Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 22:37, 11 gru 2017

DorKa napisał(a)
A ja FB nie mam
to Ci pokażę co nieco

tu np tacki zrobione z papieru pakowego

a tu taka osłonka ze śniadaniowego

iwka 22:39, 11 gru 2017

Magleska napisał(a)
Fb odwiedziłam ....zdolniacha z Ciebie i domki piernikowe podziwiam bardzo mniam
dziękuję Madzia,idę zobaczyć czy odpowiedziałaś na moje pytanie
iwka 22:43, 11 gru 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ależ napaliłam się na tę papierową wiklinę . Zaraz po świętach chyba zacznę się uczyć. Na razie korzystam z youtube. Sporo tam filmików w tym temacie.
uważaj bo to uzależnia bardzo w razie co mogę podesłać Ci kilka linków na których się uczyłam no i oczywiście służę radą w razie co aaa i polecam zbierać gazetki, nic się nie marnuje, wszystko przerobię, większość znajomych mi zbiera a rurki kręci mi tata
m_gocha 23:06, 11 gru 2017

O Matko jakie cuda!
Śliczności te wyplatanki

to ja też chętna jestem na linki z instruktażem "jak to ugryźć?".

Margerytka40 00:14, 12 gru 2017

iwka napisał(a)
uważaj bo to uzależnia bardzo w razie co mogę podesłać Ci kilka linków na których się uczyłam no i oczywiście służę radą w razie co aaa i polecam zbierać gazetki, nic się nie marnuje, wszystko przerobię, większość znajomych mi zbiera a rurki kręci mi tata

Za linki będę wdzięczna . Tak właśnie pomyślałam o tych gazetach ,nawet zaraz poszłam wyciągać te odłożone do wyrzucenia. M się na mnie dziwnie patrzył jak z powrotem przytargałam je z garażu
AniMa 07:40, 12 gru 2017

Super są te koszyczki. Wyglądają jak wiklina!!! A jak z utrzymaniem ciężaru?
Wooow, jestem pod wrażeniem
DorKa 07:52, 12 gru 2017

iwka napisał(a)
to Ci pokażę co nieco

tu np tacki zrobione z papieru pakowego

a tu taka osłonka ze śniadaniowego

ło matko kobieto szczena mi opadła Piekne te koszyczki i naprawdę wyglądają jak wiklina. Wyglądają na bardzo pracochłonne.Uwielbima taki hand made.
p.s Dzięki bardzo ,że dzięki Tobie nie muszę zostawać tak bardzo w tyle nie mając FB
DorKa 07:55, 12 gru 2017

iwka napisał(a)
serwetnik lub jak kto woli chustecznik prosto się robi, te akurat wykonałam z papieru śniadaniowego. Nie wiem za bardzo jak Ci wytłumaczyć chyba że zrozumiesz co napiszę trzeba mieć jakąś formę,trochę większą jak pudełko chusteczek, wycinasz dwie tekturki takiej samej wielkości z otworkami na środku,jedną oklejasz tym czym chcesz,może być jakaś tapeta ja użyłam kawałków skai. Na jedną część w takich samych odstępach przyklejasz rurki osnowy,przykrywasz drugą częścią,trzeba odczekać aż dobrze zaschnie. Zaczynasz wyplatać,pierwszy rządek splot ósemkowy z trzech rurek, kolejne splot ósemkowy zwykły. Koniec a jeszcze malowanie lakierem w celu usztywnienia

czy jest ktoś oprócz mnie kto nie zrozumiał ? Proszę powiedzcie,że tak bo zaczynam się martwić o moje IQ Koszyczek piękny i w moich kolorach. Ile czasu Ci zajmuje taka praca ?
eVka 17:58, 12 gru 2017

Piękne koszyczki i chustecznik, ale zdolniacha jesteś.
mrokasia 18:13, 12 gru 2017

DorKa napisał(a)

czy jest ktoś oprócz mnie kto nie zrozumiał ? Proszę powiedzcie,że tak bo zaczynam się martwić o moje IQ Koszyczek piękny i w moich kolorach. Ile czasu Ci zajmuje taka praca ?

Ja