Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:35, 11 gru 2017

AniMa napisał(a)
Czekam na zdjęcie Twojego domku.
Wczoraj na kiermaszu nie załapałam się aby kupić gotowca, zarezerwowane już były, choć wcale nie tanie....
byłam wczoraj na jarmarku i dziewczyna sprzedawała po 50 ale powiem szczerze że ja bym tyle nie dała, moje może niezbyt udolne ale chociaż zjadliwe a tamte widać ze twarde jak cholercia u nas w szkole pani wycenia i dzieci sprzedają

przepraszam za jakość zdjęć ale jak zwykle wszystko w pośpiechu i na ostatnią chwilę.

AniMa 11:08, 11 gru 2017

No powiem Ci, że boskie Ci wyszły. Moje nadal czekają, prędzej zjedzenia się doczekają niż takiego przystrojenia
DorKa 12:21, 11 gru 2017

w kompleksy popadam oglądając taki cudeńka...
Jak chatka Baby Jagi Uważaj na Jasia i Małgosię bo Ci się do nich dorwią
Pięknie Iwcia. Skrzaty też
Lulilaj 14:07, 11 gru 2017

W takim domku to sama bym chętnie zamieszkała Nawet za Małgosię mogę robić Uwielbiam pierniki

Iwonko zerknęłam na Twoje FB śliczności. Wpadł mi w oko serwetnik. Zdradzisz jak robiłaś?
DorKa 14:50, 11 gru 2017

A ja FB nie mam
Magleska 20:30, 11 gru 2017

Fb odwiedziłam ....zdolniacha z Ciebie i domki piernikowe podziwiam bardzo mniam
Margerytka40 21:39, 11 gru 2017

Ależ napaliłam się na tę papierową wiklinę . Zaraz po świętach chyba zacznę się uczyć. Na razie korzystam z youtube. Sporo tam filmików w tym temacie.
iwka 22:22, 11 gru 2017

AniMa napisał(a)
No powiem Ci, że boskie Ci wyszły. Moje nadal czekają, prędzej zjedzenia się doczekają niż takiego przystrojenia
hihi a moja córka dzisiaj przyszła ze szkoły i mówi że ma złą wiadomość dla mnie,jeszcze dwie potrzebuje na kiermasz dobrze że nie zjadłam jakiegoś elementu, właśnie skończyłam dekorować te co miały zostać w domu
iwka 22:25, 11 gru 2017

DorKa napisał(a)
w kompleksy popadam oglądając taki cudeńka...
Jak chatka Baby Jagi Uważaj na Jasia i Małgosię bo Ci się do nich dorwią
Pięknie Iwcia. Skrzaty też
jakie kompleksy, przecież to nic szczególnego. Znam kobietkę która pięknie zdobi,nawet nagrody w jakichś konkursach zdobywa, ja to tak bardziej po domowemu
iwka 22:35, 11 gru 2017

Lulilaj napisał(a)
W takim domku to sama bym chętnie zamieszkała Nawet za Małgosię mogę robić Uwielbiam pierniki

Iwonko zerknęłam na Twoje FB śliczności. Wpadł mi w oko serwetnik. Zdradzisz jak robiłaś?
serwetnik lub jak kto woli chustecznik prosto się robi, te akurat wykonałam z papieru śniadaniowego. Nie wiem za bardzo jak Ci wytłumaczyć chyba że zrozumiesz co napiszę trzeba mieć jakąś formę,trochę większą jak pudełko chusteczek, wycinasz dwie tekturki takiej samej wielkości z otworkami na środku,jedną oklejasz tym czym chcesz,może być jakaś tapeta ja użyłam kawałków skai. Na jedną część w takich samych odstępach przyklejasz rurki osnowy,przykrywasz drugą częścią,trzeba odczekać aż dobrze zaschnie. Zaczynasz wyplatać,pierwszy rządek splot ósemkowy z trzech rurek, kolejne splot ósemkowy zwykły. Koniec a jeszcze malowanie lakierem w celu usztywnienia