzoną grupę dziewięciu brzóz (zdjęcie jest z 2015r). Teraz jest zdarta darń. Z tyłu między brzozami posadzony jest dereń biały - 5 szt. a z przodu (wystawa południowa) jeżówki i ostnica. Niestety po ostatnich obfitych opadach deszczu wylał mi staw, który jest za brzozami i jeżówki tego nie wytrzymały. Jakie rośliny zniosłyby okresową zwiększoną wilgotność i ładnie wyglądałyby pod brzozami?
Podmiejski ogródek 14:36, 14 wrz 2017

Do góry
Teraz rabata pod ogrodzeniem - niby też na słońcu, ale że tak powiem "od tyłu". Jak ciski urosną, to będzie w cieniu:

Tutaj jest jeszcze jeden wielki bałagan. Będę tu robiła generalne porządki na wiosnę.
Na razie mogę jedynie powiedzieć, że podoba mi się bergenia z trawkami

Tylko - jak widać - mam problem ze stipą: zamiast stać dumnie i powiewać to jakoś się pokłada. A to jej pierwszy rok. Ktoś może zna przyczynę tych fochów?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:31, 14 wrz 2017

Do góry
Wrześniowe róże

Jurajski Ogród 14:26, 14 wrz 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
wrzesień w Jurajskim

Agnieszko wrześniowe widoki piękne, nastrajają melancholicznie ale ten wywołał u mnie baaardzo szeroki uśmiech
Pozdrawiam
Podmiejski ogródek 14:24, 14 wrz 2017

Do góry
I teraz po kolei rabatki będą. Najpierw ta pod domem - jedyna naprawdę słoneczna rabata, jaką mam:

ciekawe czy ktoś pamięta, że tam w środku rabaty jest całkiem spora kulka bukszpanowa? I nie, nie mam na myśli tej którą na przodzie widać.
Był jeszcze stożek, ale po radach forum zabrałam go stamtąd.
Teraz czekam na zimę, zobaczę jak ta rabata będzie wtedy wyglądała i zdecyduję, czy ten bukszpan jest tu potrzebny czy nie.

Na kłosowca w lipcu narzekałam, ale po powrocie z urlopu trochę się zdziwiłam. Kolor mógłby mieć co prawda nieco wyraźniejszy, ale kwitnie faktycznie bardzo obficie i długo

Ostatni kwiat przetacznika pink goblin - bardzo fajny, niziutki przetacznik na front rabaty. Za to tej bylicy zdecydowałam się pozbyć. Fajna poducha, ale ograniczam różnorodność

zawilec christian
Kiedyś będzie tu ogród 14:16, 14 wrz 2017

Do góry
Przy okazji, Aniu obiecane foto siewki jeżówki

Już jej nie ma bo ON

skrócił ją o głowę

I miastowe nasadzenia z rudbekią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies